Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2010, 00:28:26
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dacă ții Biblia (de 5 Kg) deschisă timp de 2 ore, și-ți ții respirația în tot acest interval, să zicem că ar fi un prim pas...
Însă în prealabil ar trebui să faci diferența între viziune și profeție, apoi între viziune și explicarea viziunii cu cuvintele proprii. Îți va fi de ajutor întreg materialul din care ai citat. Succes!
Nu o da in balarii...ai spus ca era un sfat, si m-ai contrazis...afirmand ca nu prea stiu bine ce si cum, insa eu am citit acum ceva timp si am tinut minte exact cele scrise pe acel site... si de asemenea cred ca e de toata jena sa isi poata imagina cineva ca Dumnezeu poate trimite viziuni cu grupuri de femei purtand fuste de lungimi diferite, ca sa aleaga "profetul" ce vrea din viziune, deci cu alte cuvinte...."viziuni multiple choice"...pentru " profeti".

Ce, acum imi spui din nou ca nu stiu bine ceea ce stiu, sa fim seriosi...doar am ras de la inceput de rabdarea " ingerului" care astepta ca White sa aleaga ce vrea de acolo...si ce i se pare ei sanatos din viziunea de la Domnul, adica numai o lungime...ca celelalte nu erau in regula, cum sa trimita Dumnezeu viziune cu fusta taraita de pamant in fata lui White, sau mai scurta...ei cum se poate asa ceva?

Deci cum ramane cu penibilul sfatului=viziune de la Domnul=parada modei?

Dar hai, lamureste-ma cum sta treaba cu perdelele, si usa inchisa, dar uneori intredeschisa...ce ne-a lasat Dumnezeu in ceata dupa moartea lui White, gata? Unde e viitorul profet...care sa ne spuna continuarea filmului, prin ce camera se desfasoara acum actiunea, cum arata perdeaua...cat de interedeschisa e usa...cum gata, a ramas asa...nu se mai roaga nici un adventist pentru aflarea adevarului?

Pai inaintea lui White, Edson a inteles de fapt cum a stat treaba cu profetia lui Miller, in baza unor viziuni...dupa White...si acum gata, niet profetii....nu ne mai spuneti nimic, cum e usa domnule, cum perdeaua...cum stam cu timpul?

Am inteles ca si Branham a avut niste viziuni, voi nu mai sunteti atenti la profetii urmatori, v-ati blocat la White?
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 09:18:22
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Nu o da in balarii...ai spus ca era un sfat, si m-ai contrazis...afirmand ca nu prea stiu bine ce si cum, insa eu am citit acum ceva timp si am tinut minte exact cele scrise pe acel site...
Și te contrazic în continuare, deoarece am o viziune de ansamblu asupra problemei. Vreau să te întreb câte cărți privitoare la educație și sănătate ale Ellenei White (unde se tratează chestiunea aceasta cu îmbrăcămintea) ai citit? În afară de câteva "recenzii" răuvoitoare mă îndoiesc că ai parcurs ceva, însă îți permiți să dai lecții ex catedra cu privire la opera ei. Când o să te documentezi temeinic cu privire la "lungimea fustei" în scrierile ei, o să-mi dai dreptate că este chiar un sfat (legat strict de viziunea pomenită de tine, care rămâne viziune și nu profeție cu privire la "uniforma" adventistelor). Nu-mi permit să-ți dau citatele care dovedesc acest lucru, ne-am depărtat și așa destul de mult de topicul propus. Cine dorește sincer să caute răspunsul, are la dispoziție pe net toate scrierile ei și în română și în engleză, ba cine este sceptic și susține "măsluirea" edițiilor recente poate accesa Fundația "White Estate" unde se păstrează în original toate manuscrisele ei.

În rest îți respect opinia chiar dacă nu sunt de acord cu ea, înțeleg că te deranjează personalitatea Ellenei White, nu-ți pretind să pui flori pe soclul "statuiei" ei, însă mi se pare anormal să te văd zilnic pe aici cu ciocanul și dalta (era să zic secera) în mână. În ceea ce mă privește încerc să respect personalitățile ortodoxiei chiar dacă nu mă închin la ele.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 15:10:21
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Și te contrazic în continuare, deoarece am o viziune de ansamblu asupra problemei. Vreau să te întreb câte cărți privitoare la educație și sănătate ale Ellenei White (unde se tratează chestiunea aceasta cu îmbrăcămintea) ai citit? În afară de câteva "recenzii" răuvoitoare mă îndoiesc că ai parcurs ceva, însă îți permiți să dai lecții ex catedra cu privire la opera ei. Când o să te documentezi temeinic cu privire la "lungimea fustei" în scrierile ei, o să-mi dai dreptate că este chiar un sfat (legat strict de viziunea pomenită de tine, care rămâne viziune și nu profeție cu privire la "uniforma" adventistelor). Nu-mi permit să-ți dau citatele care dovedesc acest lucru, ne-am depărtat și așa destul de mult de topicul propus. Cine dorește sincer să caute răspunsul, are la dispoziție pe net toate scrierile ei și în română și în engleză, ba cine este sceptic și susține "măsluirea" edițiilor recente poate accesa Fundația "White Estate" unde se păstrează în original toate manuscrisele ei.

În rest îți respect opinia chiar dacă nu sunt de acord cu ea, înțeleg că te deranjează personalitatea Ellenei White, nu-ți pretind să pui flori pe soclul "statuiei" ei, însă mi se pare anormal să te văd zilnic pe aici cu ciocanul și dalta (era să zic secera) în mână. În ceea ce mă privește încerc să respect personalitățile ortodoxiei chiar dacă nu mă închin la ele.
Incerci sa ma convingi ca as avea de ce sa citesc scrierile lui White?

Te intreb, inainte sa dai astfel de sfaturi, cate scrieri ale Sfintilor Parinti, sau ale teologilor ortodocsi ai incercat tu sa citesti?

Ce altceva in afara de scrierile lui White ai incercat sa citesti, in materie de Teologie?

Nu incerci sa respecti personalitatile Ortodoxiei, pentru ca respecti personalitatea lui White...si ai si afirmat ca ne inchinam la cadavre, deci halal respect...incerci sa ma duci cu presul?

O consideri profeta ( normal ca asa o crezi, asta scrie pe site-ul adventist, si nu e prezentata nicio eroare, absolut nici una, se fac numai paralele intre toti profetii, Sfanta Scriptura si White...daca e posibil asa ceva!!!), sau un om?

Te-am intrebat de asemenea unde va sunt acum profetii, s-a incheiat ciclul profetilor trimisi de Dumnezeu...cu White, ca nu ma prind? Pe Edson il cinstiti la fel, el a inteles de fapt viziunea lui Miller, si faptul ca cele prezise de el s-ar fi intamplat in cer, si nu pe pamant...deci de ce ar mai fi dezamagire?

Edson a avut si el viziuni, inaintea lui White, White a continuat...dar in prezent, nimic?

Incerc sa va inteleg afirmatiile...si pozitia de pe care veniti sa ne spuneti ca ar fi reale! Gata, nu ne mai spune nimeni cum sunt camerele, ce se intampla in cer...ce pe pamant, cand, cum...nu se mai fac profetii legate de oamenii prezenti in casele de adunare adventiste...au ramas lucrurile asa?

Cred ca sunt niste glume probabil, de moment ce toti se cred profeti...si vai, cum...Dumnezeu trimite profeti, pe mine...dupa mine cel adevarat, nimeni nu va mai veni...asa ca ascultati bucatile de profetii, ca tare va vor folosi....usi interedeschise, perdele, plimbarea Domnului dintr-o camera in alta...totul spus in amanunt, din timp in timp ( de tip serial)...dupa care...ooops, se pare ca prezenta profetului pe pamant nu a avut nicio relevanta, de moment ce nu se afla si continuarea...."serialului trimis de Dumnezeu"!

Prezinta-mi te rog calculele aflate de Miller, ca sa vad ce a vazut el...ca doar tre sa vad si eu, cu totii intelegem Biblia, iar Miller nu era profet...deci ar trebui sa vedem cu totii, daca e ceva de vazut in citirea Bibliei, nu crezi?

Stii ca si Branham a primit niste profetii legate de venirea Mantuitorului, a prezis si el o perioada (an)...dar pe semne ca nu a vazut exact, dar ceva trebuie sa se fi intamplat...nu? Ceva se intampla intotdeauna, chiar daca nu pare...dar sunt doar profetii eronate=adevarate, altfel nu sunt lasate de fie...cativa oameni care sa mearga pe firul profetiei eronate( grupuri mici intotdeauna, de tipul AZS)trebuie sa existe musai, chiar daca restul nu cred...asa se merge parca, nu?

P.S. Nu este sfat, e viziune de la Domnul...constituita din parada modei, sau pretinzi ca Dumnezeu trimite sfaturi...multiple choice, din care profetii aleg varianta corecta?

Eu zic ca a fost doar un vis ciudat (de altfel White a zambit condescendent la intrebarea sceptica a unui adept, si a si afirmat ca avea si ea vise banale...dar ca le tria, ca stia ea cum, logic, nu?), tu zici ca e sfat, White zice ca a fost de la Domnul...great!

Last edited by AndruscaCIM; 30.05.2010 at 15:14:58.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 19:15:44
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
De fapt nu erai legat de nimic...asta fiind adevarul, si asta pentru ca erai tipul de crestin care nu era interesat sa afle ceva, si care asteapta sa fie pescuit.
Iar ai spus o minciuna (din atotstiinta ta).Nu am asteptat sa fiu pescuit. Am plecat eu in cautare.

Citat:
Ai recuoscut de altfel singur...ca nu citisei Sfanta Scriptura inainte sa ti-o plaseze in mana pocaitii, este adevarat, sau nu?
Corect. Numai ca, dupa ce unii pocaiti mi-au pus Sfanta Scriptura in mana (martorii lui Iehova) au inceput cautarile mele si am ajuns la altii.

Citat:
Eu tot nu inteleg despre cine, si ce vorbesti tu aici..cum adica era greu pentru tine sa respecti invataturile Domnului Iisus Hristos, si ale Sfintilor Apostoli...si sa fii si ortodox, cand tu nu citisei Biblia, decat dupa ce ti-au pus-o in mana pocaitii?

Ma poti lamuri?
Am fost ortodox pana sa cunosc Sfanta Scriptura. Apoi, vazand nepotrivirea dintre invataturile Bibliei si cele din biserica ortodoxa, era si normal sa caut altceva (o biserica, care sa fie cat mai aproape de Sfanta Scriptura).

Cred ca nu este nevoie sa-ti dau exemple de nepotriviri intre Scripturi si ortodoxie (sunt o gramada). Le stii si singura; doar ai terminat cu brio studii teologice.

Citat:
Cand te-ai indragostit de Sfanta Scriptura, dupa ce ai vazut-o in mana pocaitilor?
De Sfanta Scriptura "m-am indragostit" din momentul in care am deschis-o si am inceput sa citesc in ea. Intalnirea cu Scriptura a fost un soc placut pentru mine. Am simtit ca am gasit ceva ce cautam de mult: raspunsuri la multe intrebari importante.

Citat:
Pai atunci ce stiai tu inainte de fapt...si ce greutati intampinai...iti puneau piedica ortodocsii sa cumperi Sfanta Scriptura, te strangeau de gat, iti dadeau la tibie cand sa ceri Sfanta Scriptura, iti furau banii din buzunar/mana, iti trageau in cap?...zi drept care erau greutatile pe care le intampinai?...aaaa...
Pui niste intrebari de parca nu ai cunoaste cat de mult "incurajeaza" ortodoxia (clerul, in mod special), cercetarea si cunoasterea Sfintei Scripturi. Eu chiar am fost socat de ceea ce mi-a spus un preot (un staret foarte cunoscut al unei manastiri cunoscute), atunci cand i-am marturisit ca am inceput sa citesc cu pasiune Sfanta Scriptura. Mi-a spus:"lasa Biblia". Cuvintele acestea nu le pot uita. Si sunt reprezentative pentru ortodoxie (indemnul pentru cercetarea Scripturii doar se mimeaza; este incurajata increderea in fel si fel de interpretari, gata mestecate de altii).

Citat:
Pai cum o trateaza, fa-ma sa inteleg...ai studiat Sfanta Scriptura si singur, ai cautat cultul cel mai potrivit in urma studiului...si nu s-a discutat despre Sfintii Apostoli, apai despre ce se vorbeste acolo...despre profetii, alimentatia potrivita, despre usa intredeschisa, perdele...sau numai despre Sfanta Scriptura?
Biblia, in cultul meu, este "litera de lege". Se respecta (cel putin teoretic) tot ceea ce ne invata Sfanta Scriptura (inclusiv referitor la alimentatie, profetii, etc.)

Citat:
In caz ca vorbiti despre alte lucruri, e clar ca aveti o alta traditie, nu stii ce inseamna Sfanta Traditie, nu stii ce s-a intamplat inaintea aparitiei cultului tau...si Sfanta Traditie a fost inlöcuita cu profetiile-surogat!
"Sfanta Traditie" si "profetiile surogat" ocupa aceeasi treapta. Daca nu sunt confirmate de Sfanta Scriptura, nu au nici o valoare (eventual, o valoare negativa).

Citat:
Daca ai afla ca cea care a afirmat ca ar fi primit "profetiile" nu le respecta, ce ai face...ai cauta mai mult, sau ti-ar fi teama?
Adica, daca una zice si alta face? Unei astfel de persoane i-as da "ignore" (daca nu-si recunoaste greseala si nu se corecteaza). La fel se procedeaza si cu preotii care calca prin strachini? Sau, mergeti pe lozinca "sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa"?

Citat:
[b]Te-am intrebat de mai multe ori care sunt lucrurile adevarate...de rau din cultul adventist, si nu mi-ai raspuns, deci crezi oare ca daca vii cu povesti de genul " toate sunt minciuni!"
Iti dau un exemplu. In cultul meu se face prea putin fata de cat se cunoaste.

Citat:
Spune clar ce e negativ, si ce e adevarat din puzderia de minciuni...
Nu am inteles intrebarea. "Ce este adevarat in puzderia de minciuni?".

Citat:
Nu Vasalie, se vede ca iti place sa eviti intelegerea afirmatiilor...si doar sa joci rolul martirului. Ereziile nu pot fi decat detestate, iar daca o detestam pe White, si profetiile ei...stai tu linistit, e doar un om...iar voi credeti doar in Sfanta Scriptura, si in nicio traditie...asa ca ce va deranjeaza asa de tare?
Corect. White este doar un om. Detestati-o.

Daca spui un adevar si il argumentezi cu Sfanta Scriptura, totul este in regula. Poate doar sa ne deranjeze. Dar, nu strica.

Citat:
Ce voi in cultul adventist discutati despre White, sau numai despre Sfanta Scriptura? Ce nevoie era de o femeie sa v-o explice, cand ai inteles-o si tu in solitudine, si fiecare adventist in parte o citeste singur, si nu are nevoie de interpretari?
Despre White, se discuta destul de rar (unii adventisti chiar o contesta, altii nu prea cunosc mare lucru despre ea). Despre Sfanta Scriptura se discuta tot timpul.

Citat:
De ce nu mai respectati profetia legata de lungimea fustei lui White?
Nu cunosc o asemenea profetie (si nici nu ma intereseaza; inca nu m-am decis sa port fusta). Iti apartine cumva profetia?

Last edited by vasalie; 30.05.2010 at 19:22:19.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 21:48:17
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Corect. White este doar un om. Detestati-o.

Despre White, se discuta destul de rar (unii adventisti chiar o contesta, altii nu prea cunosc mare lucru despre ea). Despre Sfanta Scriptura se discuta tot timpul.

Nu cunosc o asemenea profetie (si nici nu ma intereseaza; inca nu m-am decis sa port fusta). Iti apartine cumva profetia?

Care e numele Staretului, si despre ce Manastire e vorba?

De curiozitate, ce cautai la acea Manastire, erai deja adventist...sau ce convingeri aveai in acel moment? Cu ce gand i-ai spus aceste lucruri staretului respectiv?

Nu crezi ca staretul a vazut de fapt ce era in sufletul tau, si ti-a dat un sfat personalizat?

Eu cred ca acel staret te-a sfatuit sa lasi Biblia, pentru ca a vazut ca degeaba o citesti, si asta pentru ca esti predispus spre inselare, si slab in credinta
...astfel incat pentru ca nu erai pregatit duhovniceste, nici nu ai fost preocupat sa dobandesti aceasta stare, si pentru ca nu ai intelegere de la Domnul...gresesti si mai mult citind-o si neinelegand-o, drept dovada ca faci greseli, si desi afirmi ca ai studiat-o, si o studiezi cu " pasiune si indragosteala(expresie NP bag seama)", nu cunosti lucruri simple!

Tu spui ca White este doar un om, dar pe situl oficial adventist...ea e numita profet, si viziunile ei toate ca primite de la Dumnezeu! Faci parte din cei care o contesta?

De ce o contesta unii adventisti?

Ma acuzi pe mine ca as inventa asemenea lucruri, fara sa cunosti viziunile lui White...venite de la Domnul?

Poftim ditamai viziunea:

"Ellen White a fost intrebata odata daca lungimea de "noua inch de la pamant" a fustei era exact asa cum sustinea ca a venit din partea Domnului,
sau pur si simplu aceasta a fost ideea ei. Ea a raspuns ca Domnul a facut ca trei grupuri de femei sa treaca prin fata ei in viziune. Cele din primul grup erau imbracate in moda specifica acelor zile, cu fuste excesiv de lungi care maturau murdaria strazii. In mod evident, din punctul de vedere al sanatatii, aceste fuste erau prea lungi. Femeile din cel de-al doilea grup care a trecut pe dinaintea ei, erau imbracate cu fuste in mod evident prea scurte. Apoi doamnei White i-a fost aratat cel de-al treilea grup de femei ce purtau niste fuste suficient de scurte pentru a se tine departe de murdaria strazii, insa suficient de lungi pentru a fi modeste si sanatoase. Aceste fuste pareau in viziune a fi cam de noua inci de la pamant si Ellen White le-a descris ca atare.

Ingerul nu a specificat vre-o lungime in inci si, raspunzand la intrebarea unui cititor al periodicului Review and Herald, doamna White declara:

Desi sunt dependenta de Duhul Domnului in scrierea relatarilor viziunilor, asa cum le-am primit, cu toate acestea cuvintele pe care le folosesc pentru a descrie ceea ce am vazut imi apartin, mai putin acelea care mi-au fost adresate de catre vreun inger, pe care intotdeauna le incadrez cu semnul citarii.[58]"

Sursa:http://www.adventist.ro/index/convin...-opereaza.html
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 22:51:31
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Cred ca vasalie=vasinec , un user banat cu ceva vreme in urma. si el a spus exact acelasi lucru, ca a fost la un staret foarte cunoscut si acela i-a zis "lasa Biblia"....
Si era vorba despre Parintele Teofil Paraian.
Acuma nu stiu ce sa zic, ori de cate ori l-am auzit pe Parintele vorbind, in toate conferintele lui, si cand am fost la el in chilie, vorbea despre Sf Scriptura. Tuturor recomanda sa citeasca un capitol din Biblie pe zi... Deci cred ca dl adventist ori e rau voitor, ori nu spune chiar tot adevarul...
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 07:32:54
vasalie
Guest

Implicit

Citat:

Care e numele Staretului, si despre ce Manastire e vorba?

Ti-a raspuns Solveig.

Citat:
De curiozitate, ce cautai la acea Manastire, erai deja adventist...sau ce convingeri aveai in acel moment? Cu ce gand i-ai spus aceste lucruri staretului respectiv?
Eram ortodox. Nu aveam convingeri. Cautam. De fapt, incepuse sa se contureze o convingere: aceea ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si imi poate da invatatura Adevarata.

Citat:
Nu crezi ca staretul a vazut de fapt ce era in sufletul tau, si ti-a dat un sfat personalizat?

Eu cred ca acel staret te-a sfatuit sa lasi Biblia, pentru ca a vazut ca degeaba o citesti, si asta pentru ca esti predispus spre inselare, si slab in credinta
Citat:
...astfel incat pentru ca nu erai pregatit duhovniceste, nici nu ai fost preocupat sa dobandesti aceasta stare, si pentru ca nu ai intelegere de la Domnul...gresesti si mai mult citind-o si neinelegand-o, drept dovada ca faci greseli, si desi afirmi ca ai studiat-o, si o studiezi cu " pasiune si indragosteala(expresie NP bag seama)", nu cunosti lucruri simple!
Poate ca acel staret a vazut ca nu aveam de gand sa ma joc de-a cititul Bibliei, si ca eram dispus sa fac schimbari in viata mea, conform Cuvantului lui Dumnezeu (ceea ce s-a si intamplat, fapt pentru care ii multumesc lui Dumnezeu).

Citat:
Tu spui ca White este doar un om, dar pe situl oficial adventist...ea e numita profet, si viziunile ei toate ca primite de la Dumnezeu! Faci parte din cei care o contesta?
Iar profetul nu este tot om? Preofetii nu pot gresi (cum este cazul profetului Natan)?

Fac parte dintre cei care o apreciaza si cauta sa o inteleleaga. Citesc cu placere cartile Ellenei White, referitoare la cunoasterea Domnului Iisus Hristos, educatie, sanatate, formarea caracterului, etc. Le-as recomanda oricui.

Citat:
De ce o contesta unii adventisti?
Nu am studiat problema. Nu pot sa-ti raspund.

Citat:
Ma acuzi pe mine ca as inventa asemenea lucruri, fara sa cunosti viziunile lui White...venite de la Domnul?
Si ce daca nu-i cunosc viziunile? Este vre-o problema?

Citat:
Poftim ditamai viziunea:
Neinteresant. Pastreaz-o pentru tine si mediteaza la ea.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 07:53:49
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Solveig Vezi mesajul
Cred ca vasalie=vasinec , un user banat cu ceva vreme in urma. si el a spus exact acelasi lucru, ca a fost la un staret foarte cunoscut si acela i-a zis "lasa Biblia"....
Si era vorba despre Parintele Teofil Paraian.
Ai observat corect. Am fost vasinec, mariann, condor, postavarul, etc.

Citat:
În prealabil postat de Solveig Vezi mesajul
Acuma nu stiu ce sa zic, ori de cate ori l-am auzit pe Parintele vorbind, in toate conferintele lui, si cand am fost la el in chilie, vorbea despre Sf Scriptura. Tuturor recomanda sa citeasca un capitol din Biblie pe zi... Deci cred ca dl adventist ori e rau voitor, ori nu spune chiar tot adevarul...
Poate ca parintele si-a schimbat unele idei, intre timp. Eu am vorbit cu el in urma cu vre-o 15 ani. Cat despre adevar... pot sa spun ca am retinut foarte bine cuvintele spuse de parintele. Redau fraza in totalitate (ca sa fie spus tot adevarul): "lasa Biblia si vino la biserica". Mi-au fost spuse aceste cuvinte cand i-am marturisit parintelui ca vin la biserica nu prea des (asa cum merg majoritatea ortodoxilor) dar am inceput sa cercetez Sfanta Scriptura.

Am inteles sfatul de a veni la biserica. Dar, ce a avut impotriva Sfintei Scripturi? Ii era teama ca voi intelege altceva decat imi va turna, gata mestecat, biserica?

Vorbesti despre reavointa. Nu stiu daca se poate numi asa, dorinta de a darama orice fel de slavire si credulitate pe care o au multi oameni fata de o confesiune religioasa sau fata de anumite persoane (oameni). Acestea sunt o frana in cunoasterea Adevarului. Mi-as dori ca tot mai multi credinciosi sa verifice cu Sfanta Scriptura ceea ce li se spune de la altare, amvoane sau in alte locuri si sa aiba curajul de a combate ceea ce nu este in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Se poate numi asta, reavointa?
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 09:16:29
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Am inteles sfatul de a veni la biserica. Dar, ce a avut impotriva Sfintei Scripturi? Ii era teama ca voi intelege altceva decat imi va turna, gata mestecat, biserica?
El te-a indemnat sa mergi la sfanta biserica si apoi vor veni si celelalte.
Printre care si citirea Bibliei.
In sfanta biserica salasluieste sfantul Duh.
Ortodocsii citesc si ei sfanta Scriptura numai ca ei nu se lauda cu asta.
In ortodoxie se pune mare pret pe dobandirea virtutilor crestine.
Citirea Bibliei nu e un scop ,e un mijloc in calea spre desavarsire.
Numai prin citirea Bibliei nu ne putem mantui.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 10:01:14
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
Dacă ții Biblia (de 5 Kg) deschisă timp de 2 ore, și-ți ții respirația în tot acest interval, să zicem că ar fi un prim pas...
Însă în prealabil ar trebui să faci diferența între viziune și profeție, apoi între viziune și explicarea viziunii cu cuvintele proprii. Îți va fi de ajutor întreg materialul din care ai citat. Succes!
Ce va place sa va ascundeti dupa copac. Ce deosebire este intre viziune si profetie?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05