Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2010, 23:37:12
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Eu nu afirm decit ceea ce spun Sfintii Parinti: nu exista Har Mintuitor in tainele savirsite de eretici!
Nu ai dreptate intru totul, pentru ca interpretezi gresit spusele Parintilor. In vest au existat erezii timp de sute de ani, si Harul nu i-a parasit. In afara de asta, nu Estul s-a separat de Vest, ci mai intai Vestul de Est. Daca nu gresesc, Papa a fost cel care l-a anatemizat primul pe Patriarhul Constantinopolului, nu invers. Deci nu Biserica cea Adevarata din Est a rupt legatira cu ereticii din Vest din proprie initiativa, ci Vestul a rupt legatura.

In afara de asta, te abati de la subiect. Esti tu (sau canoanele si sinoadele invocate de tine) mai mare decat Dumnezeu, ca sa stii cand si daca isi retrage Dumnezeu Harul? Este Dumnezeu supus canoanelor sau sinoadelor, fie ele si cele 7 Sinoade Ecumenice?
Vechi 25.01.2010, 00:45:35
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Nu ai dreptate intru totul, pentru ca interpretezi gresit spusele Parintilor. In vest au existat erezii timp de sute de ani, si Harul nu i-a parasit. In afara de asta, nu Estul s-a separat de Vest, ci mai intai Vestul de Est. Daca nu gresesc, Papa a fost cel care l-a anatemizat primul pe Patriarhul Constantinopolului, nu invers. Deci nu Biserica cea Adevarata din Est a rupt legatira cu ereticii din Vest din proprie initiativa, ci Vestul a rupt legatura.

In afara de asta, te abati de la subiect. Esti tu (sau canoanele si sinoadele invocate de tine) mai mare decat Dumnezeu, ca sa stii cand si daca isi retrage Dumnezeu Harul? Este Dumnezeu supus canoanelor sau sinoadelor, fie ele si cele 7 Sinoade Ecumenice?
Am mai discutat despre Filoque (vezi aici, punctul 2) si cind erezia devine oficiala de nenumarate ori; nu stiu de ce insisti sa ma convingi de ceea ce nu pot fi convins.

Eu nu stiu cind Dumnezeu isi retrage Harul, dar, dupa cum vad, tu nu ai nici un fel de retineri:
Citat:
In vest au existat erezii timp de sute de ani, si Harul nu i-a parasit.
Vechi 25.01.2010, 00:55:55
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai frate/soro Orthodoxia acum sincer pe fratia reprezinti oficial pozitia vreunei Biserici Ortodoxe pe stil vechi ?
Eu nu cred.
Ce zici aci este parerea fratiei tale,care dupa cum se observa nu coincinde cu pozitia majoritatii Bisericile ortodoxe zise pe stil vechi.

Arata-mi fratia ta acolo unde ar zice acel arhiereu ca membri BO Rusa daca ar fi venit in ROCOR ar fi trebuit rebotezati.
Eu nu vad.E destul de clar ca atunci cand se refera la crestin ortodoxie se include si IPS Kalistos Ware.
Vechi 25.01.2010, 01:08:04
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai frate/soro Orthodoxia acum sincer pe fratia reprezinti oficial pozitia vreunei Biserici Ortodoxe pe stil vechi ?
Eu nu cred.
Ce zici aci este parerea fratiei tale,care dupa cum se observa nu coincinde cu pozitia majoritatii Bisericile ortodoxe zise pe stil vechi.

Arata-mi fratia ta acolo unde ar zice acel arhiereu ca membri BO Rusa daca ar fi venit in ROCOR ar fi trebuit rebotezati.
Eu nu vad.E destul de clar ca atunci cand se refera la crestin ortodoxie se include si IPS Kalistos Ware.
Nu cred ca cei doi ierarhi si-au propus sa trateze felul in care sint primiti cei din vechile patriarhii ortodoxe (ecumeniste). Discutia a venit ca o reactie la modul in care acele patriarhii inteleg de la o vreme sa primeasca pe heterodocsi, numai prin mirungere ca si norma.

Daca Ips Ware este ecumenist, nu inseamna ca tot ce spune el si face este erezie. La fel de adevarata este afirmatia pentru orice crestin.

Ips Chrysostom nu apartine majoritatii, ci minoritatii ciprianite. Iar in ce ma priveste, da, sint in ton cu pozitia Bisericii Ortodoxe (de Stil Vechi, daca vrei neaparat).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00