Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 07:14:41
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Preotii sunt aceia carora li s-a incredintat zamislirea noastra cea duhovniceasca, ei sunt aceia carora li s-a dat sa ne nasca prin Botez. Prin preoti ne imbracam in Hristos, prin preoti ajungem madularele cinstitului trup al lui Hristos. Prin urmare este drept ca preotii sa fie pentru noi mai cinstiti si mai iubitori decat parintii nostri- Sf. Ioan Gura de Aur, Despre preotie

Sf. Vasile cel Mare- ...lucrarea de zidire a Bisericii, indreptarea greselilor, ajutorarea celor napastuiti, apararea fratilor cu credinta sanatoasa...si ravna si sarguinta pentru a aduce o imbunatatire cat de mica Bisericii...

Sf. Ioan Gura de Aur- Niciodatanu poti lasa armele din maini, ci stai mereu inarmat si intotdeauna treaz, ca si diavolul cu oastea lui sta intotdeauna inarmat privind trandavia noastra...

Sf. Ioan Gura de aur despre Sf. Ap. Pavel- ...a indurat tot felul de vrajmasii, dar a si avut tot felul de biruinte. N-a incetat vreodata lupta si niciodata nu i-a lipsit cununa...

Sf. Grigorie Teologul- pentru ca sa curat pe altii trebuie sa fiu eu mai intai curat. Sa fiu intelept, ca sa inteleptesc pe altii. Sa fiu eu lumina , ca sa luminez pe altii. Sa fiu eu aproape de Dumnezeu , ca sa apropii pe altii. Sa fiu eu sfant, ca sa sfintesc pe altii. Ca sa conduc cu mana, ca sa slujesc cu pricepere...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ziua X Gabriel_ND Intamplari adevarate 10 12.10.2011 13:51:05
Buna ziua ditech22 Generalitati 22 14.02.2010 18:52:40
buna ziua deea_m Biserica Ortodoxa Romana 5 06.04.2009 22:57:16