![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nici scrierile Sf Parinti nu trebuiesc interpretate de orice coate-goale, exemplu` tau.Parintele se referea acolo la cei care vietuiesc dupa sistemul legii vechi si care nu traiesc dupa Hristos. Tine tu sambata daca asa vrei, intra in sinagogi si tine legea veche.Pune tu vin nou in burduf vechi. A negat cineva ca mantuirea este din iudei? Personal ma indoiesc ca ai citit de mai multe ori Sfanta Scriptura in intregime de la cap la coada decat mine.Si cu interpretarea Sfintei Scripturi, iarasi, nu e pentru orice coate-goale... Sabatul s-a schimbat, pune mana pe bibliutza si cerceteaza Evrei 4:7-9.La fel cum si legea si preotia s-au schimbat Evrei 7:12.Pe cine vrei tu sa inveti , neinvatatule?Cum iti permiti sa vorbesti la modul asta de Sfintii Parinti, calauza oarba? |
|
|
||||
|
||||
|
Going...incepe urmatoarea repriza!
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Ce va opreste sa recunoasteti niste chestiuni simple, limpezi, nu stiu, ca doar nu va "converteste" nimeni cu forta in alta parte. |
|
|
|||
|
|||
|
Ia spune documentatule si invatatule... Ce fel de zile au fost zilele creatiei?Trebuiesc interpretate literar zilele , noptile si diminetile actului creator din Geneza?Ce fel de 'zile,nopti si dimineti' au fost pana in ziua a 4 a cand au fost create soarele si luna?Trebuie interpretata literar odihna lui Dumnezeu si ziua a saptea din Geneza?Oboseste oare Dumnezeu si se sleieste de puteri?S-a incheiat ziua a saptea din Geneza?S-a incheiat Odihna lui Dumnezeu?A fost ziua a saptea despre care se zice ca s-a odihnit Dumnezeu sambata?Este Ziua a saptea a creatiei sambata?
Haide documentatule, invata-ma! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu incerca sa reduci la absurd, ca nu merge, ti-am zis, daca nu intelegi lucruri simple, e greu. In porunca a patra a decalogului se vorbeste de ziua a saptea a saptamanii, nu le mai ametii ca nu iese ce vrei tu. Nu are cum. |
|
|
||||
|
||||
|
Pentru ortodocsi ziua odihnei este Sfanta Duminica. Sa ne odihnim in Domnul! Atunci a inviat Hristos, de aceea pentru mine ziua de Duminica inseamna Invierea Domnului.O cinstim mergand la Sfanta biserica, si pentru ca este o zi a bucuriei, toate cate se fac Duminica sunt spre cinstirea lui Hristos.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu stiu despre ortodocsi care respecta Cele 10 Porunci Dumnezeiesti (inclusiv porunca a patra - asa cum a fost scrisa in piatra de Insusi Dumnezeu) iar duminica se duc la biserica. Si mai am doua nedumeriri: 1). Tot vorbiti despre Inviere. Cand o cinstiti: duminica sau de Pasti? Eu stiu ca Hristos a inviat o singura data, dupa praznuirea Pastelui. 2) Cred ca Invierea este doar un pretext pentru a justifica pazirea primei zile a saptamanii. Pentru ortodocsi nu este importanta Invierea lui Hristos (care da nedejdea invierii mortilor si a vietii vesnice). Ce rost mai are invierea din morti daca se crede ca omul cand moare de fapt nu moare, ci merge intr-un anumit loc? Unii crestini cred cu putere in Invierea Domnului si au nadejdea revenirii Lui si a invierii celor care au murit in credinta, pentru a mosteni viata vesnica. Dar aceasta nu ii impiedica sa respecte Poruncile lui Dumnezeu. Dimpotriva, nadejdea invierii te indeamna sa ai dragoste de Dumnezeu si sa asculti de Poruncile Sale. |
|
|
|||
|
|||
|
Asta e toata filozofia, acolo unde esti, sa iei partea adevarului, atat cat te tin balamalele, nu sa creezi noi denominatiuni, sa pleci de la unii la altii si tot asa. Avem datoria sa avem o gandire critica in legatura cu tot ce ni se spune, indiferent cine este cel care n-i se adreseaza verbal sau in scris(inclusiv Scriptura).
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
De aceea pentru un calugar dintr-o manastire- in Pateric- era firesc sa spuna zilnic Hristos a inviat. |
|
|
|||
|
|||
|
Pentru "ortodocsi" da, dar pentru cei drept credinciosi nu.
Nu are importanta CAND a inviat ci faptul CA A INVIAT. Asta a contat pentru toti mai ales ca isi pierdusera cu totii speranta vazand cum este pravalita piatra peste mormant cu Mantuitorul inauntru. Asta a contat pentru cei are Il cunoasteau, ca a inviat, nu cand a inviat cum o dau unii ca sa le iasa o invatatura pocita si fara rost. |
|
|