Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 17:52:35
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Deci timp de milenii a domnit "legea", dupa care in mod cronologic a fost inlocuita de "har".
Moartea si invierea nu sunt tagaduite netinand "ziua Domnului".
Si de ce a mai zis Cristos ca mantuirea vine de la iudei, daca astia sunt vai de ei?
De teama sa nu recunoastem adevarul ne-am incurcat de tot.
Oamenii cand au facut asa sunt convins ca au fost sinceri. Dar eu si cu tine care avem Scripturi si putem sa citim, mai putem noi sa ni-i luam pe ei ca reper?

Nici scrierile Sf Parinti nu trebuiesc interpretate de orice coate-goale, exemplu` tau.Parintele se referea acolo la cei care vietuiesc dupa sistemul legii vechi si care nu traiesc dupa Hristos.

Tine tu sambata daca asa vrei, intra in sinagogi si tine legea veche.Pune tu vin nou in burduf vechi.

A negat cineva ca mantuirea este din iudei?

Personal ma indoiesc ca ai citit de mai multe ori Sfanta Scriptura in intregime de la cap la coada decat mine.Si cu interpretarea Sfintei Scripturi, iarasi, nu e pentru orice coate-goale... Sabatul s-a schimbat, pune mana pe bibliutza si cerceteaza Evrei 4:7-9.La fel cum si legea si preotia s-au schimbat Evrei 7:12.Pe cine vrei tu sa inveti , neinvatatule?Cum iti permiti sa vorbesti la modul asta de Sfintii Parinti, calauza oarba?
Vechi 07.05.2010, 17:54:13
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Going...incepe urmatoarea repriza!
Vechi 07.05.2010, 18:22:12
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nici scrierile Sf Parinti nu trebuiesc interpretate de orice coate-goale, exemplu` tau.Parintele se referea acolo la cei care vietuiesc dupa sistemul legii vechi si care nu traiesc dupa Hristos.
Te enervezi repede, asa e cand te depaseste discutia, dar e de inteles. Data viitoare daca nu ai "resurse" pentru subiectul dezbatut, nu te mai baga.
Citat:
Tine tu sambata daca asa vrei, intra in sinagogi si tine legea veche.Pune tu vin nou in burduf vechi.
Aici se face o discutie pur teoretica, nu tin nicio sambata, cum sunt convins ca nici tu nu tii nicio duminica, dar hai macar sa incercam sa facem un pic de lumina. Sau ti-e frica sa nu cumva sa fie nevoie sa "treci" la evreii mesianici, adventisti, baptisti de ziua a saptea? Te-ar duce mintea.
Citat:
Personal ma indoiesc ca ai citit de mai multe ori Sfanta Scriptura in intregime de la cap la coada decat mine.Si cu interpretarea Sfintei Scripturi, iarasi, nu e pentru orice coate-goale... Sabatul s-a schimbat, pune mana pe bibliutza si cerceteaza Evrei 4:7-9.La fel cum si legea si preotia s-au schimbat Evrei 7:12.Pe cine vrei tu sa inveti , neinvatatule?Cum iti permiti sa vorbesti la modul asta de Sfintii Parinti, calauza oarba?
Lasa Danut, nu mai fi asa suparat si incuiat, avand impresia ca as vrea sa invat eu pe cineva prin faptul ca-mi expun o opinie, destul de documentata de altfel, spre deosebire de tine care ai tupeul sa spui ca SF. Apostol Pavel si-ai permis sa faca schimbari prin legea data de Dumnezeu.

Ce va opreste sa recunoasteti niste chestiuni simple, limpezi, nu stiu, ca doar nu va "converteste" nimeni cu forta in alta parte.
Vechi 07.05.2010, 18:33:19
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Ia spune documentatule si invatatule... Ce fel de zile au fost zilele creatiei?Trebuiesc interpretate literar zilele , noptile si diminetile actului creator din Geneza?Ce fel de 'zile,nopti si dimineti' au fost pana in ziua a 4 a cand au fost create soarele si luna?Trebuie interpretata literar odihna lui Dumnezeu si ziua a saptea din Geneza?Oboseste oare Dumnezeu si se sleieste de puteri?S-a incheiat ziua a saptea din Geneza?S-a incheiat Odihna lui Dumnezeu?A fost ziua a saptea despre care se zice ca s-a odihnit Dumnezeu sambata?Este Ziua a saptea a creatiei sambata?

Haide documentatule, invata-ma!
Vechi 07.05.2010, 19:05:26
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Trebuiesc interpretate literar zilele , noptile si diminetile actului creator din Geneza?
Literal vrei sa spui, nu literar.

Nu incerca sa reduci la absurd, ca nu merge, ti-am zis, daca nu intelegi lucruri simple, e greu. In porunca a patra a decalogului se vorbeste de ziua a saptea a saptamanii, nu le mai ametii ca nu iese ce vrei tu. Nu are cum.
Vechi 07.05.2010, 19:45:25
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Pentru ortodocsi ziua odihnei este Sfanta Duminica. Sa ne odihnim in Domnul! Atunci a inviat Hristos, de aceea pentru mine ziua de Duminica inseamna Invierea Domnului.O cinstim mergand la Sfanta biserica, si pentru ca este o zi a bucuriei, toate cate se fac Duminica sunt spre cinstirea lui Hristos.
Vechi 07.05.2010, 20:17:24
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Pentru ortodocsi ziua odihnei este Sfanta Duminica. Sa ne odihnim in Domnul! Atunci a inviat Hristos, de aceea pentru mine ziua de Duminica inseamna Invierea Domnului.O cinstim mergand la Sfanta biserica, si pentru ca este o zi a bucuriei, toate cate se fac Duminica sunt spre cinstirea lui Hristos.
Eu nu inteleg un lucru. Daca vrea cineva sa sarbatoreasca in fiecare duminica (prima zi a saptamanii) Invierea Domnului, de ce trebuie sa desfiinteze o Porunca Dumnezeiasca?

Eu stiu despre ortodocsi care respecta Cele 10 Porunci Dumnezeiesti (inclusiv porunca a patra - asa cum a fost scrisa in piatra de Insusi Dumnezeu) iar duminica se duc la biserica.

Si mai am doua nedumeriri:
1). Tot vorbiti despre Inviere. Cand o cinstiti: duminica sau de Pasti? Eu stiu ca Hristos a inviat o singura data, dupa praznuirea Pastelui.
2) Cred ca Invierea este doar un pretext pentru a justifica pazirea primei zile a saptamanii. Pentru ortodocsi nu este importanta Invierea lui Hristos (care da nedejdea invierii mortilor si a vietii vesnice). Ce rost mai are invierea din morti daca se crede ca omul cand moare de fapt nu moare, ci merge intr-un anumit loc?

Unii crestini cred cu putere in Invierea Domnului si au nadejdea revenirii Lui si a invierii celor care au murit in credinta, pentru a mosteni viata vesnica. Dar aceasta nu ii impiedica sa respecte Poruncile lui Dumnezeu. Dimpotriva, nadejdea invierii te indeamna sa ai dragoste de Dumnezeu si sa asculti de Poruncile Sale.
Vechi 07.05.2010, 22:03:50
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Eu stiu despre ortodocsi care respecta Cele 10 Porunci Dumnezeiesti (inclusiv porunca a patra - asa cum a fost scrisa in piatra de Insusi Dumnezeu) iar duminica se duc la biserica.
Asta e toata filozofia, acolo unde esti, sa iei partea adevarului, atat cat te tin balamalele, nu sa creezi noi denominatiuni, sa pleci de la unii la altii si tot asa. Avem datoria sa avem o gandire critica in legatura cu tot ce ni se spune, indiferent cine este cel care n-i se adreseaza verbal sau in scris(inclusiv Scriptura).
Vechi 08.05.2010, 09:05:06
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Eu nu inteleg un lucru. Daca vrea cineva sa sarbatoreasca in fiecare duminica (prima zi a saptamanii) Invierea Domnului, de ce trebuie sa desfiinteze o Porunca Dumnezeiasca?

Si mai am doua nedumeriri:
1). Tot vorbiti despre Inviere. Cand o cinstiti: duminica sau de Pasti? Eu stiu ca Hristos a inviat o singura data, dupa praznuirea Pastelui.
2) Cred ca Invierea este doar un pretext pentru a justifica pazirea primei zile a saptamanii. Pentru ortodocsi nu este importanta Invierea lui Hristos (care da nedejdea invierii mortilor si a vietii vesnice). Ce rost mai are invierea din morti daca se crede ca omul cand moare de fapt nu moare, ci merge intr-un anumit loc?

Unii crestini cred cu putere in Invierea Domnului si au nadejdea revenirii Lui si a invierii celor care au murit in credinta, pentru a mosteni viata vesnica. Dar aceasta nu ii impiedica sa respecte Poruncile lui Dumnezeu. Dimpotriva, nadejdea invierii te indeamna sa ai dragoste de Dumnezeu si sa asculti de Poruncile Sale.
Pentru teologia rasariteana timpul are o alta dimensiune. Noi prin slujbe nu comemoram sau aniversam, ci reactualizam-timpul sacru devine o pregustare a vesniciei. In fiecare Sfanta Liturghie Hristos nu mai moare insa se prelungeste in stare de Jertfa si Inviere.
De aceea pentru un calugar dintr-o manastire- in Pateric- era firesc sa spuna zilnic Hristos a inviat.
Vechi 07.05.2010, 21:58:22
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Pentru ortodocsi ziua odihnei este Sfanta Duminica.
Pentru "ortodocsi" da, dar pentru cei drept credinciosi nu.
Citat:
Atunci a inviat Hristos, de aceea pentru mine ziua de Duminica inseamna Invierea Domnului.
Nu are importanta CAND a inviat ci faptul CA A INVIAT. Asta a contat pentru toti mai ales ca isi pierdusera cu totii speranta vazand cum este pravalita piatra peste mormant cu Mantuitorul inauntru. Asta a contat pentru cei are Il cunoasteau, ca a inviat, nu cand a inviat cum o dau unii ca sa le iasa o invatatura pocita si fara rost.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ziua X Gabriel_ND Intamplari adevarate 10 12.10.2011 14:51:05
Buna ziua ditech22 Generalitati 22 14.02.2010 19:52:40
buna ziua deea_m Biserica Ortodoxa Romana 5 06.04.2009 23:57:16