Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2010, 11:49:33
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Iti dai seama ce patesti daca ai ales D-zeul gresit? Daca ala care te-a multumit mai tare e de fapt ala gresit? Te-a ademenit cu promisiuni false si sa vezi tu ce patesti pentru asta!

Cat despre modul rational cu care cica trebuie sa imbratisezi o religie, sa inteleg ca esti impotriva botezului? Ma refer evident la botezul copiilor la cateva luni.
Treaba cu alesul gresit e extrem de complicata. Sa-L lasam pe Dumnezeu sa judece - si eu cred in dreptatea si mila Lui. Fiecare va fi judecat functie de fiecare secunda a vietii sale si va ajunge intr-o pozitie existentiala care corespunde alegerii proprii. Eu nu cred in cazanul cu smoala, daca tot e sa gandim rational. (Din cate stiu, numai musulmanii afirma ca daca nu esti in religia lor, te duci in iad.)

Sa luam cazul tau: parintii te-au botezat ca ortodox sperand sa fii crestin, dar tu ai ales sa fii ateu. Poti sa le ceri socoteala parintilor tai, ca te-au botezat dupa credinta lor. Dar vezi bine ca in religia mea libertatea e la locul cel mai de cinste, alaturi de ratiune si sentimente facandu-te sa semeni cu Creatorul Insusi. Pe Care tu Il negi, pentru ca esti liber s-o faci. Deci botezul nu te constrange sa urmezi vreo cale, nicidecum... Pe cand vezi in alte religii si locuri din lumea larga ce patesc scepticii, chiar si in 2010!

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 03.02.2010 at 11:51:37.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sociologia credintei Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 92 03.02.2016 17:17:28
Marturisirea credintei antoniap Biserica Ortodoxa Romana 72 27.12.2013 19:30:21
Inceputul credintei... Man Teo Generalitati 143 10.09.2011 09:52:42
Nevoia credintei Kronos Generalitati 16 26.06.2011 17:17:25
Universul Credintei TVR C-tin Biserica Ortodoxa Romana 2 27.03.2008 23:56:48