Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 23:13:00
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
am avut mai multe discutii in real life cu denominatiunile si pot spune ca desi le dovedesti punct cu punct fiecare lucru si le arati netemeinicia invataturii lor tot o tin pe a lor, cum vor putea ei cu mintea lor umana fara indrumare sa patrunda Scriptura? De unde stiu ca traducerea pe care o folosesc e buna? Ca nu e modificata?
Ca sa nu mai veniti cu scorneli de genul "scriptura modificata", voi folosi in discutiile cu dvs. (si cu gabriela8) numai citate din Sfanta Scriptura (traducere ortodoxa), "Catehismul ortodox","Crezul" si scrieri ale Sfintilor Parinti.

Sper sa putem continua discutia intr-un mod placut.
Vechi 07.05.2010, 23:14:38
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Almaris, daca ne folosesti Biblia, primeste si Botezul ortodoxiei... si poate te vei mantui.
Vechi 07.05.2010, 23:18:54
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Si la tot veninul pe care il improsti peste tot- sunteti in stare de altceva?- nu te mai manifesta cu ipocrizie, asa cum sunteti toti ai vostri!Si nu mai rastalmaci... tin sa-ti amintesc totusi ca te afli printre ortodocsi si mi se pare mie, sau esti un intrus? Ma intreb cum esti in societate, printre oamenii pe care ii intalnesti... lup in piele de oaie...
Vechi 07.05.2010, 23:26:24
almaris
Guest

Implicit

Citat:
3 de cate ori se facea frangerea painii de catre Apostoli, urmasii lui Hristos; in Faptele Apostolilor observam ca ea se savarsea in fiecare zi, dar ignorantii nu au de unde sti, si atunci nu stiu care dintre noi respecta mai mult?
Am luat numai partea asta din toata "creatia" ta care ar vrea sa transmita ca ar trebui sa frangem painea in fiecare zi si sa fie zi de odihna mereu nu? Spune ca n-ai vrut sa zici asta...
Vechi 07.05.2010, 23:29:39
almaris
Guest

Implicit

Citat:
daca iti place asa mult sabatul de ce nu treci la evrei?
Daca gandeai putin, ai fi observat ca nu asta e ideea, sa te plimbi de colo pana colo, ci unde esti sa accepti un adevar simplu si clar.
Citat:
ca vad ca pretuiesti mai mult sabatul decat pe Mantuitorul lumii,
Doamne fereste
Citat:
si o rugaminte nu ne mai plictisi, fa-ne sa ne fie dor de tine
Ai ma Rodi, chiar asa te-ai plictisit de mine? Fii fata buna si mai ingaduie-mi sa mai stau si eu la o vorba cu tine.
Vechi 07.05.2010, 23:30:13
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Rodica lasa-i dracului de sectari turmentati, nu iti pune mintea cu ei :).Sunt 2 ratati.Mai ales vasalie ala.Ala ii dus cu pluta... Si dupa cate citesc eu acu si asta 'almaris' e cam deraiat.
Vechi 07.05.2010, 23:37:15
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Si in Ziua Domnului trebuie sa ne odihnim in Domnul, prin faptele noastre aducandu-i cinstire... poti sa vizitezi un bolnav, un batran... nu trebuie sa te invat eu ce ar trebui sa faci, decat sa rastalmacsti... Si afla, stimate domn ca sunt un om foarte activ, responsabil in societate... La voi nu e credinta, e doar dorinta de hartuire, vesnic pusi pe cearta...Si nu astept raspuns. Iti amintesc regulile unei bune comunicari- pe rand si respectuos... Si cred ca era o tema pentru ortodocsi... doar ne aflam pe un site ortodox.
Vechi 07.05.2010, 23:42:14
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Nu ma deranjeaza sa discut, m-a deranjat aerul de superioritate, Hristos v-a invatat sa fiti mandri? Nu prin mandrie a cazut Diavolul?
Si tu zici ca mandria a disparut din caracterul tau, esti golita complet de asa ceva?
Citat:
apropo, daca tii sabatul faci numai cei 2000 de pasi pe care ii prescrie Ghemara, cartea cu reguli a evreilor?
Invata sa-ti aduni un pic ideile ca sa aiba sens ce spui, sabatul nu se tine dupa cum vor evreii, ci dupa cum a aratat Altcineva. Si nu mai ironiza aceasta ceremonie instituita si repectata de Domnul Insusi. Nu e putin lucru.
Citat:
Voi veniti sa ne invatati pe noi crestinismul?
Inteleg ca tu cand vorbesti cu cineva e musai sa-l inveti ceva, o lectie de viata poate?
Citat:
In ce an ati aparut voi?
Eu, prin anii '80
Vechi 07.05.2010, 23:45:26
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Almaris, daca ne folosesti Biblia, primeste si Botezul ortodoxiei... si poate te vei mantui.
De ce trebuie sa iei partea bisericii tale tot timpul, cu ce esti mai buna decat stii tu cine, si ei fac acelasi lucru, isi ridica organizatia in slavi. Sa stii ca nu din intelepciune faceti asta.
Vechi 07.05.2010, 23:53:31
almaris
Guest

Implicit

Danut, ti-am zis de la inceput ca nu ai ce sa cauti intr-o discutie ca asta si nu m-ai ascultat.

Rodica, ai intervenit tot cam in acelasi stil, dar fara mitocania lui Danut.

Asteptam oameni seriosi pentru a discuta in continuare acest subiect.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ziua X Gabriel_ND Intamplari adevarate 10 12.10.2011 13:51:05
Buna ziua ditech22 Generalitati 22 14.02.2010 18:52:40
buna ziua deea_m Biserica Ortodoxa Romana 5 06.04.2009 22:57:16