![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Din verset eu ințeleg ce nu este botezul, ce este botezul și ce face botezul. Ce nu este botezul: „o curãțire de întinãciunile trupești” Ce este botezul: „mãrturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu” Ce face botezul: „vã mîntuiește acum pe voi” Mie rușine, eu sunt neoprotestant și ar trebui să înțeleg corect acest verset. Dar nu reușesc să-l văd altfel. Vrei să mă ajuți? Acum, am ceva circumstanțe atenuante: vorbesc de ceva vreme cu ortodocșii aici pe forum și e posibil să mă fi „smintit” Last edited by penticostalulmantuit; 10.04.2010 at 02:11:51. |
|
|
||||
|
||||
|
Doamne ajuta
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar "icoana asta inchipuitoare va mantuie" , adica acest ritual care imita ceva anume va mantuie sau, altfel spus va scapa( va elibereaza) pe voi de pacate. Acum te intreb: Ce inchipuie scufundarea in apa in numele Sfantei Treimi? Un simbol sau o curatire, o eliberare, o scapare de pacate?Ce inseamna scufundarea in numele Tatalui, al Fiului si al Sf. Duh? Pentru ca am vazut ca NU este o spalare de purificare ritualica de intinaciunile TRUPESTI dupa acceptiunea iudeilor. Iar" marturia unui cuget curat...prin INVIEREA LUI IISUS HRISTOS" este o marturisire de credinta inaintea Lui Dumnezeu si a intregii lumi vazute si nevazute ca : Te-ai lepadat de satana si de toata puterea lui si de toate lucrarile lui si te-ai unit cu Hristos.Te-ai facut asemenea cu moartea Lui prin scufundare si ai inviat pentru El prin Puterea Dumnezeiasca care l-a scos pe Hristos din moarte.Deci 'icoana' adica poza , sau imaginea aceasta a scufundarii si ridicarii din apa 'va mantuie' pe voi din pacatele voastre si este si o marturisire ca tu crezi si chiar accepti sa te identifici cu moartea si invierea Domnului De aceea preotul intreaba: "Te-ai unit cu Hristos'? M-am unit cu Hristos si-i urmez lui." si apoi "Cati in Hristos va-ti botezat in Hristos va-ti si imbracat"adica asa cum Domnul a primit un trup nou si eu am primit o protectie cu totul speciala de la Domnul Hristos,pentru ca de acum "suntem ascunsi cu Hristos in Dumnezeu" |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 20.12.2012 00:17:02 |
| Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 21:22:05 |
| o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 12:52:42 |
| Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 20:46:05 |
|
|