Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2010, 22:45:33
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Ce cautai tu adventist devotat la manastirea Agapia ? :)
Asta e o altă chestiune, ce nu se cere dezvoltată aici și acum. Noi putem intra într-o biserică ortodoxă fără frica de a fi smintiți.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 22:47:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Nu sunt doamna.
Îmi cer scuze pentru greșeală.

Citat:
Dumnezeu spune:"cinestesc pe cei ce ma cinstesc".Deci,ii cinsteste pe sfinti(bineinteles,sfintii fiind inferiori lui),deci cum voi,oameni,nu-i cinstiti?
Cinstea și respectul se poate acorda și fără a-i pupa cuiva poza. Ba mai mare respect îi acorzi unui sfânt, urmându-i învățătura.

Citat:
Si nu e adevarat ca nu-i ajungi cu prajina la nas.Lui Luther nu i se zicea asa si mandria lui e greu de egalat.
Din titulatura ce și-o afișează un om îți poți da seama de gradul de mândrie, din poveștile despre el, mai puțin...
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 22:51:06
Banned

Implicit

Citat:
Icoana cuprinde Chipul Lui,o reprezentare.Deci,si mai importanta.Un copil se va emotiona mai mult vazand o icoana decat vazand Tablele Legii.
Acea reprezentare e posibil să nici nu fie fidelă, nimeni nu l-a fotografiat pe Hristos. Bine zici, "un copil". Sper că maturitatea ta spirituală nu se va mulțumi să rămână la acest stadiu de dezvoltare. Legea reflectă caracterul lui Dumnezeu. Închinare în duh și adevăr așteaptă Dumnezeu din partea creștinilor, și aceasta presupune respectarea Legii Lui (inclusiv porunca a II-a).

Citat:
Ce te face sa crezi ca,pt ca tu nu ai icoane,ai o rugaciune mai in adevar decat unul care e ortodox?De ce crezi ca exista atatia oameni sfinti in ortodoxie?De ce crezi ca Iisus a mutat muntele,pt credinta ortodocsilor,ortodocsi care au facut procesiuni cu icoane si sfinte moaste?Daca era idolatrie,nu i-ar fi ajutat.Ne rugam Lui,deci in duh si adevar,nu icoanei.
Stimată soră, și matale știi că minunile nu sunt neapărat apanajul puterii lui Dumnezeu. Când omul alege să se închine altfel de cum poruncește Dumnezeu, e posibil să ajungă în orice ipostază, chiar aceea de a se închina demonilor.

Citat:
Si cati din VT nu au cazut cu fata la pamant?asta e o dovada de umilinta,nu de idolatrie.In sensul ca nu suntem demni sa sarutam pamantul creat de El.Asa se intampla,mai ales,la Ierusalim,unde a calcat Iisus.
Nu era neapărat dovadă de umilință, era obiceiul vremii ce se făcea și înaintea potentaților. Domnul Iisus ne învață să fim umili călcând pe urmele lui prin viețuirea noastră (Mat. 11,29), nu pe ulițele Ierusalimului. Și apoi, Agapia nu este Ierusalim.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 22:52:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu are rost sa ne "certam" care versiune a Bibliei e corecta , va spun eu care , nici una.Nici a lui Cornilescu nici cea ortodoxa romana, fiecare are gresilile sale.Din pacate traducerea actuala a Bibliei Ortodoxe in romana nu este cea mai acurata, sa speram ca noua va fi mai buna.
Nu-mi vine să cred că ai putut posta așa ceva. Îmi cer scuze, și te felicit totodată pentru sinceritate și obiectivitate.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 22:53:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Citatul cred ca se refera la cei care,dupa ce au fost in Biserica,au fost Trup al lui Hristos,cad prin diverse fapte reprobabile,din aceasta comuniune cu Hristos.Ei se smulg din Trupul Sau,si aceasta e ca o rastignire,o lepadare a unui madular.De aia se si zice "ei răstignesc loruși",adica rastignesc poftelor lor.
E puțin altfel: cei căzuți de la credință Îi provoacă din nou suferință lui Hristos ca și cum L-ar răstigni din nou. Dar nu contează, am dat acest text doar pentru a ilustra grozăvia reeditării suferințelor Domnului prin această pretenție absurdă (Trupul și Sîngele real în euharistie).

Citat:
O invatatura de baza a Orotdoxiei este ca jertfa aceasta continua o face insusi Mantuitorul
Acesta este,potrivit ortodoxiei,rolul de Mare Arheiereu al lui Hristos
El se aduce pe Sine insusi jertfa,ingaduind sa coboare de fiecare data in painea pe care noi o jertfim.Preotii sunt doar organele vazute,dar jertfa,ca si Biserica,este chiar a Lui.
El este cel care a zis :"Luati mancati...e Trupul Meu"
Nu ortodoxi fac aceasta slujba,ci EL,Hristos,e cel care o face.
Daca nu ar exista ortodoxi,ar face-o prin altcineva,iar daca nu ar mai face-o nimeni,ar fi sfarsitul
Nu este nevoie de substituirea rolului Marelui Preot Ceresc, ori de sacramente duse la extrem, slujba de ispășire o face Domnul în Sanctuarul ceresc. Rânduiala Cinei Domnului este doar un așezământ amintitor pentru noi, ea nu are puterea de a modifica ceva în ceruri.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 23:10:48
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
E puțin altfel: cei căzuți de la credință Îi provoacă din nou suferință lui Hristos ca și cum L-ar răstigni din nou. Dar nu contează, am dat acest text doar pentru a ilustra grozăvia reeditării suferințelor Domnului prin această pretenție absurdă (Trupul și Sîngele real în euharistie).

Nu este nevoie de substituirea rolului Marelui Preot Ceresc, ori de sacramente duse la extrem, slujba de ispășire o face Domnul în Sanctuarul ceresc. Rânduiala Cinei Domnului este doar un așezământ amintitor pentru noi, ea nu are puterea de a modifica ceva în ceruri.
"sacramente duse la extrem" Intaresc ca aceasta parere a existati.In primele veacuri,potrivit istoricilor romani,crestinii erau acuzati de canibalism.
Si nu erau nici ortodoxi nici protestanti nici catolici.(Sau mai bine zis erau stramosii ortodoxilor)
Dar Domnul a lasat aceasta,zicand cuvintele : paine,mancati ,trup.
Cuvintele acestea sunt grele,caci si jertfa Sa e grea.Jertfa lui nu e o aroma de mancare,ca Delikatul ,jertfa lui e reala,e mancare reala.Evreilor in pustie,nu li s-a dat o inchipuire,ci mancare reala.La fel si noua ,in pustia pacatului,Domnul ne da o mancare reala,mai buna chiar decat painea,anume Trupul Sau 'Caci stramosi vostri au mancat mana in pustie si au murit,Painea pe care v-o dau Eu,este Trupul Meu"

Mai zici: "slujba de ispășire o face Domnul în Sanctuarul ceresc"Da ,El o face,si ramasite de la masa cereasca ne imprastie si noua,prin coborarea Sa,in zeci de mii de Biserici unde se frange painea,in Numele Sau .
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 23:11:20
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Asta e o altă chestiune, ce nu se cere dezvoltată aici și acum. Noi putem intra într-o biserică ortodoxă fără frica de a fi smintiți.
nici n-aveti de ce.
Si nu ai simtit nimic inaltator?

Citat:
Acea reprezentare e posibil să nici nu fie fidelă, nimeni nu l-a fotografiat pe Hristos.
Dar a fost vazut si se stie cum arata.

Citat:
Stimată soră, și matale știi că minunile nu sunt neapărat apanajul puterii lui Dumnezeu. Când omul alege să se închine altfel de cum poruncește Dumnezeu, e posibil să ajungă în orice ipostază, chiar aceea de a se închina demonilor.

:)) stii de ce s-au rugat?pt. ca daca nu ar fi mutat muntele,ar fi fost ucisi de musulmani.Crezi ca daca rugaciunea ar fi ajuns la altcineva,ar fi fost scapati CRESTINII din mana ereticilor?din contra,ar fi fost ucisi.Unul dintre cei de la procesiune isi scosese chiar un ochi,dupa invatatura lui Hristos si era f. smerit.Asa ca nu are sens ce spui tu.

Citat:
Nu era neapărat dovadă de umilință, era obiceiul vremii ce se făcea și înaintea potentaților. Domnul Iisus ne învață să fim umili călcând pe urmele lui prin viețuirea noastră (Mat. 11,29), nu pe ulițele Ierusalimului. Și apoi, Agapia nu este Ierusalim.
de unde stii ce vietuire avea femeia?Dumnezeu e pretutindeni,nu doar in Ierusalim.
Vechi 19.01.2010, 00:00:39
Banned

Implicit

Citat:
"sacramente duse la extrem" Intaresc ca aceasta parere a existati.In primele veacuri,potrivit istoricilor romani,crestinii erau acuzati de canibalism.
Cu atât mai mult... nu e cazul să le dăm apă la moară interpretând literalist cuvintele Domnului. Când a instituit Cina, spunând acele cuvinte Domnul le-a oferit ucenicilor pâine și vin nu degete și sânge, e o impietate să înțelegem altfel acest așezământ sfânt "spre pomenirea" Lui. Dar n-ar trebui să mă mire, nici ucenicii n-au înțeles sensul spiritual al cuvintelor Domnului:

32.Iar El le-a zis: Eu am de mâncat o mâncare pe care voi nu o știți. 33.Ziceau deci ucenicii între ei: Nu cumva I-a adus cineva să mănânce? 34.Iisus le-a zis: Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis pe Mine și să săvârșesc lucrul Lui. (Ioan 4)
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 00:10:39
Banned

Implicit

Citat:
nici n-aveti de ce.
Si nu ai simtit nimic inaltator?
În afară de grandoarea fastului, nu. Aceasta impresionează pe moment, în loc să producă schimbări de substanță în caracterul omului.

Citat:
Dar a fost vazut si se stie cum arata.
Toți martorii oculari au murit, și nimeni nu L-a fotografiat - cum am mai spus.

Citat:
:)) stii de ce s-au rugat?pt. ca daca nu ar fi mutat muntele,ar fi fost ucisi de musulmani.Crezi ca daca rugaciunea ar fi ajuns la altcineva,ar fi fost scapati CRESTINII din mana ereticilor?din contra,ar fi fost ucisi.Unul dintre cei de la procesiune isi scosese chiar un ochi,dupa invatatura lui Hristos si era f. smerit.Asa ca nu are sens ce spui tu.
Nici ce a făcut acela nu are sens, o altă interpretare literalistă a cuvintelor Domnului.

Citat:
de unde stii ce vietuire avea femeia?Dumnezeu e pretutindeni,nu doar in Ierusalim.
Nu știu și nici n-o condamn. Am spus doar biata de ea că a fost dusă în rătăcire de o învățătură strîmbă. Cred că era sinceră în devoțiunea ei, vor fi trași la răspundere cei vinovați de strâmbarea dreptei credințe.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 00:17:15
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Cu atât mai mult... nu e cazul să le dăm apă la moară interpretând literalist cuvintele Domnului. Când a instituit Cina, spunând acele cuvinte Domnul le-a oferit ucenicilor pâine și vin nu degete și sânge, e o impietate să înțelegem altfel acest așezământ sfânt "spre pomenirea" Lui. Dar n-ar trebui să mă mire, nici ucenicii n-au înțeles sensul spiritual al cuvintelor Domnului:

32.Iar El le-a zis: Eu am de mâncat o mâncare pe care voi nu o știți. 33.Ziceau deci ucenicii între ei: Nu cumva I-a adus cineva să mănânce? 34.Iisus le-a zis: Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis pe Mine și să săvârșesc lucrul Lui. (Ioan 4)
Nu le-a oferit doar degete,ci intreg trupul.
Dar care este Trupul?
Trupul Domnului masoara cumva 1,80 metri?Unde este acest Trup?
Trupul Sau este alaturi de persoana Sa,adica de Fiul lui Dumnezeu.
Trupul acela de carne,care prin inviere a devnit trup de lumina dar a ramas si carne(avea coaste,plme potrivit marturiei lui Toma necredinciosul ),s-a inaltat si este una cu Fiul lui Dumnezeu
Deci unde este Dumnezeu,acolo este si Trupul Sau.
Unde este Dumnezeu?
Pretutindeni,si mai ales in cei ce il iubesc,si care sunt templu al Sau
Domnul isi iubeste trupul Sau,cel de 1,80 metri ,dar il daruieste pentru noi.Asa vrea El.
Nu e o dogma asta,pur si simplu asa a vrut la despartire,sa ne lase Trupul Sau
Si astfel,trupul sau de carne,devine ,prin dragoste,prin daruire,mare cat tot universul.
Se odihneste in toti oamenii,mai ales in cei care,ii primesc darul sangeros,si plin de dragoste "Mancati-ma"
Mi-e rusine Doamne sa te mananc. "Doamne ,sa ma speli tu pe picioare?Niciodata"
zice Petru .
"Daca nu te voi spala Eu,nu vei avea parte de Mine"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50