![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"potrivnicul vostru diavolul umbla racnind ca un leu cautand pe cine sa piarda", zice apostolul. Ai auzit de satana? Ai vazut cum a reusit sa insele niste oameni simpli, fara pacat, inocenti etc? Oare astazi satana si-a pierdut puterea? Oare nu poate sa mai amageasca pe nimeni? Majoritatea NP vb despre faptul ca sunt mantuiti. Pe ce se bazeaza ei, atata timp cat tot ei spun ca "mantuirea se poate pierde"? Jucati alba-neagra cu mantuirea?...vai! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
A fost darul lui Dumnezeu care a venit in viata mea cand m-am pocait de pacatele mele si le-am parasit, am crezut in Crucea Domnului Iisus si am fost botezat. E de datoria mea desigur sa veghez, sa fac fapte bune, sa ma pocaiesc cand pacatuiesc si sa lucrez pana la capat mantuirea mea. Daca nu voi face asa o voi pierde. Ce e alba-neagra aici? Eu cred ca si un ortodox practicant a fost mantuit, este pe calea mantuirii si se lupta pentru a lucra pana la sfarsitul vietii mantuirea lui. In viata ta nu a intrat mantuirea prin taina Botezului, a Spovedaniei, a Impartasaniei? Hristos nu e in viata ta? Tu te crezi din categoria celor „nemantuiti”? Last edited by penticostalulmantuibil; 07.05.2010 at 18:44:10. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De altfel ti s-a mai explicat aici, dar ori n-ai citit ori ai memoria scurta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"2. Ca sa putem castiga fericirea vesnica, Mantuitorul ne-a fagaduit impreuna-lucrarea Sfantului Duh; adica harul lui Dumnezeu. Domnul nostru Iisus Hristos, "nadejdea noastra" (I Tim. 1, 1), vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca (I Tim. 2, 4); insa pentru mantuire harul Lui este de neaparata trebuinta (Ioan 3, 5). Nadejdea crestina izvoraste din credinta in tot ce ne-a fagaduit Dumnezeu (Gal. 5, 5). Credinta ne asigura ca Dumnezeu este netarmurit de credincios, este puternic, este bun; si avem nadejde ca, prin harul Sau si prin jertfa Mantuitorului, vom primi de la El bunatatile fagaduite. 7. Este nadejdea crestina un dar dumnezeiesc? Negresit, nadejdea crestina este un dar dumnezeiesc, care se pogoara in inima omului, ca o «iluminare de la Dumnezeu» Au fost cateva citate culese de aici:http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism11.html |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Avem o problema cu certitudinea mantuirii si cu cei care o vand ca pe indulgente. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu as vrea sa stiu ce va fi in ziua judecatii cu cei care se pun in locul lui Hristos si ofera iertare de pacate si mantuire. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu nu s[un ca sunt nemantuit, dar nici nu afirm ca sunt mantuit...eu spun:incerc sa ma mantuiesc. Pt mine a fi mantuit inseamna a dobandi viata vesnica, a trai fericit impreuna cu Hristos dupa moarte. Ce inseamna mantuirea pt tine? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iti spun sincer ca mie imi place pozitia smerita a credinciosului ortodox: eu voi trudi pentru mantuirea mea, sunt un mare pacatos, Dumnezeu va face ce va voi. Dar nu inteleg de ce acestea doar dupa moarte. De ce sa nu traiesc fericit cu Hristos inca de pe acum? De ce sa nu primesc iertarea de pacate inca de pe acum? De ce sa nu incep unirea cu Hristos inca de pe acum? De ce nu ar putea considera un credincios ca mantuirea a venit in viata lui, ca este pe calea mantuirii si ca, daca va face tot ceea ce trebuie facut, va fi mantuit? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si nu va zice niciodata :am ridicat biserici,am ajutat saraci,am tiparit carti,am invatat pe cei in nevoie. Ci va zice: ca o sluga am facut ce se cuvenea toata viata,dar nu am cunoscut inca dragostea de Tine ! Aceasta e ortodoxia :smerenie |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sunt foarte convins ca nici unul dintre "pocaiti" n-au facut ca si cei amintiti (ma refer aici la lacrimi, nu la sac si la cenusa). De unde stii ca esti unit cu Hristos... cel unit cu El, nu mai pacatuieste. Raspunsul daca esti sau nu mantuit il afli doar dupa MOARTE. Aici este vremea semanatului, dincolo a seceratului. "Lucrati pana este ziua..", oare la lucrul de zi cu zi se refera Iisus, sau la a LUCRA LA MANTUIREA noastra? Citat:
Citat:
Citat:
Omul trebuie sa se fereasca de a se considera mantuit, pt a nu cadea in mandrie si pt a nu intra in lenevire. Unul care se crede mantuit, poate trai toata viata cu ideea ca nu mai are de facut nimic intre el si D-zeu...D-zeu a facut totul pentru el. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 21:17:39 |
| Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 22:07:35 |
| Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 22:17:27 |
| Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 14:22:20 |
| Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 15:24:13 |
|
|