Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 16:55:42
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Iar tu, vei fi un adevarat crestin si ii vei insoti cu caldura ta.
Esact, io'nchid usa si dau drumu' la cani.
Vechi 07.05.2010, 17:00:36
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
Din pacate pentru tine asta e mesajul Evangheliei nu al protestantilor. Cum poti tu sa "cumperi" mantuirea cu faptele tale? Mantuirea e un dar, iar darul il primesti, nu trebuie sa faci ceva pentru el ca atunci nu mai e dar ci e rasplata. Ori noi am fost mantuiti prin jertfa lui Hristos si tu nu poti face nimic ca sa primesti mantuirea ca o rasplata.
Frumos spus ca mantuirea este un dar dat de D-zeu. Mantuirea este tot una cu "cununa nevestejita a maririi" de care vb Sf. Pavel, cununa pe care o da D-zeu celor ce Biruiesc pacatul.
A crede in D-zeu ca apoi sa dobandesti mantuirea implica si faptele bune. Pt ca teoria despre D-zeu o stie si betivul si ateul, iar cel care infaptuieste si faptele cele bune (dar care sunt astea?) se arata a fi Omul lui D-zeu...pastrand linia calauzitoare a Evangheliei poate ajunge la desavarsire= la mantuire.
Mantuirea incepe de la apa botezului si se sfarseste la mormant. Nu poate sa spuna nimeni ca este mantuit...doar ca se lupta pt dobandirea mantuirii.
Vechi 07.05.2010, 17:08:26
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Harul lui Dumnezeu da si iertarea si puterea de schimbare. De aceea, multe din schimbarile care au loc sunt adevarate minuni (pe care unii nu le vad si se uita dupa icoane plangatoare, aparitii fantomatice, etc.).

"potrivnicul vostru diavolul umbla racnind ca un leu cautand pe cine sa piarda", zice apostolul.
Ai auzit de satana? Ai vazut cum a reusit sa insele niste oameni simpli, fara pacat, inocenti etc?
Oare astazi satana si-a pierdut puterea? Oare nu poate sa mai amageasca pe nimeni?
Majoritatea NP vb despre faptul ca sunt mantuiti. Pe ce se bazeaza ei, atata timp cat tot ei spun ca "mantuirea se poate pierde"? Jucati alba-neagra cu mantuirea?...vai!
Vechi 07.05.2010, 17:17:51
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Hristos a inviat

Citat:
Ce intelegi prin invatura Bisericii( lui Hristos)? Eu inteleg ca fiind invatatura lasata de Hristos si Sfintii Sai Apostoli. De asemenea, cred ca aceasta invatatura este, in mod sigur, suficienta pentru a raspunde oricaror aspecte legate de viata de zi cu zi si pentru a mosteni Imparatia lui Dumnezeu si viata vesnica. Aceasta invatatura se gaseste numai in Sfanta Scriptura.

"din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sã-ti dea întelepciunea care duce la mîntuire, prin credinta în Hristos Isus. Toatã Scriptura este insuflatã de Dumnezeu si de folos ca sã învete, sã mustre, sã îndrepte, sã dea întelepciune în neprihãnire, pentru ca omul lui Dumnezeu sã fie desãvîrsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare bunã."(2 Timotei 3:15-17)

Cred ca este corect sa concluzionam: invatatura Bisericii este invatatura Sfintei Scripturi. Sau,crezi ca Sfanta Scriptura este incompleta? Are cumva nevoie de adaosuri sau de invataturi inlocuitoare (numite "invatatura bisericii")?

Domnule Vasalie daca ar veni un mormon aici in casa noastra si ar trage de unul singur concluziile, ce ar fi bine sa facem cu dansul? Fiti foarte atent la modul cum raspundeti..caci in acelasi nod vom proceda si cu dumneavoastra.
Noi iubim tare mult dreapta credinta si respectam pe cei care intra casa noastra in dorinta de a cunoaste, dar concluziile sa le intoarceti de acolo de unde izvorasc, sa stiti nu intotdeauna vorbeste omul. Omul de multe ori este doar o unealta, si cel ce tranteste cateva versete, fara a intelege absolut nimic, o fi si el o unealta.
Cel care ne stapaneste, acela ne va si conduce.
Domnule Vasalie incercati sa-l convingeti pe fratele penticostal, sa nu mai lectureze din Vietile Sfintilor, ca o fi multa inselaciune acolo..defapt la intrebarea aceasta dansul va va raspunde.

Da..fiecare clipa are importanta ei..sa observam modul cel mai viclean..prin care potrivnicul ne conduce spre ratacire, spre moartea, moartea sufleteasca. Sa urmarim cu atentie cum vicleanul aduce concluzia..sub forma ..unei intrebari..
-"Dumnezeu a zis El, oare, sa nu mancati roade din orice pom din rai?"
-"Cred ca este corect sa concluzionam: invatatura Bisericii este invatatura Sfintei Scripturi. Sau,crezi ca Sfanta Scriptura este incompleta? Are cumva nevoie de adaosuri sau de invataturi inlocuitoare (numite "invatatura bisericii")?

Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu, la doamna Doriana am vazut o anumita bunavointa, cat si la fratele penticostal..in schimb cei care vor sa fie stapani in casa noastra..cum sa ne comportam cu ei. Domnule Vasalie nu aveti curajul sa spuneti ca Sfintii Parinti nu sunt Sfinti, in schimb spuneti ca invatatura lor ar fi de la potrivnicul. Sa stiti ca in ortodoxie nu exista jumatati de masura, ori e de la Dunnezeu..ori e de la vicleanul.
Acum ne-om intreba cu totii de unde sunteti dumneavoastra, caci noi pe Sfintii nostri Parinti i vom cinsti in continuare, si i vom incuraja, atat pe fratele penticostal, cat si pe doamna Doriana sa lectureze, cat le-o fi lor cu putinta..si Dumnezeu le va rasplati.
Sa ma iertati.
Vechi 07.05.2010, 17:27:32
almaris
Guest

Implicit

Mantuirea e 100% sigura din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Omul o poate lasa din mana oricand!
Vechi 07.05.2010, 17:41:54
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Majoritatea NP vb despre faptul ca sunt mantuiti. Pe ce se bazeaza ei, atata timp cat tot ei spun ca "mantuirea se poate pierde"? Jucati alba-neagra cu mantuirea?...vai!
Geony, eu consider ca prin Harul lui Dumnezeu si fara sa am nimic cu care sa ma mandresc, am primit mantuirea.

A fost darul lui Dumnezeu care a venit in viata mea cand m-am pocait de pacatele mele si le-am parasit, am crezut in Crucea Domnului Iisus si am fost botezat.

E de datoria mea desigur sa veghez, sa fac fapte bune, sa ma pocaiesc cand pacatuiesc si sa lucrez pana la capat mantuirea mea. Daca nu voi face asa o voi pierde.
Ce e alba-neagra aici?

Eu cred ca si un ortodox practicant a fost mantuit, este pe calea mantuirii si se lupta pentru a lucra pana la sfarsitul vietii mantuirea lui.

In viata ta nu a intrat mantuirea prin taina Botezului, a Spovedaniei, a Impartasaniei? Hristos nu e in viata ta? Tu te crezi din categoria celor „nemantuiti”?

Last edited by penticostalulmantuibil; 07.05.2010 at 17:44:10.
Vechi 07.05.2010, 17:43:02
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
"potrivnicul vostru diavolul umbla racnind ca un leu cautand pe cine sa piarda", zice apostolul.
Ai auzit de satana? Ai vazut cum a reusit sa insele niste oameni simpli, fara pacat, inocenti etc?
Oare astazi satana si-a pierdut puterea? Oare nu poate sa mai amageasca pe nimeni?
Cu ce amageste satana? Cu felurite semne si minuni. Dar nu cu roade ale Duhului Sfant. "Roada Duhului, dimpotrivã, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga rãbdare, bunãtatea, facerea de bine, credinciosia, blîndetea, înfrînarea poftelor."(Galateni 5:22-23). Schimbarea caracterului unui om care L-a cunoscut pe Hristos, este o roada a Duhului Sfant, nu este o inselatorie de la diavolul. Puteti spune acelasi lucru despre feluritele fenomene magice (icoane facatoare de minuni, aparitii misterioase, descantece si alte magii, etc.), care nu schimba omul si nu-l pregatesc pentru Imparatia lui Dumnezeu?

Citat:
Se bazeaza pe ceea ce spune Sfantul Apostol Pavel.De exemplu: "Astfel dar, prea iubiților, după cum totdeauna ați fost ascultători, duceți pînă la capăt mîntuirea voastră, cu frică și cutremur"(Filipeni 2:12)

Faptul ca majoritatea NP vb despre mantuirea lor, este demonstratie de credinta in dragostea lui Dumnezeu si o lauda la adresa Sa. Insa, o credinta adevarata duce la ascultare de Dumnezeu si la o lupta continua impotriva pacatului. "Voi nu v-ați împotrivit încă pînă la sînge, în lupta împotriva păcatului."(Evrei 12:4)
Vechi 07.05.2010, 17:43:45
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Hristos a inviat

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Mantuirea e 100% sigura din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Omul o poate lasa din mana oricand!

Intr-o buna zi vom da socoteala pentru fiecare cuvant pe care il rostim, daca aveti ceva de spus, faceti-o cu tarie si cu credinta, astfel vom sti si noi cu totii de unde veniti si incotro va indreptati, nu trantiti niste cuvinte care numai dumneavoastra stiti de unde izvorasc..caci cei care slujesc cu ochiul(de vazul lumii..da..e plina pamantul de ei)..si cei care slujesc cu inima, sunt atat de rari..da sunt foarte greu de gasit..
Deci daca aveti ceva sa ne spuneti..din inima va rog sa o faceti..astfel sa ne lasati..nu mai necinstiti dreapata credinta..caci noi o pretuim..e tot ce ne-a mai ramas in modernismul acesta ce doreste parca sa ne inghita.
Nu ne lasa Bunul Dumnezeu..e mereu cu noi..
Iertare.
Vechi 07.05.2010, 17:51:19
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Domnule Vasalie nu aveti curajul sa spuneti ca Sfintii Parinti nu sunt Sfinti, in schimb spuneti ca invatatura lor ar fi de la potrivnicul.
Unde dai si unde crapa. Cand am spus eu ca invatatura Sfintilor Parinti este de la potrivnicu? Daca am zis ca Sfanta Scriptura nu are nevoie de adaugiri sau de invataturi inlocuitoare, nu inseamna ca am descalificat invataturile care sunt in armonie cu Sfanta Scriptura (cum este cazul multor invataturi ale Sfintilor Parinti).

Si eu am citi cu placere unele invataturi ale Sfintilor Parinti (in special cele ale Sfantului Ioan Gura de Aur).

Dar, trebuie sa avem grija si sa verificam cu Sfanta Scriptura orice invatatura. Asa au facut si niste credinciosi, care au verificat cu Scripturile chiar invataturile Sfantului Apostol Pavel. Si marele Apostol i-a laudat pentru aceasta.
"Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa."(Faptele Apostolilor 17:11)
Vechi 07.05.2010, 17:52:49
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
E impropriu spus ca omul lasa mantuirea din mana, nu tu il tii pe Dumnezeu de mana ci El te tzine pe tine. Mai corect ar fi sa zici ca te lasa Dumnezeu din mana numai ca nu o face.
In Ioan 10 se spune clar ca pe credincios nu-l poate smulge nimeni din mana Tatalui.

"Oile Mele ascultă de glasul Meu și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine.
Si Eu le dau viață veșnică și nu vor pieri în veac, și din mâna Mea nimeni nu le va răpi.
Tatăl Meu, Care Mi le-a dat, este mai mare decât toți, și nimeni nu poate să le
răpească din mâna Tatălui Meu. "

Si plus de asta,chiar daca ar putea el insusi sa se smulga, un om care a fost mantuit si a trait aproape de Dumnezeu nu va vrea sa plece de langa El.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13