Citat:
În prealabil postat de ai2
Iti dai seama ce patesti daca ai ales D-zeul gresit? Daca ala care te-a multumit mai tare e de fapt ala gresit? Te-a ademenit cu promisiuni false si sa vezi tu ce patesti pentru asta!
Cat despre modul rational cu care cica trebuie sa imbratisezi o religie, sa inteleg ca esti impotriva botezului? Ma refer evident la botezul copiilor la cateva luni.
|
Treaba cu alesul gresit e extrem de complicata. Sa-L lasam pe Dumnezeu sa judece - si eu cred in dreptatea si mila Lui. Fiecare va fi judecat functie de fiecare secunda a vietii sale si va ajunge intr-o pozitie existentiala care corespunde alegerii proprii. Eu nu cred in cazanul cu smoala, daca tot e sa gandim rational. (Din cate stiu, numai musulmanii afirma ca daca nu esti in religia lor, te duci in iad.)
Sa luam cazul tau: parintii te-au botezat ca ortodox
sperand sa fii crestin, dar
tu ai ales sa fii ateu. Poti sa le ceri socoteala parintilor tai, ca te-au botezat dupa credinta lor. Dar vezi bine ca in religia mea libertatea e la locul cel mai de cinste, alaturi de ratiune si sentimente facandu-te sa semeni cu Creatorul Insusi. Pe Care tu Il negi, pentru ca esti liber s-o faci. Deci botezul nu te constrange sa urmezi vreo cale, nicidecum... Pe cand vezi in alte religii si locuri din lumea larga ce patesc scepticii, chiar si in 2010!