Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Vaaaai, stai draga...pai normal ca scriem,scrieti...etc.( nici nu s-a pus problema sa se scrie altfel vreodata), dar am citit eu aiurea pe la tine prin mesaj, si am inteles ( din cauza oboselii, hihihi)...ca tu ne atragi atentia asupra formei corecte " scriti corect"....deci scuzele mele!!!
In rest da, normal ca suntem infalibili ( dar nu toti in aceeasi masura cand vine vorba de limba noastra materna, si oricum ar fi, e bine sa ne dorim sa nu ramanem asa, ci sa corectam pe unde putem, si avem ocazia!!) ....eu de ceva timp am aflat ca s-ar scrie si " creeaza"...si nu creaza cum scriu eu ..dar totusi am dubii, si nici nu imi suna bine creeaza asta deloc!!
|
Auzi, 'draga' (parafrazandu-ti propria-ti ironie care 'pute' a 'complexe de superioritate' si 'basini fitzoase' - numeste-le cum vrei) Andrusca, poate ca or fi altii infailibili cand vine vba de exprimare corecta, fiindca la tine nu prea e cazul... Si iti mai dau aici numai 2 mici exemple, 'extrase' chiar din postul tau initial de la acest topic (ironic, nu?!):
"Numai cateva substantive se scriu cu doi de " i" si anume :" Acel 'de' (adica prepozitia) nu are ce cauta acolo, este in plus (desi poate ca asa a apucat sa intre in uz, adica gresit - lol - desi multi nu mai realizeaza asta), din cate stiam (dar iarasi, eu fac parte din tagma celor 'failibili' - lol),
corect ar fi 'se scriu cu doi 'i''.
Iar in ceea ce priveste
'regula' cu spatiul (care nu se lasa) dintre cuvinte si semnele de punctuatie, se aplica si este valabila si in cazul apostrofelor, parantezelor rotunde (sau in alte forme geometrice - lol) cat si al celor 2 puncte care introduc o enumerare, un citat s.a.m.d....
Varianta corecta: 'Numai cateva substantive se scriu cu doi "i" si anume:'
Si iarasi, nu m-am putut abtine sa nu observ, tot in textele tale, spatiul dintre unele paranteze si cuvinte, gen: "( nici nu s-a pus problema..." sau: "( dar nu toti in aceeasi masura..." etc - uite aici si variantele corecte: "(nici nu s-a pus problema..." si: "(dar nu toti in aceeasi masura..."
... Asta asa, ca tot veni vba de 'dat peste nas' si corectzii pana si in cele mai mici si (aparent) nesemnificative amanunte...

ori, te mai lauzi si ca esti profesoara, si iti place sa te crezi dintre cei 'infailibili' in exprimare!... cand tu faci unele greseli de-a dreptul ridicole, hilare si inadmisibile pt. cineva care are atatea pretentzii si ii place sa ii tot corecteze pe altii de zor!...
PS: Si a-pro-pos de verbul 'a scrie', cred ca ar trebui sa citesti mai atent postul acela al meu (ia-ti 'neshte okelari', bre)

E adevarat, admit, ca poate ar fi trebuit sa-l fi formulat altfel si fara prea multe explicatii in paranteze, care pot deruta sau/si crea confuzie s.a.m.d....