![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
cui te adresezi si care-i intrebarea?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS: "Emanuel"? Nu are sens. Poate "Imanu-El"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, conform traducerii dumitale "corecte" cam cate dintre profetiile enumerate au fost implinite? M-ar interesa un numar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestinii asteapta a doua venire cu mare slava a Mantuitorului ca Imparat si Judecator, iar evreii care nu l-au primit pe Hristos, asteapta inca pe cel care le va aduce pace pe pamant si va invia pe cei merituosi. (!) Iata-le impietrirea inimii cu ochii indreptati spre cele pamantesti, caci nu mai pot nici macar sa priveasca cerul in infricosatoarea lor ratacire. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Din cate stiu eu Septuaginta (LXX) dateaza din secolul al III - lea dinainte de Hristos(i.e.n) si reprezinta traducerea Vechiului Testament(Tanakh) tradusa de 70(72) de intelepti evrei grupati cate 2 in camere separate.La final traducerea a fost aceiasi la toti.Textul masoretic a fost strans,editat si distribuit de evrei in sec VII-X.Textul Septuagintei este mai vechi decat cel masoretic al Vechiului Testament.Pana in secolul IV si evreii foloseau acelasi text al Vechiului Testament cu al Septuagintei.De atunci in colo au inceput ei sa faca editari si modificari, si au instituit textul masoretic.
|
|
|||
|
|||
![]()
Traducerea cartilor vetero-testamentare inspirate de Duhul Sfant, s-a facut la curtea Regelui Ptolomeu care isi dorea mult aceasta faimoasa colectie de carti ce o detinea numai poporul evreu, de catre cei 70-72 carturari invatati.
Se pare ca tot timpull necesar traducerii, acestia au ramas complet izolati, orice comunicare intre ei fiind imposibila. Cum bine stim, traducerrile tuturor au fost identice, multi dintre Sf Parinti au vazut in acest act Pronia Divina. Traducerea s-a numit Septuaginta, (dupa numarul traducatorilor) si a ramas normativa, insa dupa Iisus, mai exact in perioada cand Crestinismul inceteaza sa mai fie persecutat, ca o continuare a impotrivirii evreilor la Adevar, incep editiile traduse si revizuite de evrei, spre a se ascunde in special Revelatia vetero-testamentara, si implinirea ei in IISUS HRISTOS. Aceasta nelegiuire s-a amplificat pana in zilele noastre, iar folosirea textului masoretic este pagubos pentru BIserica, din el a fost "golit" tot ADEVARUL ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M-ar interesa, chiar, si pe mine [?]. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca toti evreii care v-au invatat monoteismul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci nu stiti? Puteti deduce asta studiind cu sinceritate Scripturile recunoscute de dvs.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Voia mea sau a Domnului? | drexler_justin | Reguli generale de utilizare a forumului | 25 | 31.03.2014 00:34:32 |
Faca-se voia Ta sau voia mea? | caliyo | Generalitati | 22 | 25.06.2012 17:54:32 |
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului | mihailt | Generalitati | 11 | 16.04.2012 00:10:35 |
Steaua lui David - Scutul lui David | olaru stefan | Intrebari utilizatori | 6 | 20.02.2012 09:47:02 |
Articol - Sa moara un Rege in locul meu | Ioan_Ciobota | Generalitati | 1 | 30.10.2008 16:28:21 |
|