![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Orotodoxia nu trebuie sa o aperi,o tii si gata.
E aceiasi de la inceputuri si nimeni nu o va schimba! Dialogul ecumenic insusi,e doar un dialog.Dar nu vad eu pe cineva schimband ceva . Si apoi forul suprem nu e Sinodul? Cum va puteti indoi de ierarhia oficiala,de Sinod prin care Duhul insusi graieste? E prea multa frica,ca ar putea schimba cineva ceva,fara ca aceasta sa se intample efectiv. Si daca se schimba aspecte mai mici,duhul ortodoxiei nu se poate schimba,pentru ca este insusi Duhul lui Hristos.Ori credeti ca Biserica lui Hristos e infailibila,si lasati Duhul sa o apere,ori va treziti soldati intr-un razboi omenesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar,daca as fi o baba de la biserica din colt ,care intra intr-o astfel de discutie m-as cruci . Cum se poate apara Dumnezeu cu atfel de arme,cand EL vrea exact opusul lor? Poate stiti voi mai multe ,si stiti acolo ce aparati, dar pentru Dumnezeu,vorbiti mai frumos unii cu altii. |
|
|||
|
|||
![]()
Dusmanii oamenilor sunt pacatele si duhurile rele.
Eu de Stalin nu stiu,dar pentru crimele acelea nu ideologia comunista e responsabila ci duhurile rele. Eu nu am auzit de monahii din Sfintele Manastiri cu viata de obste sa faca crime,si acolo se traieste cel mai autentic comunism. Daca s-au facut crime prin inselarea dracilor,daca s-a prigonit Biserica ortodoxa asta a fost pentru ca nu a fost un comunism autentic crestin ortodox si a fost inselarea duhurilor rele. Tare sunt curios sa stiu cine platea salariile preotilor in Romania in timpul regimului comunist. Am auzit,si rog pe un preot sa confirme daca e asa,ca acum un preot paroh primeste de la stat "imensa" suma de 100 ron pe luna ca salariu,iar restul completare din veniturile parohiei. Ei eu ziceam de dl Ceausescu ca pe vremea sa nu a fost Biserica Ortodoxa prigonita prea tare de duhurile rele. Da patriarhul Serghie nu a facut crime,de ce sa fie clasificat ca eretic? Dumnezeu sa ma ierte ca am zis aceea cu exilatul necrestinilor ortodocsi si ca am zis ca in Bizant asa era. Cine stie cum era in Bizant. Last edited by mihailt; 18.01.2010 at 15:39:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...Eu nu am auzit de monahii din Sfintele Manastiri cu viata de obste sa faca crime,si acolo se traieste cel mai autentic comunism. Hai ca-i buna. Sa-ti traduc cuvant cu cuvant ce ai spus, sluga diavoleasca? Acolo (in Sfintele Manastiri) se traieste cel mai autentic satanism (caci asta e comunismul). Ma mir cum mai ai curajul sa hulesti atata fata de Bunul Mantuitor Iisus Hristos fara sa clipesti? Cat crezi ca te va mai rabda pe fata pamantului, posedatule? Adevarat... Serghie nu a omorat pe nimeni cu mana lui. Dar pe cati ierarhi traitori autentici ai Ortodoxiei i-a dat pe mana calailor si zbirilor lui Stalin, inchinand Biserica Ortodoxa din Rusia statului sovietic antihristic? De aceea, incepand cu Serghie, Patriarhia Moscovei mai este cunoscuta si ca "biserica comunista (adica sinagoga satanista) rusa", nu Biserica Ortodoxa Rusa. Oricum, sanatos mintal nu esti si nici medicii psihiatri nu au ce-ti face, in conditiile in care te-ai dat diavolilor si ii lasi sa te conduca. |
|
|||
|
|||
![]()
Prima societate comunista a fost infiintata de Dumnezeu Iisus Hristos cand vietuia cu Sfintii Apostoli.Dumnezeu Iisus Hristos este insa Dumnezeu intrupat.
Prima societate comunista infiintata de oameni inspirati de Duhul Sfant a fost infiintata de Dumnezeu prin Sfintii Apostoli si aceea era cand toti crestinii aveau proprietatile in comun de obste. Pana nu s-a pogorat Duhul Sfant peste Sfintii Apostoli niciun om obisnuit pe pamant nu stia sa infiinteze asemenea oranduire sociala minunata si preabuna pentru oameni.Dumnezeu Iisus Hristos cu Sfintii Apostoli asa viata dusesera ca aveau o singura punga,viata de obste,mancau impreuna si stateau impreuna precum fratii.Dar Dumnezeu Iisus Hristos este Dumnezeu intrupat iar nu om obisnuit. Acest tip de vietuire e darul preabunului Dumnezeu pentru omenire,de vrea sa il primeasca. A se vedea la Faptele Sfintilor Apostoli: "38.Iar Petru a zis către ei: Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, și veți primi darul Duhului Sfânt. 39.Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru. 40.Și cu alte mai multe vorbe mărturisea și-i îndemna, zicând: Mântuiți-vă de acest neam viclean. 41.Deci cei ce au primit cuvântul lui s-au botezat și în ziua aceea s-au adăugat ca la trei mii de suflete. 42.Și stăruiau în învățătura apostolilor și în împărtășire, în frângerea pâinii și în rugăciuni. 43.Și tot sufletul era cuprins de teamă, căci multe minuni și semne se făceau în Ierusalim prin apostoli, și mare frică îi stăpânea pe toți. 44.Iar toți cei ce credeau erau laolaltă și aveau toate de obște. 45.Și își vindeau bunurile și averile și le împărțeau tuturor, după cum avea nevoie fiecare. " Vazand mai apoi preabunul Dumnezeu si Sfintii Parinti ca ravna crestinilor a slabit si nu mai puteau duce toti aceasta vietuire ingereasca pe Pamant,sa fie pe Pamant precum in Cer atunci s-a dat voie la vietuirea in particular la cei care nu putea duce vietuirea de obste.Adica sa aibe fiecare casa lui si proprietatile lui. Dar la Sfintele Manastiri cu viata de obste s-a pastrat aceata minunata oranduire,care e Imparatia cerurilor pe Pamant. Insa credinciosii trebuie sa vina la Sfanta Rugaciune in comun la Sfanta Biserica.Si credinciosi trebuie sa dea mila dupa cat are fiecare bunavoire. Daca pe vremea lui Stalin au inselat duhurile rele pe unii si au asasinat duhurile rele atatia oameni nu asa au fost in toate regimurile comuniste. Pe vremea dlui Ceausescu s-a dat o masura in 1966 prin care s-au interzis avorturile aproape total. (e vorba de masura 770/1966). Mai apoi in 1985 s-au interzis si mai restrictiv avorturile iar mamele cu 10 copii si mai mult erau premiate asa cum si trebuie sa fie. Daca unii au prigonit Biserica Ortodoxa pe vremea dlui Ceasescu (desi foarte putin) de unde stiu eu ca dl Ceausescu e de vina? Da in Serbia regimul comunist a avut mai multi presedinti. Oare s-au facut pe vremea tuturor presedintilor Serbiei nu stiu cate sute de mii de crime? Eu nu cred. De unde stii fratia ta mai frate de iti zici orthodoxherald ca judecata fratiei tale coincide cu cea a lui Dumnezeu Iisus Hristos? Doar parintele Serafim Rose recunostea BO Rusa,la fel parintele Sofronie Saharov si nu aud de vreun monah din Sfantul Munte care sa nu recunoasca aceasta Sfanta Biserica. Last edited by mihailt; 18.01.2010 at 18:04:36. |
|
||||
|
||||
![]()
Referitor la Sfantul Mitropolit Filaret:
I should also like to note the following. The Catacomb Church in Russia relates to the Church Abroad with love and total confidence. However, one thing is incomprehensible to the Catacomb Christians: they can't understand why our Church, which realizes beyond a doubt that the Soviet hierarchy has betrayed Christ and is no longer a bearer of grace, nevertheless receives clergy of the Soviet church in their existing orders, not re-ordaining them, as ones already having grace. For the clergy and flock receive grace from the hierarchy, and if it [the hierarchy] has betrayed the Truth and deprived itself of grace, from where then does the clergy have grace? It is along these lines that the Catacomb Christians pose the question. The answer to this is simple. The Church has the authority in certain cases to employ the principle of economia condescension. The hierarch Saint Basil the Great said that, in order not to drive many away from the Church, it is necessary sometimes to permit condescension and not apply the church canons in all their severity. When our Church accepted Roman Catholic clergy in their orders, without ordaining them, she acted according to this principle. And Metropolitan Anthony [Khrapovitsky], elucidating this issue, pointed out that the outward form successive ordination from Apostolic times that the Roman Catholics do have; whereas the grace, which the Roman Catholic church has lost, is received by those uniting [themselves to the Church] from the plenitude of grace present in the Orthodox Church, at the very moment of their joining. The form is filled with content, said Vladyka Anthony. In precisely the same manner, in receiving the Soviet clergy, we apply the principle of economia. And we receive the clergymen from Moscow not as ones possessing grace, but as ones receiving it by the very act of union. But to recognize the church of the evil-doers as the bearer and repository of grace, that we cannot do, of course. For outside of Orthodoxy there is no grace; and the Soviet church has deprived itself of grace. http://blessedphilaret.blogspot.com/ Si Serafim Rose: Pe de altă parte, a fost ținută de la a cădea în extremismul „cel de-a dreapta” (cum ar fi declarația că Tainele Patriarhiei Moscovei sunt fără de har) de către conștientizarea profundă a faptului că Biserica Serghianistă din Rusia nu este liberă; cineva, desigur, poate să nu aibă nici o comuniune cu un astfel de trup, dominat de atei, dar definirea cu exactitate a situației ei este cel mai bine să fie lăsată unui sinod liber al Bisericii Ruse, din viitor. http://www.danionvasile.ro/blog/2009...-imparateasca/ Retoric ma intreb, de partea cui se afla Adevarul? Last edited by Antoni0; 18.01.2010 at 20:32:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Este foarte clar ca BO Rusa e Biserica in care lucreaza Dumnezeu ca doar e in comuniune cu BO a Ierusalimului unde preabunul Dumnezeu pogoara Sfanta Lumina in fiecare an la rugaciunea patriarhului crestin ortodox de acolo.
Eu scriu sa nu se tulbure credinciosii care fac parte din BOR sau BO Rusa sa creada cumva ca in Bisericile din care fac ei parte nu lucreaza preabunul Dumnezeu. (desi nu cred ca vreunul de aci se tulbura). Iata aci relatat de la Sfantul Iosif Isihastul si ce i-a descoperit preabunul Dumnezeu in legatura cu validatea Sfintelor Taine ale celor care tin calendarul nou: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...si-calendarul/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar și părintele Efrem Katunakiotul, când s-a rugat pentru aceeași problemă, a fost înștiințat de o voce puternică, care i-a spus: „În persoana lui Hrisostom al Florinei ai renegat toată Biserica”. În chip asemănă*tor, puțin mai târziu, Starețul Iosif a auzit în timp ce se ruga o voce dumnezeiască, zicându-i: „Biserica se află la Patriarhia Ecumenică, la Constantinopol”. Astfel, au înțeles că lucrurile nu stă*teau așa cum spuneau vechii calendariști și că Tainele celor de pe stilul nou sunt valide. Atunci au hotărât să-i ceară mitropolitului Florinei iertare în scris. Starețul a scris o scrisoare în care a cerut iertare și pe care a semnat-o el împreună cu obștea sa, pre*cum și obștea părintelui Nichifor. Kalatzis însă a voit a adăuga încă ceva la sfârșit, și anume cuvintele: „Pe voi vă considerăm a fi Biserică Ortodoxă…”. Defapt Biserica se afla sub omoforul Episcopului Hristosom de Florina. Parintele Iosif a fost mai intai mateit si dupa florinit. Manipulare peste manipulare! La fel au facut si cu Sfantul Ioan Iacob... Totusi, sa aratam si partea cealalta: În această atmosferă, între anii ’50 și ’60, numeroși părinți au părăsit mișcarea ziloților și s-au alăturat comemoratorilor în timp ce stăruiau în păstrarea vechiului calendar. La acea vreme au fost multe apeluri făcute de clerul Bisericii oficiale pentru întoarcerea la calendarul tradițional și era o mare speranță că aceasta era posibilă. Printre cei ce au părăsit mișcarea ziloților a fost și sinodia părintelui Iosif. În acel timp, sinodia nu avea preoți, iar doi membri – părintele Haralambie și Efrem – au fost hirotoniți de episcopul Ierotei care trăia ca sihastru în Schitul Sf. Ana și era unul din cei ce respectau calendarul tradițional și nu a fost un comemorator niciodată. Cu toate că părintele Iosif a părăsit mișcarea ziloților, el nu a prăznuit niciodată vreo sărbătoare după calendarul papal. Aceasta nu a fost foarte dificil, deoarece după 1939 nu a părăsit niciodată Sf. Munte și nici nu a îngăduit ca vreunul din sinodia sa să meargă în afara Sf. Munte. Din acel an, obștea a locuit în Noul Schit (Nea Skiti) al Mănăstirii Sf. Pavel și a continuat să-și urmeze tipicul său isihast. Părăsind mișcarea ziloților, părintele Iosif nu a urmat niciodată calendarul papal gregorian și nici nu a încetat să afirme că acesta a fost introdus și impus necanonic credincioșilor. Niciodată nu a spus, scris sau sfătuit pe fiii săi duhovnicești din afara Sf. Munte, că schimbarea calendarului ar fi fără consecințe și că urmarea noului calendar este fără importanță. Mulți dintre ucenicii săi au continuat să fie ziloți, ca maica Eupraxia din Tesalonic și grupul din Volos, care mai târziu au devenit Mănăstirea Maica Domnului Odighitria, de asemenea și părintele Ioan Vlahul, care a trăit în prima chilie ascetică a părintelui Iosif la Sf. Vasile, Sf. Munte. Nici una dintre maicile fostei mănăstiri înființate de părinte și care a fost desființată prin persecuțiile nou calendariștilor și datorită problemelor interne, nu a încetat să fie o adevărată creștină ortodoxă. Toate au trecut la Domnul respectând calendarul tradițional și refuzând comuniunea cu inovatorii. Niciodată părintele nu le-a scris să-i părăsească pe vechi calendariști sau că mântuirea lor ar fi primejduită prin rămânerea cu Adevărații Creștini Ortodocși, ceea ce ucenicii lui predică astăzi. Trebuie de asemenea notat că atât timp cât a trăit, părintele nu a permis celor doi preoți ai obștii sale să liturghisească în catoliconul schitului din cauză că se întâmpla adesea ca preoți din afara Sf. Munte care țineau noul calendar să vină, în special pentru sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului și să liturghisească împreună cu călugării. Deci părintele Iosif nu numai că a refuzat să se roage cu preoții nou calendariști, dar nici nu a permis obștii sale să facă aceasta. Este important de menționat că chiar după trecerea sa la cele veșnice, în 1959, sinodia sa a continuat să refuze coliturghisirea cu preoții nou calendariști care vizitau Nea Skiti, până la plecarea lor din schit. Dar chiar și după plecarea lor la Provata și Kareya, ei nu au coliturghisit sau comemorat cu inovatorii până când nu au preluat stăreția la mănăstirile Filoteu, Dionisiu și mai târziu la Xeropotamu și Vatoped. http://traditiaortodoxa.wordpress.co...-calendarului/ |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|