Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2010, 15:54:39
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Si ca sa venim inapoi la subiectul initial:

Chiar inainte de Craciun mama mea vorbea la telefon cu o cunostinta care lucreaza in Italia si care ii spunea (nu, n-am ascultat la telefon, mi-a spus mama dupa) ca a venit in Romania in decembrie, si daca tot era in tara s-a dus sa se spovedeasca, si a mers la manastirea din oras, ca acolo gasesti tot timpul in timpul postului un preot la spovedit. Si a mers la un calugar, bineinteles, a spus ce avea de spus, si apoi calugarul ii mai pune si el cateva intrebari, printre care una de genul in ce pozitii face dragoste. La care femeia ii raspunde " da' bine parinte, eu am doi copii facuti din dragoste, si mai am si o varsta (50+) si matale ma iei cu lucruri din astea?" La care calugarul a dat din colt in colt.

Stiu, stiu ce scrie in indreptare si prin alte locuri unde-s tot felul de pacate legaten despre cum nu trebuie sa decurga viata intima -- dar pacatul in sine este adulterul, ce rost are intrarea in asemenea detalii intime, mai ales de catre un calugar pentru care mi se pare chiar posibila ispita intrebarea, cat ar fi el de induhovnicit sau nu.
În îndreptarul de spovedanie este și o întrebare despre perversiuni sexuale precticate chiar și în cuplurile căsătorite.Mulți preoți de la mănăstiri pun întrebări de genul acesta.Dacă este sau nu normal sî întrebe aceasta...Dumnezeu știe.
Cred că este un păcat mai greu de mărturisit și întrebându-te îți ușurează mărturisirea.
Vechi 23.01.2010, 15:56:48
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Bun , si . . . ? Ca sa vezi ca nu te menajez iti pun la randu-mi intrebarea : tu nu ispitesti prin cele ce ai scris ? Calugarul a ispitit un singur om ( in cazul semnalat de tine ) , iar tu ai ispitit cel putin 20 daca nu mai multi ( tinand cont de numarul de vizualizari ). Apai vezi tu Cristina , cum lucreaza ispititorul ?
Bun, vroiam doar sa exemplific cat de aiurea sunt unele intrebari din indreptare (si intrebarea asta este in fiecare dintre ele). Daca s-au ispitit, atunci tot s-au ispitit daca au citit indreptarele, inca acolo sunt tot felul de alte intrebari de genul asta.
Vechi 23.01.2010, 16:01:07
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
Si a mers la un calugar, bineinteles, a spus ce avea de spus, si apoi calugarul ii mai pune si el cateva intrebari, printre care una de genul in ce pozitii face dragoste. La care femeia ii raspunde " da' bine parinte, eu am doi copii facuti din dragoste, si mai am si o varsta (50+) si matale ma iei cu lucruri din astea?" La care calugarul a dat din colt in colt.
da, foarte ciudata intrebarea pe care i-a pus-o. de unde pana unde? Calugarul respectiv s-ar putea sa aiba probleme "absconse". Fereasca Dumnezeu de asemenea duhovnici. Cred ca merita raportat superiorului sau.
Vechi 23.01.2010, 16:02:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Bun, vroiam doar sa exemplific cat de aiurea sunt unele intrebari din indreptare (si intrebarea asta este in fiecare dintre ele). Daca s-au ispitit, atunci tot s-au ispitit daca au citit indreptarele, inca acolo sunt tot felul de alte intrebari de genul asta.
Cauta si tu niste exemple mai linistitoare, caci pe tema "pozitilor" , sunt pline tabloidele astea nenorocite , ba culmea scot si suplimente cu aceasta tema . . .
Vechi 23.01.2010, 16:04:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
da, foarte ciudata intrebarea pe care i-a pus-o. de unde pana unde? Calugarul respectiv s-ar putea sa aiba probleme "absconse". Fereasca Dumnezeu de asemenea duhovnici. Cred ca merita raportat superiorului sau.
Of, pestele cam de la cap se impute . . .
Vechi 23.01.2010, 16:16:06
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
În îndreptarul de spovedanie este și o întrebare despre perversiuni sexuale precticate chiar și în cuplurile căsătorite.Mulți preoți de la mănăstiri pun întrebări de genul acesta.Dacă este sau nu normal sî întrebe aceasta...Dumnezeu știe.
Cred că este un păcat mai greu de mărturisit și întrebându-te îți ușurează mărturisirea.
Uitati aici un indreptar de spovedanie in 193 puncte!
Indreptar pentru spovedanie ( Lista de pacate)

As fi si eu curioasa cati dintre forumisti, citesc asemenea indreptare de fiecare data cand merg la spovedanie, si in baza lor decid ce pacate trebuie sa spovedeasca. Eu una marturisesc ca nu. o fi si asta un pacat.
Attached Files
File Type: doc Indreptar pentru spovedanie.doc (64,0 KB, 10 views)
Vechi 23.01.2010, 16:23:08
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu, nu e ciudata, e dupa indreptar, n-ai ce sa raportezi.
Nu mai intru in detalii, dar cred ca stiu si altii, acum vreo doi ani a fost mare scandal in presa ca doua fete de 14 ani au fost intrebate niste lucruri mai deocheate la spovedanie, si parintii lor au sarit in sus ca preotul le corupe copiii, desi la drept vorbind, cred ca parintii sunt naivi. :D
Vechi 23.01.2010, 16:26:57
mirelat
Guest

Implicit

eu totusi zic ca e ciudata, pentru ca dupa reactia femeii, nu parea sa aiba legatura cu alte pacate pe care le spovedise cu acea ocazie.

deci, de unde pana unde sa puna exact intrebarea asta si nu alta, din cele vreo 200 care sunt in indreptare.
Vechi 23.01.2010, 16:30:02
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Uitati aici un indreptar de spovedanie in 193 puncte!
Indreptar pentru spovedanie ( Lista de pacate)

As fi si eu curioasa cati dintre forumisti, citesc asemenea indreptare de fiecare data cand merg la spovedanie, si in baza lor decid ce pacate trebuie sa spovedeasca. Eu una marturisesc ca nu. o fi si asta un pacat.
Nu, cu siguranță nu este un păcat, poate doar dacă o editură ce are greutăți financiare nu-i trece prin cap să adauge și acest "păcat", pentru a avea vânzare . În general inima, conștința trag semnalul de alarmă și mai toți , cred , cunosc păcatele principale din care derivă și celelalte, apoi Duhovnicul , cred , este sau ar trebui să fie principalul îndrumător . După câteva mărturisiri serioase , mai tot omul , conștient bineânțeles, știe ce și cum !
Vechi 23.01.2010, 16:33:26
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cand am spus ca este ceva putred in ortodoxie am vrut mai degraba sa spun: la credinta unor crestini ortodocsi. Asa cum si tu spui de mine, de ex. tot ce spui mai sus.

Eu chiar nu stiu, Zaharia, vrei sa ajungi poate sa fii banat? Vezi ca sunt foarte grave acuzatiile si chiar injuriile pe care ni le aduci, mie si Noesissei si altora: hulitori, plini de draci, aducatori de "nebuniile si scornelile si vecsatiile si iscodirile si ispitirile"de aici, mandri, etc.
Fraza pusa cu litere groase ni se aplica noua tuturor celor care participam mai intens la discutii aici pe forum, si nu ne multumim doar cu cate o contrivbutie; ca o fi o forma de mandrie, nu zic: s-ar putea (stiu ca este una din ispitele mele). Dar uite-te mai intai la barna din ochiul tau, ar fi mai crestineste.
Fani, eu vad unde a gresit fratele Zaharia in afirmatia lui.
Mi se pare pertinenta si serioasa si pe mine m-a pus pe ganduri.
Si eu consider ca vorbirea impotriva ortodoxiei este hulirea Sf. Duh (si ma voi cerceta in primul rand pe mine daca nu am pus invataturile ortodoxe sub semnul intrebarii cu postarile mele..)
Nu ataca pe nimeni, doar atrage atentia.
Asta apropo de ce vom spune la spovedanie.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce rugaciune spunem pt servici nou? Mirela0110 Generalitati 7 21.11.2011 15:35:25
cat de puternic este satana pana la urma? victortiti89 Generalitati 20 16.06.2011 19:33:03
ce s-a intamplat pana la urma? victortiti89 Din Noul Testament 1 20.05.2011 08:49:05
De ce ne temem sa-I spunem numele ? Mihnea Dragomir Intrebari utilizatori 17 27.02.2011 12:56:05
Ce este pana urma adevarata credinta? annajanette Generalitati 21 17.06.2010 08:52:08