![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar as vrea sa adaug ca a nu face din crestinism o religie pagana sau neodiudaica nu inseamna a exclude regulile, a exclude postul etc. Inseamna doar a invata a le respecta fara a le pune pe primul loc. Este esential, est eun adevar de credinta de baza.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Modelul nostru este Hristos. Pai mie mi-e rusine sa spun ca iubesc pe cineva (chiar pe copiii mei) cand ma gandesc la Hristos! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca te uiti la vietile sfintilor, vezi ca sunt foarte diferiti unii de altii si nu neaparat dupa detaliile de care tot vorbim noi aici ii recunosti. Exista sfinti care au fumat, chiar, stiau asta?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
:)) Dar nu am spus sa purtam batic in dauna rugaciunii.. ci cand ne rugam. Unde incepe sfintenia? Cu dreapta credinta. (evident, asta nu este de ajuns.. dar este asezarea pe calea buna) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Alt sfant, sfantul Ioan de Kronstadt, slujea liturghia fara iconostas sau cu unul simbolic. Eu vorbeam de unde incepe sfintenia.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din perspectiva mea, fariseii credeau ca sunt mantuiti "din oficiu" pentru ca indeplineau un ritual. Nu cred ca exista vreun crestin traitor sa creada ca purtatul baticului sau chiar postul mantuiesc! Este un fals pericol, cel la care te referi. Pe de alta parte, daca postul ni se cere (chiar si Iisus Hristos a postit) si noi nu-l tinem.. mi se pare aiurea sa sustinem ca indeplinim poruncile iubirii. Ce iubire este aceea in care ignoram ce ni se cere? Last edited by anna21; 25.01.2010 at 00:39:09. |
|
|||
|
|||
![]()
Cu dreapta credinta incepem, dar sfintenia are nevoie si de indepartare de pacat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pericolul exista, din toata experienta mea de pana acum, care am circulat pe la multe biserici si intalniri etc etc
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar temerea ta, drept sa-ti spun, nu o inteleg. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa cum spune sf. Pavel, copilul mananca lapte, omul matur hrana solida. Incearca tu sa il alaptezi pe copil pana la maturitate, exclusiv, si vezi ce se intampla.Este si povestea cu starea de rob (faci ce trebuie de frica de a ajunge in iad), de salariat (faci ce trebuie din dorinta recompensei) sau de prieten(faci ce trebuie din dragoste). In principiu daca incepem cu prima stare trebuie sa ne indreptam din ce in ce mai mult spre a treia, altfel stagnam dihovniceste. Nu intelegi tmerile mele.. pai eu asta tot incerc sa explic de luni de zile cu toate acele detalii care te-au socat de atatea ori :-)))
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Icoana Mantuitorului nu se mai saruta daca te-ai impartasit? | Heurtebise | Impartasania (Taina Euharistiei) | 23 | 06.05.2011 12:32:42 |
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII | orthodoxis | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 28.05.2008 15:37:58 |
Sarbatori fericite! | ancah | Generalitati | 57 | 01.01.2008 21:49:47 |
Slujba post Craciun | motiff | Generalitati | 1 | 20.11.2006 12:18:10 |
|