![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Uite, am eu o intrebare. Esti ateist cum spui tu, si inca unul sarcastic, ironic, etc. Ce cauti pe un forum crestin? edit: de ce legi atat de strans religia cu razboaiele si prosperitatea tarilor? Nu crezi ca esti cam absolut? Vrei sa gandesti logic? La baza multor lucruri este lacomia de bani, pe care cred ca orice religie o condamna. Lacomia de bani a starnit cele mai multe razboaie si etc, si chiar a contribuit la prosperitatea unor tari. Religia era acolo, si probabil ea a legitimat ("in numele Domnului") multe razboaie, si soldatii nazisti aveau scris pe casti "Dumnezeu e cu noi" si etc, dar asta nu inseamna ca totul a inceput din vina religiei; ea a fost doar acolo, ca contex, ca mediu, in desfasurarea razboaielor, nu ca o cauza propriu-zisa. Esti departe de a analiza logic o situatie si in a intelege ca religia nu e ceva rau, nu starneste raul, ci e folosita la echilibrarea sufletului, si sa cataloghezi o religie ca fiind rea pt ca unii oameni rai s-au echilibrat sufleteste pt relele lor, asta e o prostie.
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 30.12.2009 at 14:33:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai bine daca zici ca ai o etica atunci de ce te numesti ateul cel rau si nu iti zici ateul cel bun?
|
|
||||
|
||||
![]()
eu va propun din tot sufletul sa oprim aceasta discutie. iar revenim la aceasi lectie pe care tot n-am invatat-o. dam margaritarele noastre porcilor! nu interpretati ca prin asta il fac porc pe ateulcelrau, iar noi suntem automat margaritarele. e vorba de atitudini. daca el e deja extrem de convins de ateismul lui, e clar ca nu isi va pune niciodata problema ca se poate insela, cu atat mai mult in urma unor divagatii interminabile pe un forum. dincolo de mandria de a posta raspunsuri cat mai logice si convingatoare, sa ne smerim macat putin, gandindu-ne cum il putem ajuta pe acest frate? si vom vedea ca numai prin post si rugaciune putem alunga demonul care propaga aceasta credinta printre oameni (asa cum ne spune evanghelia). ateii se incred atat de mult in gandirea rationala, ca unic mod de existenta, incat nu prin argumente rationale, care "suna bine" vor fi convinsi ci prin nemasurata si tainica mila a lui Dumnezeu, pe care nici o ratiune omeneasca nu o poate explica. Va rog inca o data sa ne oprim!! si mai multa rugaciune! Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
nu pentru tine vorbeam, ci pentru cei care iti raspund. nu incercam sa te gonesc in nici un fel de aici, esti liber sa spui ce vrei. nu totul se invarte in jurul tau, stai linistit :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inclinatia spre bine este sadita in om de la zamislire.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]()
Domnule Ateu Plictisit ai reusit sa starnesti o adevarata furtuna pe forum. Am citit aproape toate mesajele trimise la subiectul propus si am ametit :-D. Domnul Ateu a reusit sa dea peste cap o gramada de forumisti versati incercand sa sape la radacina crdintei lor si a cunostintelor religioase pe care le detin.
In ce a priveste cred ca s-a pierdut din vedere chiar esentialul, si anume: - domnul ateu a simtit (si eu sunt sigur ca a simtit) vreodata acea frica de necunoscut care te prinde in gheralele sale deodata fara motiv, in care te simti ca un copil neajutorat si doar rugaciunea te poate calma? - Daca este nevoie sa doneze sangele sau pentru un transplant unui bolnav care altfel va muri ar face asta sau nu? - Poate ca domnul ateu ar rebui sa incerce maar 1-2 zile de post in care sa nu manance nimc si sa bea doar apa, sa nu injure si sa-i ierte pe toti care-i gresesc macar in ziua aceea, si dupa aceea mai vorbim Eu pana nu am tinut post nu am cunoscut adevarata credinta care nu poate fi explicata fizic, chimc sau medical. O seara placuta tuturor
|
||||
|
||||
![]()
Domnilor atei, daca sunteti 100% convinsi ca Dumnezeu nu exista de ce aduceti in discutii numele Lui de ce va luptati impotriva Lui daca nu credeti? Spre exemplu, daca cineva nu crede ca un zid exista nu se loveste de el pentru ca in viziunea lui el nu e acolo, merge mai departe, ori daca stie ca e acolo dar nu recunoaste, incearca sa il darame.
|
|
||||
|
||||
![]()
pai daca le dati apa la moara...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|