![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ieroschimonahul Anatolie (Potapov,+30.07.1922) de la Optina: (...)Din aceasta cauza pretutindeni se raspandesc ereziile si-i vor ademeni pe multi.Dusmanul neamului omenesc va actiona cu viclenie pentru a-i atrage,daca-i posibil,in EREZIE SI PE CEI ALESI.El nu va nega cu brutalitate dogmele SFINTEI TREIMI,a DUMNEZEIRII lui IISUS HRISTOS si harul PREASFINTEI NASCATOARE de DUMNEZEU,ci va schimonosi treptat invataturile BISERICII,transmise prin SFINTII PARINTI de SFANTUL DUH,si insusi duhul ei si tipicul,iar aceste viclesuguri ale dusmanului le vor observa doar foarte putini,cei mai iscusiti in viata duhovniceasca.ERETICII vor pune stapanire asupra BISERICII,asezand peste tot slugile lor,iar EVLAVIA VA FI NEGLIJATA.EL(DOMNUL) a spus:"Dupa faptele lor ii veti cunoaste"-si TU,la fel,dupa faptele lor straduieste-te sa-i deosebesti pe eretici de adevaratii pastori.Acesti TALHARI care prada turma duhovniceasca vor intra in ocolul oilor-BISERICA-,patrunzand pe aiurea,dupa cum a zis DOMNUL,adica pe cale ilegala,prin violenta si suprimand DUMNEZEIESTILE asezaminte.DUMNEZEU ii numeste TALHARI(cf.Ioan 10:1).De buna seama,mai intai de toate ,acestia ii vor prigoni pe preotii adevarati,intemnitandu-i,deportandu-i,deoarece fara aceasta nu vor putea prada oile(turma).Iata de ce,fiule,cand vei vedea ca in BISERICA sint incalcate sfintele randuieli si traditia ORTODOXA,afla ca ERETICII au si aparut,desi o bucata de vreme isi vor masca,probabil,nelegiuirea sau vor schimonosi credinta in DUMNEZEU pe neobservate,pentru a reusi sa ademeneasca in plasa lor cat mai multi.Vor fi prigoniti nu numai preotii,dar si credinciosii de rand,pentru ca DIAVOLUL care conduce EREZIA nu va suporta EVLAVIA.DESCOPERA-I PE ACESTI LUPI IN PIEI DE OAIE,DUPA FIREA LOR INFUMURATA SI IUBIREA DE STAPANIRE.(...) Insa DUMNEZEU e mai puternic decat dusmanul si nu-si va parasi niciodata robii sai,si crestinii adevarati vor dainui pana la sfarsitul veacului acestuia,atat doar ca se vor retrage in pustii.NU te teme de necazuri,ci TEME-TE de EREZIA pierzatoare,pentru ca ea te dezbraca de harul divin si te indeparteaza de HRISTOS. Acuma stau EU si VA intreb pe VOI(cei care stati de vorba cu DUSMANUL): DACA A-TI CADEA DE LA BALCON,V-ATI MAI PRINDE ASA GREU??????????????
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La fel si noi. Luam doar invataturile care sunt in armonie cu toata Sfanta Scriptura. Cat despre pastor pot sa-ti spun ca nu il consideram infailibil. Nu o data am vazut cum pastorului i se cereau explicatii despre unele afirmatii facute la amvon. Doar Sfanta Scriptura este norma de credinta, nicidecum afirmatiile pastorului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce nu avem si noi numai un singur om...care sa ne fi cristalizat Inavatatura de Credinta? De ce au participat reprezentati din intreaga lume a Ortodoxiei la Sinoadele Ecumenice, si nu unul singur...izolat pe alt continent, si cu interpretare singurala si personala? Oamenii astia au interpretat? Sau cumva erau deja de acord toti, desi in toate colturile lumii...in acelasi cuget, si pastrau ceva cu sfintenie??? Lasa-l pe pastor in pace, el e doar adeptul lui White! Imi poti spune exact care sunt greselile lui White pe care le-ati indepartat, tocmai ai spus ca e failibila...mi le poti expune, ca sa vad cum selectati voi greselile si contradictiile cu Sfanta Scriptura? Apoi, White...a putut crede intr-un om pacatos, failibil si eretic, Miller...ea nu a putut discerne faptul ca Miller nu putea indrazni macar sa faca un asemenea pacat, ca cel al profetirii celei de-a 2 a veniri a Mantuitorului pe pamant!!! Acei oameni cunoasteau Biblia...si faceau un asemenea pacat, desi scria clar acolo...ca nici un om nu poate sti acest lucru!!! White a facut acelasi pacat dupa ce s-a trezit din credinta in Miller...desi stia si ea Biblia, cum imi poti explica acest pacat care sta la baza denominatiunii tale? Ce Adevar poti tu crede ca detineti voi, in loc de pura erezie si ratacire? Asadar, te invit sa procedezi la fel ca noi ortodocsii...cu sinceritate si deschidere...sa ne prezinti greselile lui White, ca sa nu cred ca poti afirma ca era infalibila si nu a gresit!!! Deci ce ati respins din invatatura si profetiile ei...si ce ati acceptat?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, putem discuta numai cu Sfanta Scriptura si "Invatatura de credinta ortodoxa" (de care te feresti pentru ca si din aceasta selectati). |
|
|||
|
|||
![]()
Ce avem in comun? Dragi prieteni, Dumnezeu insusi ne spune si ni se adreseaza cu cuvinte nu foarte placute, suntem avertizati si ni se aduce la cunostinta starea in care ne aflam de fapt si nu aceea in care pozam noi sa dam bine. In Apocalipsa Domnul apare ca adresandu-se celor 7 biserici ce simbolizeaza biserica in diferite stadii din istorie iar ultima dintre ele, Laodiceea(in traducere "popor judecat") este cea a timpului pe care il traim noi, chiar inainte ca judecatile lui Dumnezeu sa inceapa. Putem sa discutam despre ce au crestinii in comun in materie de doctrina, interpretarea Scripturilor, dar iata ce spune Domnul ca ne caracterizeaza:
„Știu faptele tale: că nu ești nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot! Dar, fiindcă ești căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea. Pentru că zici: Sunt bogat, m-am îmbogățit, și nu duc lipsă de nimic”, și nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol, te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curățat prin foc, ca să te îmbogățești; și haine albe, ca să te îmbraci cu ele și să nu ți se vadă rușinea goliciunii tale; și doctorie pentru ochi, ca să-ți ungi ochii și să vezi. Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, și pocăiește-te! Iată Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine. Celui ce va birui îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum și Eu am biruit și am șezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie'' Vestea proasta e ca nu stam bine deloc, Dumnezeu ne vede pe multi ca pe niste ipocriti, interesati mai mult de imagine de crestin si nu de un fond sufletesc adevarat. Vestea buna e ca Domnul ne iubeste, de aceea ne trimite si acest mesaj aspru ca sa ne trezim la realitate. In final, ne spune ca in aceste timpuri grele din urma vor fi biruitori care vor primi o rasplata speciala. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Au ei judecata dreapta? De unde atat.. Continua sa visezi. Citat:
Citat:
Si in orice caz, nu poti reduce nici o forma de crestinism la interpretarea celor 4 Evanghelii. Dar la o adica, poti sa-i arunci in aceeasi oala cu crestinii si pe homosexuali, ca si ei invoca dragostea fata de aproapele, nejudecarea, etc. Ca doar nu scrie nimic despre homosexualitate in cele 4 Evanghelii, nu-i asa? Ba chiar putem scoate si pe pedofili crestini, ca doar si ei sunt plini de iubire pentru aproapele ala mai micutz.. Citat:
Restul mai marunte asa, cum ar fi dreptatea, adevarul, etc.. pot trece pe langa. Last edited by AlinB; 03.03.2010 at 19:06:22. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce le-au dat la indoctrinare?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Interesant e faptul ca din cati ortodocsi trecuti pe la diverse secte cunosc eu niciunul nu a fost un iubitor de biserica de post de rugaciune de milostenie de spovedanie de impartasanie ci toti au fost ortodocsi formali care nu prea le aveau cu ortodoxia..in fine fiecare e liber sa isi aleaga calea dar sti ce-i tragi-comic cand unu care o petrecut numai prin crasme, ajunge mare sfant pe la ceva secta, te invita la o "evanghelizare" si ce sa vezi , respectivu de la anvon tuna si fulgera asupra invataturii ortodoxe pe care o cunoaste bineinteles de la coltul strazii nu din aprofundarea lecturii sf scripturi si sf parinti
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu le-au dat nimica, de aceea au plecat de la ortodocși și catolici. Și-au luat singuri din Scriptură.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|