Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2010, 10:53:30
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Biblia este "creatia" Bisericii.
Alcatuirea Bibliei vrei sa spui
Reply With Quote
Vechi 08.04.2010, 10:54:53
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Biblia este creația lui Dumnezeu prin sfânta Biserica întemeiată de Hristos.
Biblia e creatia lui Dumnezeu prin oameni din diferite epoci istorice care au scris cum s-au priceput mai bine, unii erau pastori, altii regi etc.
Reply With Quote
Vechi 08.04.2010, 15:27:50
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

incredibil !
Din aceste intrebari si raspunsuri NE-BUNE, adica rele, trag concluzia ca habar nu aveti ce inseamna cuvantul "SFANT" !
Reply With Quote
Vechi 08.04.2010, 16:03:40
Senior Member

Implicit

SFANT- inseamna "pus deoparte" pentru Dumnezeu, adica e ca si cum eu aleg ceva( sau pe cineva) foarte pretios pentru a fi inchinat Lui Dumnezeu.
Eu aceasta definitie am invatat-o in adunarile sectare. Cum de sectarii nu se sesizeaza?
Sau acum nu se mai invata asa? Ori nu va convine sa spuneti aceasta teorie ortodocsilor?
Pentru ca in acest caz ortodocsii v-ar zice cam asa:
Pai daca eu ca parinte crestin, aleg sa-mi pun "deoparte", adica sa-mi inchin Domnului fii si ficele mele si consfintesc asta prin "Sf. Taina a Botezului" ceea ce inseamna coborarea in mod tainic a Duhului Sfant peste fiinta fiilor mei si pecetluirea lor pentru eternitate, unde vedeti voi greseala?
Este adevarat ca scrie:" Cine va crede si se va boteza va fi mantuit", dar credeti ca invers nu este valabil? adica daca intai faci botezul copilasilor si abia apoi, cand au discernamant ii inveti credinta care este problema? In lumea Lui Dumenzeu nu exista timp si spatiu. Acestea sunt specifice doar acestei efemere intrupari a "carnii si sangelui".
Problema sectarilor este cu totul alta !
E logic ca daca copiii sunt botezati deja ca si crestini si au deja pecetea Duhului Sf.ei nu au logica sa-i boteze din nou, deci sa-i faca membrii ai sectei. Si atunci le-ar conveni de minune sa poata ei influenta pe bietii copilasi fara sa incalce cuvantul Scripturii:"Un Domn ,o credinta si un Botez".Acum trebuie sa inventeze tot felul de minciuni despre Ortodoxie ca sa poata fi credibili si sa-i poata motiva pe sarmanii oameni descumpaniti si bulversati sa se boteze din nou in secta.
Da, surogate ieftine, un fel de arome identic naturale !
Toate acestea prind doar la acei sarmani "crestini" botezati, dar lasati de izbeliste de parinti si de nasi, copiii ai nimanui, fara nici o educatie religioasa, ba si mai grav cu o educatie atee invatata in scoala si societate, care ajung sa se multumeasca cu cele mai ieftine "surogate" de credinta.
Cum pot eu sa fac diferenta intre un "fals" si un "autentic" daca niciodata n-am avut parte de acel "autentic"?
Reply With Quote
Vechi 08.04.2010, 16:14:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Am avut o discutie cu un penticostal ieri si spunea ca ei nu isi boteaza copiii, pentru ca odraslele lor sunt sfinti. M-a socat mult raspunsul lui si as vrea sa stiu motivul. Pentru ca eu nu vad nimic in afara Sfantului Botez, care ar putea sfinti un copil. Voi ce credeti?
Explicatia consta tocmai in definitia pe care ei o dau 'sfinteniei"
.Ei considera, conform bibliei, "sfantul" ca fiind "pus deoparte pentru Dumnezeu".Pentru noi ortodocsii consecinta acestei actiuni presupune un intreg proces de 'purificare' si 'spalare' care incepe prin apa botezului, apoi prin Sf.Taine si dureaza TOATA viata. Iar faptul ca atatea mii de generatii au dovedit prin fapte ( nu numai prin vorbe ) ca , intr-adevar, apartin Domnului ne face pe noi sa asociem acest termen de 'sfant' cu neprihanirea, sau nepatimirea.
Reply With Quote
Vechi 08.04.2010, 18:00:00
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Este adevarat ca scrie:" Cine va crede si se va boteza va fi mantuit", dar credeti ca invers nu este valabil?
În virtutea cărei logici să faci invers? Ce credință mai e și aia să faci pe dos, să pui căruța înaintea boilor?
Reply With Quote
Vechi 08.04.2010, 23:35:51
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Toate acestea prind doar la acei sarmani "crestini" botezati, dar lasati de izbeliste de parinti si de nasi, copiii ai nimanui, fara nici o educatie religioasa, ba si mai grav cu o educatie atee invatata in scoala si societate, care ajung sa se multumeasca cu cele mai ieftine "surogate" de credinta.
Cum pot eu sa fac diferenta intre un "fals" si un "autentic" daca niciodata n-am avut parte de acel "autentic"?
Păi a cui e vina că părinții și nașii lor (ortodocși și ei, nu-i așa?) i-au lăsat de izbeliște și fara nici o educatie religioasa, soră Grabriella?

Acum, dacă dacă părinții i-au lăsat cum i-au lăsat, vin cei care au un surogat ieftin de credință și îi dezvață de „educatia atee invatata in scoala si societate”. (Apropo, societatea și școala nu e formată în proporție de 86% din credincioși?)

Si mai sunt unele întrebări mai spinoase:
Unde sunt cei cu credința autentică, cei care „de mii de generatii au dovedit prin fapte, nu numai prin vorbe ca , intr-adevar, apartin Domnului”? De îi lasă și ei de izbeliște, pe mâna sectarilor?
De ce nu-și dau mai mult sârguința și adauge la credința lor fapta bună de a-i întoarce pe păcătosi de la rătăcirea căii lor?

Last edited by penticostalulmantuit; 08.04.2010 at 23:39:49.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 01:43:34
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Păi a cui e vina că părinții și nașii lor (ortodocși și ei, nu-i așa?) i-au lăsat de izbeliște și fara nici o educatie religioasa, soră Grabriella?

Acum, dacă dacă părinții i-au lăsat cum i-au lăsat, vin cei care au un surogat ieftin de credință și îi dezvață de „educatia atee invatata in scoala si societate”. (Apropo, societatea și școala nu e formată în proporție de 86% din credincioși?)

Si mai sunt unele întrebări mai spinoase:
Unde sunt cei cu credința autentică, cei care „de mii de generatii au dovedit prin fapte, nu numai prin vorbe ca , intr-adevar, apartin Domnului”? De îi lasă și ei de izbeliște, pe mâna sectarilor?
De ce nu-și dau mai mult sârguința și adauge la credința lor fapta bună de a-i întoarce pe păcătosi de la rătăcirea căii lor?

De ce confundati ortodocsii cu ortodocsii practicanti? Sunt mii si mii de oameni care fac o gramada de lucruri, dar nici macar nu stiu de ce le fac, pentru ca nu isi cunosc religia, nu cunosc Sfanta Scriptura si nu Il cunosc pe Dumnezeu.... Fac asta pentru ca stiu ei ca asa trebuie sa faca...
Sunt multi oameni ce cred ca tot ce face un ortodocs e permis de Biserica (si aici ma refer la sectari)...
De exemplu, sotul meu vrea sa mergem in Mai in Romania la nunta unui var de-al lui (penticostal si el). La inceput am refuzat numai pentru faptul ca in Februarie eu am botezat un copilas si nu a vrut sa vina cu mine la masa (ca-n Biserica nici n-am indraznit sa-l chem). Enervandu-se pentru refuz, a inceput sa-mi zica: "vino sa vezi o nunta crestina, in care Il slavim pe Domnul". Am ramas socata: pai noi pe cine slavim, l-am intrebat. Pai ce la voi exista nunti crestine? Mergeti la Biserica cu nanasii (beton de beti), spune popa ceva mecanic, satul si el de cate ori a repetat aceleasi tampenii, iesiti de-acolo si "muzica si dupa el"; va imbatati si toata nunta e mai mult pentru bani..... etc, etc....
Apropo' de ce zicea penticostalulmantuit: gandeste-te ca sotul meu a cazut la sectari de un an. Noi am avut o nunta crestina (fara lautari, doar cu nasii la Biserica si cativa prieteni la masa acasa), copiii sunt botezati crestineste (fara cumatrii cu bani grei) si el uita toate astea si-mi spune "la voi" e rau, vino la noi sa vezi o nunta crestina... Cum poate uita si da un om totul la o parte in nici un an de zile?.... Explicati-mi ca nu stiu ce sa mai cred (tind sa ma gandesc ca i-au spalat astia creierii...)
Iarta-ma penticostalulmantuit
Vechi 10.04.2010, 00:21:56
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Sfintii Parinti spun ca au primit aceasta datina de la Apostoli cei care administrau botezul tuturor chiar si pruncilor.Botezul este o Taina nu un semn.De aceia toti, chiar de primeau Duhul Sfant si chiar de credeau erau botezati pentru iertarea pacatelor.Despre asta vorbeste si Sfantul Petru cand zice ca botezul ne mantuieste.Botezul nu este doar o baie pentru curatirea trupeasca, dupa cum aveau evreii baile lor de purificare ci este mai mult decat atat,este baia curatirii de pacate.In plus regenerarea preceda credinta.Botezul este si regenerator.Despre asta si vorbea Petru in epistola sa despre proprietatile regeneratoare si spalatoare de pacate(mantuitoare) ale botezului.

Tit 3:5-7 El ne-a mântuit, nu din faptele cele întru dreptate, săvârșite de noi, ci după a Lui îndurare, prin baia nașterii celei de a doua și prin înnoirea Duhului Sfânt, Pe Care L-a vărsat peste noi, din belșug, prin Iisus Hristos, Mântuitorul nostru,Ca îndreptându-ne prin harul Lui, să ne facem, după nădejde, moștenitorii vieții celei veșnice.

KJV Titus 3:5 Not by works of righteousness which we have done, but according to his mercy he saved us, by the washing of regeneration, and renewing of the Holy Ghost;

Galateni 3:27 Căci, câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat.
Dc botezul ar regenera atunci toti cei care au fost botezati ar trebui sa traiasca in ascultare de Dumnezeu, ceea ce nu e adevarat. Nu trebuie decat sa te uiti in jurul tau sa vezi.
Sf Petru nu spune ca botezul te mantuie ci cugetul curat inaintea lui DUmnezeu care e marturisit prin botez.
Versetul din Tit nu se refera la botez. Dc s-ar referi la botez atunci toti cei botezati ar trebui sa aiba Duhul Sfant lucru care nu e adevarat.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 01:02:06
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
Sf Petru nu spune ca botezul te mantuie ci cugetul curat inaintea lui DUmnezeu care e marturisit prin botez.
Eclesiastule, aș vrea să-ți spun că și eu am o problemă cu versetul din 1 Petru 3:21. Fiindcă nu vorbesc cu un ortodox am să citez traducerea Cornilescu: „Icoana aceasta închipuitoare vã mîntuiește acum pe voi, și anume botezul, care nu este o curãțire de întinãciunile trupești, ci mãrturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos.”

Din verset eu ințeleg ce nu este botezul, ce este botezul și ce face botezul.

Ce nu este botezul: „o curãțire de întinãciunile trupești”
Ce este botezul: „mãrturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu”
Ce face botezul: „vã mîntuiește acum pe voi”

Mie rușine, eu sunt neoprotestant și ar trebui să înțeleg corect acest verset. Dar nu reușesc să-l văd altfel. Vrei să mă ajuți?
Acum, am ceva circumstanțe atenuante: vorbesc de ceva vreme cu ortodocșii aici pe forum și e posibil să mă fi „smintit”.

Last edited by penticostalulmantuit; 10.04.2010 at 01:11:51.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05