Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2010, 22:07:51
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Vasale, nuuuu....noi nu credem nimic, totul este o mare minciuna, toti spun minciuni...numai tu spui adevarul cap-coada, Doriana(care din cate stie martorii nu cred in minuni) si Penticostalulmantuibil asisderea.

Mda, din cate stiti voi orice spunem sau cunoastem noi despree sectele voastre sunt minciuni...de ce sa mai cercetam, de ce sa mai citim...daca va avem pe voi, singurii care ne spun adevarul?

Deci sa mai cercetam, sa mai cautam, sa mai aflam...sau deloc?
Andrusca, raspunsul e: DELOC! :))

Despre penticostali tu nu ai nici o sansa sa cercetezi sau sa afli ceva, Andrusca, iarta-ma ca iti spun.
Ca sa cercetezi ceva trebuie mai intai sa elimini prejudecatile si preconceptiile tale cu privire la obiectul studiat.
Iar observatia mea este ca tu nu poti la momentul actual sa faci asa ceva.

Cred ca incerci, cred ca doresti sa afli dar nu esti inca pregatita sa accepti realitatea.
Prea multa vreme ai gandit negativ cu privire la ei, ai vazut prea multe filme, ai citit prea multe scrieri veninoase.
Asta e parerea mea sincera. Dar... este vreme... si chiar daca crezi eronat in aceasta directie nu e nici o mare catastrofa.

In ceea ce-i priveste pe Martori, sa mai fac totusi o incercare:

Am afirmat si repet: Martorii lui Iehova NU cred ca Dumnezeu mai vindeca si astazi.
Nu este o supozitie a mea, este pozitia lor oficiala pe saitul lor oficial. Uite aici si aici.

Daca nici astfel de argumente pe tine nu te conving, daca si o astfel de chestiune o pui sub semnul intrebarii...ce te-ar putea convinge?

Last edited by penticostalulmantuibil; 18.05.2010 at 22:17:33.
Vechi 18.05.2010, 22:21:17
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Vasalie ma omori cu Pravila asta bisericeasca, in orice postare aduci vorba de ea...bine am inteles ca nu esti tu de acord cu cele scrise acolo,
Pot sa-ti dau si alte exemple de scrieri teologice mincinoase (si, bineinteles ca pot sa raspund pentru ceea ce afirm). Am descoperit astfel de "lucrari" (a se citi "lucraturi") fara sa cercetez prea mult. Nici nu vreu sa continui. Este ca si cum as scormoni in gunoi.

Nu ai inteles. Nu se pune problema ca eu nu as fi de acord cu ceea ce scrie in unele lucrari bisericesti. Problema este ca se scriu minciuni evidente (care se bazeaza pe nestiinta si creduliatatea multora - adica a enoriasilor cititori).

Citat:
Bun, care e adevarul in toata povestea asta, ce stii in plus legat de acea scena, care sa poata conduce la concluzia clara: da...ala spune minciuni(!?!)...
In primul rand, martorii lui Iehova nu se ocupa cu "ghidusii" precum cele scornite de stimabilul si credibilul autor. Cunosc foarte bine organizatia martorilor lui Iehova (am fost printre ei, la adunari, la sarbatori, pe stadioane, etc. mult timp si am prieteni care fac parte din aceasta confesiune religioasa).

Citat:
De ce e Costel naiv, de ce eu sunt mincinoasa cat incape( in opinia ta)...de ce toti cei care am citit despre acea "minune" nu cunoastem adevarul si bajbaim in naivitate cat incape, iar preotul e un mare mincinos?

De ce emiti astfel de judecati...la adresa tuturor celor care au citit articolul respectiv si atat, cand eu am impresia ca tu vorbesti ca sa te afli in treaba...pur si simplu!
Chiar daca nu-i cunosti pe martorii lui Iehova, "snoava" gustata de Costel (si altii) este prea cusuta cu ata alba. Doar un naiv ar crede ca acel scenariu de comedie (de prost gust) este adevarat (fara sa-si puna multe intrebari).
Vechi 18.05.2010, 22:23:50
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Andrusca, raspunsul e: DELOC! :))

Despre penticostali tu nu ai nici o sansa sa cercetezi sau sa afli ceva, Andrusca.
Ca sa cercetezi ceva trebuie mai intai sa elimini prejudecatile si preconceptiile tale cu privire la obiectul studiat.

In ceea ce priveste subiectul „secte” tu nu poti la momentul actual sa cercetezi ceva.

In ceea ce-i priveste pe Martori, sa mai fac totusi o incercare:

Am afirmat si repet: Martorii lui Iehova NU cred ca Dumnezeu mai vindeca si astazi.
Nu este o supozitie a mea, este pozitia lor oficiala pe saitul lor oficial. Uite aici si aici.

Daca nici astfel de argumente pe tine nu te conving, daca si o astfel de chestiune o pui sub semnul intrebarii...ce te-ar putea convinge?
Nu, nu ma conving...pentru ca nu cred in ce se spune pe sit-urile oficiale ale diverselor denominatiuni, cand or fi existand vreo cateva tipuri de comunitati, unii mai sensibili, altii mai extrovertiti...parte din ei primind daruri mai strong, profeti, profetii...deci nu are ce sa fie oficial cand peste noapte poate aparea un profet...care sa aduca un nou mesaj, nu crezi?

Totusi nu inteleg ce vrei sa spui, concret: ca preotul ala a inventat povestea, si ca de fapt nu a fost niciodata in gara, nu a condus nicio ruda, nu a vazut nici un grup de iehovisti, si ca nici un altul nu a vazut scena respectiva?

Sau...nu erau iehovisti, dar era alta denominatiune...care crede in minuni, care?

Nu exista astfel de actiuni NP pubilce, de nicio culoare...sau ma rog, spune tot ce e de spus, nu...nu e, ca si cum asta inseamna ca oferi un argument!
Vechi 18.05.2010, 22:25:44
gibilan
Guest

Implicit Acum am sa va povestesc

ce am patit cu un penticostal care spunea ca are darul vindecarilor totul s-a petrecut la intreprinderea la care imi duceam veacu si unde sectari vinatori umblau cu scafirliile incinse doar doar vor putea sa converteasca vriun biet nestiutor.pe la atelierul nostru tot venea un penticostal asa constant si facea mici tentative de evanghelizare.intr-o buna zi ii zic:daca crezi ca ai darul vindecarilor poti sa o demonstrezi?el:da cum sa nu, atunci nu imi ramine decit sa probam ca Toma zic eu.ca sa nu fim luati in ris de auditoriu ne retragem undeva pe un hol mai deoparte ii spun ca am sinuzita o nimic mai simplu spune el pune miinile la mine pe cap si incepe rugaciunea un amestec de vorbe rominesti printre care sau strecurat in cascade vorbe latine multe fiind cunoscute de mine dar care nu aveau nici o legatura cu rugaciunea propriu-zisa totul a facut cu ochii inchisi.dupa ce s-a racorit de fierbintiala care la cuprins imi spune cu voce calma ti-am vazut acel punct de infectie care acum nu mai e.din primul moment am stiut ca e pe dinafara deoarece mai nainte cu ceva timp imi facusem un tomograf infectia arata ca un soare cu raze spre virful capului.ce a urmat a fost un dezastru ma durea capul ingrizitor chear de a doua zi,dupa citeva zile vine sectarul cu o figura de biruitor ma intreaba: no cum ii iam zis stai sa imi aduc sa iti platesc pentru binele ce mi-ai facut si merg la magazie unde i-am pregatit un ciumag sanatos sa il dau pe circa[spate]dar a fost avertizat de colegi ce plata va primi si o taiat-o la goana deoare-ce nu a simtit necesar darul meu de atuncia nu ne-a mai onorat cu prezenta iar eu am urmat un tratament combinat de presopunctura cu medicatie lamurindu-ma pe viu de ce pot face laudarosii-mincinosi.
Vechi 18.05.2010, 22:30:50
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
In primul rand, martorii lui Iehova nu se ocupa cu "ghidusii" precum cele scornite de stimabilul si credibilul autor. Cunosc foarte bine organizatia martorilor lui Iehova (am fost printre ei, la adunari, la sarbatori, pe stadioane, etc. mult timp si am prieteni care fac parte din aceasta confesiune religioasa).
Vasalie, cum poti spune ca nu se ocupa cu astfel de "ghidusii"...cand poate de ieri a aparut un nou profet dintre ei, cu o noua profetie...care sa dea peste cap tot ce ai stiut tu pana la aparitia lui, si ei, dar si noi?

Te rog sa imi spui, ce mi-ai putea spune ( sau ce ai putea spune sufletului tau) daca ai afla fix despre acelasi incident...de la inca alte 10 persoane care au vazut cu ochii lor toate cele intamplate?
Vechi 18.05.2010, 22:33:02
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
..pentru ca nu cred in ce se spune
Dar in ceea ce povesteste maestrul "gibilan" crezi?
Vechi 18.05.2010, 22:44:04
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Vasalie, cum poti spune ca nu se ocupa cu astfel de "ghidusii"...cand poate de ieri a aparut un nou profet dintre ei, cu o noua profetie...care sa dea peste cap tot ce ai stiut tu pana la aparitia lui, si ei, dar si noi?
Ai dreptate. Nu cunosc ce schimbari radicale au avut loc, la martorii lui Iehova, de ieri si pana azi.

Nu am inteles-o pe asta cu "datul peste cap a ceea ce stiati si voi" (adica tu si ceilalti ca tine). Din cate inteleg, voi nu stiti prea multe despre altii (care sa fie date peste cap). Mai mult scorniti.

Citat:
Te rog sa imi spui, ce mi-ai putea spune ( sau ce ai putea spune sufletului tau) daca ai afla fix despre acelasi incident...de la inca alte 10 persoane care au vazut cu ochii lor toate cele intamplate?
Sa nu-mi spui ca tu ai auzit marturia de la 10 persoane. Este vorba despre o "poveste" scrisa de un inventator cu barba, pe care tu ai citit-o si o promovezi ca pe un adevar.

Intrebarea ta nu-si are locul aici. Poate isi are doar rostul (acela de a indrepta discutia pe un alt fir).
Vechi 18.05.2010, 22:44:22
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Nu, nu ma conving...pentru ca nu cred in ce se spune pe sit-urile oficiale ale diverselor denominatiuni...
Adica Martorii spun in publicatiile lor, in conversatiile lor, afirma pe saitul lor oficial: „Noi nu credem ca Dumnezeu mai vindeca si astazi!”.

Iar tu zici: e imposibil, eu sunt sigura ca e altfel, povestea zice altceva.

Citat:
Totusi nu inteleg ce vrei sa spui, concret: ca preotul ala a inventat povestea, si ca de fapt nu a fost niciodata in gara, nu a condus nicio ruda, nu a vazut nici un grup de iehovisti, si ca nici un altul nu a vazut scena respectiva?

Sau...nu erau iehovisti, dar era alta denominatiune...care crede in minuni, care?
Uite ce vreau sa spun: nu stiu de ce autorul a scris povestea.

Dar ceva nu are sens in ea. In epilog descoperim ca tipii erau niste excroci. Dar... nu o faceau pentru bani. Atunci pentru ce? Prozelitism...

Metoda descrisa SUB NICI O FORMA nu face parte din tehnicile martorilor. Ei au alte proceduri, le stim cu totii. Si este foarte clar: nici nu cred in „minunile„ de felul respectiv.

Daca autorul zicea ca excrocul era penticostal sau ca voia sa obtina bani, il credeam. Dar asa, povestea lui e doar distractiva.

Oare chiar nu se pot observa aceste aspecte atat de evidente?
Vechi 18.05.2010, 22:46:55
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
Vai, ce dramatic prezinti lucrurile. Pe cand, realitatea este foarte simpla: de vreme ce se spun minciuni grosolane chiar in scrieri bisericesti (dau, din nou, ca exemplu "Pravila bisericeasca"), in lucrari teologice (ex: "Ereziile apusului" de ierom. Visarion Moldoveanu si Bogdan Mateciuc), de ce nu ar minti si acel autor cu barba (care a scris "snoava" despre care se dicuta). Si, de ce nu ai minti si tu si ceilalti ca tine (care gusta cu placere minciuna)?

De aceea incep sa-i inteleg si pe cei ca tine, pentru faptul ca obisnuiesc sa minta. Dar, nu-i inteleg cand fac pe "inocentii" atunci cand li se spune adevarul. O sa invat sa inteleg si asta.
bai vasilica tu faci mincinos pe toata lumea de parca tu ai etalonul minciunii de unde ai primit tu darul acesta special de faci mincinos si cinstitele fete bisericesti ca un nesimtit de care dai dovada ba de noi zi ce vrei da de preoti nu te lega ca lovesti in biserica si o sa iti rupi dinti.ba tu vorbesti ca duhurile rele la ritualurile de exorcizare da ce spun eu precis ai nevoie de asa ceva ba incepe sa imi fie frica cind ma gindesc la tine ce sa ales de tine "bietule" ai sa ajungi si mai rau daca nu incerci un amplu proces de dedemonizare roagat-i sectari sa inceapa ceva altfel e "vai cozonacul tau"
Vechi 18.05.2010, 22:50:05
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar in ceea ce povesteste maestrul "gibilan" crezi?
Da normal....cum sa nu? De ce?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10