Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2010, 00:36:28
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mai frate Orthodoxia da de cand fratia ta decizi care sunt eretici si care Biserica Ortodoxa e adevarata si care nu?
Si de cand se interpreteaza invatatura Sfintilor Parinti cum o intelegi fratia ta?
Vechi 01.01.2010, 01:03:00
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai frate Orthodoxia da de cand fratia ta decizi care sunt eretici si care Biserica Ortodoxa e adevarata si care nu?
Si de cand se interpreteaza invatatura Sfintilor Parinti cum o intelegi fratia ta?
Din ziua in care am inteles ca Ortodoxia nu-i o alta religie neoprotestanta in care fiecare crede si face dupa cum il taie capul atita timp cit i se nazare ca umbla in spiritul lui Cristos.

Invatatura Sfintilor Parinti nu se interpreteaza (fiindca e clara, ea insasi este interpretare a Sfintei Scripturi si indrumar in Credinta), ci se citeste si se aplica.
Vechi 01.01.2010, 01:59:37
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Din ziua in care am inteles ca Ortodoxia nu-i o alta religie neoprotestanta in care fiecare crede si face dupa cum il taie capul atita timp cit i se nazare ca umbla in spiritul lui Cristos.

Invatatura Sfintilor Parinti nu se interpreteaza (fiindca e clara, ea insasi este interpretare a Sfintei Scripturi si indrumar in Credinta), ci se citeste si se aplica.

Imi poti zice si mie niste cazuri din istoria Bisericii, cand schismaticii au fost primiti inapoi prin mirungere? Multumesc!
Vechi 01.01.2010, 02:03:56
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Asa mai frate Orthodoxia si dupa fratia ta in care Biserici Ortodoxe mai sunt valide tainele si in care nu?
Vechi 01.01.2010, 14:08:26
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
Cu minuni nu demonstrezi nimanui nimic.
Ma intreb de ce o mai fi facut Hristos (si apostolii si sfintii) minuni, daca cu ele nu se demonstreaza nimic. Mai mai intreb si de o fi zis Hristos ca "Daca nu credeti cuvintele Mele, credeti macar aceste minuni pe care le fac". Esti cam ratacit omule, parerea mea.

Citat:
Adevarul lui Dumnezeu este in Sfinta Scriptura si in invatatura Sfintilor Parinti.
Si musulmanii si budistii au si ei scripturile si parintii lor, si ei sustin ca Adevarul este in ele. Adevarul iudaismului si mai apoi a crestinismului a fost aratat din cate tin eu minte prin minuni, din cele mai vechi timpuri pana astazi.

Citat:
Ereticii nu au Har Mintuitor in tainele pe care le savirsesc.
E prea general formulat ce spui tu, in istoria Bisericii au fost si sfinti care au avut pareri eretice. Sunt mai multi factori de luat in considerare, nu e asa de simplu cum spui tu. Si plecarea Harului nu se intampla a doua zi dupa ce se ratacesc unii.
Vechi 01.01.2010, 14:11:47
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
Pai voi interpretati niste canoane cam dupa cum va taie capul. Nici nu-i de mirare ca v-ati fragmentat in mai multe bisericute si sinoade, precum protestantii. De ce nu sunteti uniti?

Citat:
Cam asta incearca si protestantii sa faca cu Biblia, o citeste si o aplica fiecare dupa capul lui.
Vechi 01.01.2010, 14:44:24
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Pai voi interpretati niste canoane cam dupa cum va taie capul. Nici nu-i de mirare ca v-ati fragmentat in mai multe bisericute si sinoade, precum protestantii. De ce nu sunteti uniti?
De exemplu citeam ieri ca mateitii ii acuza pe ei florinitii ca s'au rupt in grupuri si grupulete si ca asa ceva nu s'a mai intamplat in Istorie. A se vedea pe iasidnev.livejournal.com

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Cam asta incearca si protestantii sa faca cu Biblia, o citeste si o aplica fiecare dupa capul lui.
"Cine lucrează fără episcop, împlinește lucrarea diavolului" Sfantul Ignatie Teoforul

De aici sa inteleg ca intre 24 si 35 GOC greceasca a facut lucrarea diavolului? Aplicam canoanele...

Si acum o intrebare pentru Orthodoxia ca vorbeam inainte de Sfantul Maxim sau Marcu al Efesului. Dupa cum m'a intrebat Bogdan, n'am gasit nimic care sa afirme ca ierarhii eretici de atunci ar fi pierdut Harul. Acest sfinti, s'au pus sa construiasca de capul lor Biserici? Erau impotriva ierarhilor eretici, totusi nu s'au pus de capu' lor sa construiasca lacase de cult la fel cum a facut Glicherie; si mai rau de atat e ca incearca sa se justifice (bosv-ul) pintr-o minciuna, potrivit careia Patriahul Ierusalimului lea dat binecuvantare lor.

Alt lucru la care ma gandeam astazi; suntem in 800 circa, Spania a adoptat Filioque si toti ceilalti sunt in comuniune cu ea DECI TOTI SUNT ERETICI potrivit canoanelor! Comuniunea cu ereticii te fac eretic vazand ca te faci partas ereziei.

Last edited by Antoni0; 01.01.2010 at 14:46:27.
Vechi 01.01.2010, 16:34:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Imi poti zice si mie niste cazuri din istoria Bisericii, cand schismaticii au fost primiti inapoi prin mirungere? Multumesc!
Nu stiu ce legatura are intrebarea ta cu cele ce le-am scris eu, dar nu sint foarte surprins pentru ca tu esti un domn foarte dezechilibrat in idei. Nu de mult erai romano - catolic, apoi te-ai botezat la calendaristi, foarte convins ca o faci in credinta cea dreapta, dupa care, in mai putin de doua luni, oarecum ti s-a relevat adevarul si ai trecut la BOR. Doua saptamini mai tirziu ai inceput iarasi sa vorbesti ca un calendarist, iar asta-noapte, din motive care-mi scapa, ai devenit ecumenist. Astept cu interes urmarea...

Totusi, ca sa nu te las complet nesatisfacut, poftim niste citate din Leo cel Mare, din care rezulta cit se poate de clar ca s-au facut doar mirungeri asupra unor rataciti care s-au intors la Ortodoxie:

“8. Despre botezul ereticilor
Ci aceia care au primit botezul de la eretici, nefiind botezati mai inainte, sa fie confirmati prin punerea miinilor numai cu invocarea Sfintului Duh din cauza ca aceia au primit o forma de botez incompleta, fara putere de sfintire.”

(Papa Leo cel Mare in Scrisoarea 159)

“Intrebarea 18 – Cu privire la cei care vin din Africa sau Mauritania si nu stiu in care secta au fost botezati, ce se cuvine facut in situatia lor?

Raspuns – Acele persoane nu au indoieli in ceea ce priveste botezul lor, dar manifesta ignoranta cu privire la credinta celor care i-au botezat. De aceea si din cauza ca au primit forma de botez intr-un fel sau altul, nu trebuie botezati, ci sa fie adaugati catolicilor [ortodocsilor] prin punerea miinilor dupa invocarea puterii Sfintului Duh, ceea ce ei n-au putut primi de la eretici.”

(Papa Leo cel Mare in Scrisoarea 167)
Vechi 01.01.2010, 16:38:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Asa mai frate Orthodoxia si dupa fratia ta in care Biserici Ortodoxe mai sunt valide tainele si in care nu?
Nu-i greu deloc sa-ti raspund. Taine valide exista acolo unde numai si numai ortodoxia este marturisita, adica in Biserica Ortodoxa, Trupul curat al lui Cristos, care este doar unu.
Vechi 01.01.2010, 17:40:08
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu ce legatura are intrebarea ta cu cele ce le-am scris eu, dar nu sint foarte surprins pentru ca tu esti un domn foarte dezechilibrat in idei. Nu de mult erai romano - catolic, apoi te-ai botezat la calendaristi, foarte convins ca o faci in credinta cea dreapta, dupa care, in mai putin de doua luni, oarecum ti s-a relevat adevarul si ai trecut la BOR. Doua saptamini mai tirziu ai inceput iarasi sa vorbesti ca un calendarist, iar asta-noapte, din motive care-mi scapa, ai devenit ecumenist. Astept cu interes urmarea...

Totusi, ca sa nu te las complet nesatisfacut, poftim niste citate din Leo cel Mare, din care rezulta cit se poate de clar ca s-au facut doar mirungeri asupra unor rataciti care s-au intors la Ortodoxie:

“8. Despre botezul ereticilor
Ci aceia care au primit botezul de la eretici, nefiind botezati mai inainte, sa fie confirmati prin punerea miinilor numai cu invocarea Sfintului Duh din cauza ca aceia au primit o forma de botez incompleta, fara putere de sfintire.”

(Papa Leo cel Mare in Scrisoarea 159)

“Intrebarea 18 – Cu privire la cei care vin din Africa sau Mauritania si nu stiu in care secta au fost botezati, ce se cuvine facut in situatia lor?

Raspuns – Acele persoane nu au indoieli in ceea ce priveste botezul lor, dar manifesta ignoranta cu privire la credinta celor care i-au botezat. De aceea si din cauza ca au primit forma de botez intr-un fel sau altul, nu trebuie botezati, ci sa fie adaugati catolicilor [ortodocsilor] prin punerea miinilor dupa invocarea puterii Sfintului Duh, ceea ce ei n-au putut primi de la eretici.”

(Papa Leo cel Mare in Scrisoarea 167)
Ai dreptate Orthodoxia! Pe langa ca sunt "dezechilibrat" sunt si "nebun"... insa un lucru il scoti din ecuatie: Adevarul! Degeaba incerci tu sa ascunzi bubele bisericii din care faci parte si sa strigi cu gura mare ca esti Ortodox cand realitatea nu e chiar asa de "perfecta" cum vrei tu s'o prezinti.

Sunt "dezechilibrat" pentru ca caut Adevarul vazand ca vin dintr-o lume unde minciuna este ridicata la rang de dogma. De asta nu pot sa inchid ochii, nu pot sa inghit ipocrizia si lucrurile pe care tu le numesti "barfe"!

Si ca sa'ti faci un mic update despre persoana mea, eu inca NU AM BOTEZUL ADEVARAT, CEL ORTODOX!

Si ca sa inchei draga frate, nu te mai arunca asa si nu mai incerca sa ascunzi mizeria sub "pres". Adevarul iese intotdeauna la suprafata, chiar si'n cazul bisericutilor voastre mici!

Cu respect, un dezechilibrat!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00