Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 18:08:26
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Harul lui Dumnezeu da si iertarea si puterea de schimbare. De aceea, multe din schimbarile care au loc sunt adevarate minuni (pe care unii nu le vad si se uita dupa icoane plangatoare, aparitii fantomatice, etc.).

"potrivnicul vostru diavolul umbla racnind ca un leu cautand pe cine sa piarda", zice apostolul.
Ai auzit de satana? Ai vazut cum a reusit sa insele niste oameni simpli, fara pacat, inocenti etc?
Oare astazi satana si-a pierdut puterea? Oare nu poate sa mai amageasca pe nimeni?
Majoritatea NP vb despre faptul ca sunt mantuiti. Pe ce se bazeaza ei, atata timp cat tot ei spun ca "mantuirea se poate pierde"? Jucati alba-neagra cu mantuirea?...vai!
Vechi 07.05.2010, 18:41:54
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Majoritatea NP vb despre faptul ca sunt mantuiti. Pe ce se bazeaza ei, atata timp cat tot ei spun ca "mantuirea se poate pierde"? Jucati alba-neagra cu mantuirea?...vai!
Geony, eu consider ca prin Harul lui Dumnezeu si fara sa am nimic cu care sa ma mandresc, am primit mantuirea.

A fost darul lui Dumnezeu care a venit in viata mea cand m-am pocait de pacatele mele si le-am parasit, am crezut in Crucea Domnului Iisus si am fost botezat.

E de datoria mea desigur sa veghez, sa fac fapte bune, sa ma pocaiesc cand pacatuiesc si sa lucrez pana la capat mantuirea mea. Daca nu voi face asa o voi pierde.
Ce e alba-neagra aici?

Eu cred ca si un ortodox practicant a fost mantuit, este pe calea mantuirii si se lupta pentru a lucra pana la sfarsitul vietii mantuirea lui.

In viata ta nu a intrat mantuirea prin taina Botezului, a Spovedaniei, a Impartasaniei? Hristos nu e in viata ta? Tu te crezi din categoria celor „nemantuiti”?

Last edited by penticostalulmantuibil; 07.05.2010 at 18:44:10.
Vechi 07.05.2010, 19:21:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Geony, eu consider ca prin Harul lui Dumnezeu si fara sa am nimic cu care sa ma mandresc, am primit mantuirea.

A fost darul lui Dumnezeu care a venit in viata mea cand m-am pocait de pacatele mele si le-am parasit, am crezut in Crucea Domnului Iisus si am fost botezat.

E de datoria mea desigur sa veghez, sa fac fapte bune, sa ma pocaiesc cand pacatuiesc si sa lucrez pana la capat mantuirea mea. Daca nu voi face asa o voi pierde.
Ce e alba-neagra aici?

Eu cred ca si un ortodox practicant a fost mantuit, este pe calea mantuirii si se lupta pentru a lucra pana la sfarsitul vietii mantuirea lui.

In viata ta nu a intrat mantuirea prin taina Botezului, a Spovedaniei, a Impartasaniei? Hristos nu e in viata ta? Tu te crezi din categoria celor „nemantuiti”?
Pai pune mataluta mana sa citesti putin prin catehismul ortodox cum intelegem noi mantuirea si pe urma discutam.

De altfel ti s-a mai explicat aici, dar ori n-ai citit ori ai memoria scurta.
Vechi 07.05.2010, 19:31:49
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai pune mataluta mana sa citesti putin prin catehismul ortodox cum intelegem noi mantuirea si pe urma discutam.

De altfel ti s-a mai explicat aici, dar ori n-ai citit ori ai memoria scurta.
Dupa Catehismul Ortodox, o intelegeti mantuirea la fel ca NP. Dau niste citate din Catehism, capitolul "Nadejdea crestina":

"2. Ca sa putem castiga fericirea vesnica, Mantuitorul ne-a fagaduit impreuna-lucrarea Sfantului Duh; adica harul lui Dumnezeu. Domnul nostru Iisus Hristos, "nadejdea noastra" (I Tim. 1, 1), vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca (I Tim. 2, 4); insa pentru mantuire harul Lui este de neaparata trebuinta (Ioan 3, 5).

Nadejdea crestina izvoraste din credinta in tot ce ne-a fagaduit Dumnezeu (Gal. 5, 5). Credinta ne asigura ca Dumnezeu este netarmurit de credincios, este puternic, este bun; si avem nadejde ca, prin harul Sau si prin jertfa Mantuitorului, vom primi de la El bunatatile fagaduite.

7. Este nadejdea crestina un dar dumnezeiesc?
Negresit, nadejdea crestina este un dar dumnezeiesc, care se pogoara in inima omului, ca o «iluminare de la Dumnezeu»

Au fost cateva citate culese de aici:http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism11.html
Vechi 07.05.2010, 19:32:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Dupa Catehismul Ortodox, o intelegeti la fel ca noi. Dau niste citate din Catehism, capitolul "Nadejdea crestina":

"2. Ca sa putem castiga fericirea vesnica, Mantuitorul ne-a fagaduit impreuna-lucrarea Sfantului Duh; adica harul lui Dumnezeu. Domnul nostru Iisus Hristos, "nadejdea noastra" (I Tim. 1, 1), vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca (I Tim. 2, 4); insa pentru mantuire harul Lui este de neaparata trebuinta (Ioan 3, 5).

Nadejdea crestina izvoraste din credinta in tot ce ne-a fagaduit Dumnezeu (Gal. 5, 5). Credinta ne asigura ca Dumnezeu este netarmurit de credincios, este puternic, este bun; si avem nadejde ca, prin harul Sau si prin jertfa Mantuitorului, vom primi de la El bunatatile fagaduite.

7. Este nadejdea crestina un dar dumnezeiesc?
Negresit, nadejdea crestina este un dar dumnezeiesc, care se pogoara in inima omului, ca o «iluminare de la Dumnezeu»

Au fost cateva citate culese de aici:http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism11.html
N-avem nimic in nadejdea mantuirii.
Avem o problema cu certitudinea mantuirii si cu cei care o vand ca pe indulgente
.
Vechi 07.05.2010, 20:02:20
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
N-avem nimic in nadejdea mantuirii.
Avem o problema cu certitudinea mantuirii si cu cei care o vand ca pe indulgente
.
Asa o fi, cum zici. Numai ca cei ce au cumparat-o in felul acesta vor trebui sa si-o primeasca de la cei care au vandut-o. Si sunt din astia care cred ca pot capata mantuirea de la altcineva in afara de Mantuitorul: cred ca o da biserica, ca o da prea-fericitul care are puterea de a ierta pacatele, etc.

Nu as vrea sa stiu ce va fi in ziua judecatii cu cei care se pun in locul lui Hristos si ofera iertare de pacate si mantuire.
Vechi 07.05.2010, 23:15:31
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Eu nu s[un ca sunt nemantuit, dar nici nu afirm ca sunt mantuit...eu spun:incerc sa ma mantuiesc.
Pt mine a fi mantuit inseamna a dobandi viata vesnica, a trai fericit impreuna cu Hristos dupa moarte.
Ce inseamna mantuirea pt tine?
Vechi 07.05.2010, 23:57:58
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Eu nu s[un ca sunt nemantuit, dar nici nu afirm ca sunt mantuit...eu spun:incerc sa ma mantuiesc.
Pt mine a fi mantuit inseamna a dobandi viata vesnica, a trai fericit impreuna cu Hristos dupa moarte.
Ce inseamna mantuirea pt tine?
Si pentru mine mantuirea inseamna iertarea de pacate, unirea cu Hristos, dobandirea vietii vesnice.

Iti spun sincer ca mie imi place pozitia smerita a credinciosului ortodox: eu voi trudi pentru mantuirea mea, sunt un mare pacatos, Dumnezeu va face ce va voi.

Dar nu inteleg de ce acestea doar dupa moarte.
De ce sa nu traiesc fericit cu Hristos inca de pe acum?
De ce sa nu primesc iertarea de pacate inca de pe acum?
De ce sa nu incep unirea cu Hristos inca de pe acum?

De ce nu ar putea considera un credincios ca mantuirea a venit in viata lui, ca este pe calea mantuirii si ca, daca va face tot ceea ce trebuie facut, va fi mantuit?
Vechi 08.05.2010, 00:16:22
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:

De ce nu ar putea considera un credincios ca mantuirea a venit in viata lui, ca este pe calea mantuirii si ca, daca va face tot ceea ce trebuie facut, va fi mantuit?
Pentru ca niciodata nu va face destul !

Si nu va zice niciodata :am ridicat biserici,am ajutat saraci,am tiparit carti,am invatat pe cei in nevoie.
Ci va zice: ca o sluga am facut ce se cuvenea toata viata,dar nu am cunoscut inca dragostea de Tine !
Aceasta e ortodoxia :smerenie
Vechi 08.05.2010, 00:20:54
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Si pentru mine mantuirea inseamna iertarea de pacate, unirea cu Hristos, dobandirea vietii vesnice.

Iti spun sincer ca mie imi place pozitia smerita a credinciosului ortodox: eu voi trudi pentru mantuirea mea, sunt un mare pacatos, Dumnezeu va face ce va voi.
De unde stii tu ca Hristos te iarta de pacate? David s-a cait mult, ninivitenii s-au imbracat in sac si si-au turnat cenusa, Petru a plans cu amar...etc.
Sunt foarte convins ca nici unul dintre "pocaiti" n-au facut ca si cei amintiti (ma refer aici la lacrimi, nu la sac si la cenusa).
De unde stii ca esti unit cu Hristos... cel unit cu El, nu mai pacatuieste.
Raspunsul daca esti sau nu mantuit il afli doar dupa MOARTE.

Citat:
Dar nu inteleg de ce acestea doar dupa moarte.
Aici este vremea semanatului, dincolo a seceratului. "Lucrati pana este ziua..", oare la lucrul de zi cu zi se refera Iisus, sau la a LUCRA LA MANTUIREA noastra?

Citat:
De ce sa nu traiesc fericit cu Hristos inca de pe acum?
Nu poti fi mantuit daca nu traiesti inca de acum cu Hristos...nu poti trai fara El, ca apoi sa pretinzi sa fii mantuit.

Citat:
De ce sa nu primesc iertarea de pacate inca de pe acum?
Iertare de pacate avem nevoie nu doar acum, ci dupa fiecare ceas din viata noastra.

Citat:
De ce sa nu incep unirea cu Hristos inca de pe acum?

Dar in ce consta unirea cu Hristos, in implinirea cuvantului Sau..."CEL CE VA FACE si va invata, acela mare se va chema.

Omul trebuie sa se fereasca de a se considera mantuit, pt a nu cadea in mandrie si pt a nu intra in lenevire. Unul care se crede mantuit, poate trai toata viata cu ideea ca nu mai are de facut nimic intre el si D-zeu...D-zeu a facut totul pentru el.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 21:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 22:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 22:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 14:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 15:24:13