Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2010, 16:26:33
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laur28 Vezi mesajul
Noo..arborele vietii nu o fi facand parte din teoria darwinista. Ori arbore e arbore. Din X se nasc Y si Z. Daca din X se naste X1 si apoi X2 si apoi X3 ..asta nu e arbore. E o linie (curba, dreapta, inchisa, deschisa ; cum vrei).
Daca viata pe pamant va mai dura cateva miliarde de ani, unele balene vor evolua, poate in ceva cu totul diferit.
Suntem in plina evolutie

Dar nu mi-ai zis nimic de dovezile creatiei.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 16:28:12
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Si eu cred ca a zis si a facut.
Dar.
Dumnezeu zice si se face acum, in clipa asta, un barbat in varsta de 33 de ani.
Cat timp a trecut de la chemarea lui la existenta: o clipita.
Daca ma uit la ADN-ul lui, ce varsta are: 33 de ani.
... si care e persoana asta de 33 de ani???
E doar un exemplu? Daca da, ce vrea sa demonstreze?
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 16:31:05
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2010
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ce spui tu am mai auzit. Personal consider ca este doar o incercare de adaptare la noile descoperiri.
Pentru ca nu are nici o acoperire biblica sau patristica.

Biblia spune clar, Dumnezeu a zis si s-a facut.
In atotputernicia Lui, crezi ca avea nevoie de miliarde de ani ca sa faca Pamantul? Un bob de nisip in imensitatea universului.

gandeste-te ca acum cateva sute de ani Biserice (cea din vest) te ardea pe rug pentru astfel de afirmatii.
Da, mai, dar nu te ardea Dumnezeu pe rug, ci omul. Acel tip de om ingust si fanatic. Daca stiinta nu ar fi existat, tot am fi ramas ingusti, nu neg; si nu ne-am fi gandit ca acele 7 zile sunt intr-un sens metaforic, ci probabil ca am fi sarit la gatul celui care avea o altfel de viziune. Stiinta are meritele ei in progresul omenirii. Are, insa, si parti proaste, ca din cauza ei, cei care interpretau biblia in sens literar (7 inseamna 7) au ajuns s anu mai creada in ea. Dumnezeu e sub imperiul temporalitatii? Nu. Omul este? Da. De cine a fost scrisa Biblia ? De om (insuflata de Dumnezeu). Omul trebuia cumva sa delimiteze etapele creatiei. Vocabularul era saracacios, nu ca azi. Daca Dumnezeu nu cunoaste trecerea timpului, cum oare sa fi creat ceva dupa legile timpului? Cand zice zi, se refera la pas. Geneza reveleaza pasii creatiei, scoate in evidenta ca Dumnezeu nu a facut totul deodata.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 16:32:50
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca viata pe pamant va mai dura cateva miliarde de ani, unele balene vor evolua, poate in ceva cu totul diferit.
Suntem in plina evolutie

Dar nu mi-ai zis nimic de dovezile creatiei.
Dar nu e evolutia darwinista. Nu e macroevolutia. Balena va fi tot balena. Mai mica, mai mare, mai hidrodinamica, dar tot din balena a luat nastere. Nu din caine.
Si omul se va schimba. Putem sa zicem ca evolueaza. Dar nu evolueaza in altceva...tot in om evolueaza. Si balena tot in balena evolueaza.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 16:36:00
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, mai, dar nu te ardea Dumnezeu pe rug, ci omul. Acel tip de om ingust si fanatic. Daca stiinta nu ar fi existat, tot am fi ramas ingusti, nu neg; si nu ne-am fi gandit ca acele 7 zile sunt intr-un sens metaforic, ci probabil ca am fi sarit la gatul celui care avea o altfel de viziune. Stiinta are meritele ei in progresul omenirii. Are, insa, si parti proaste, ca din cauza ei, cei care interpretau biblia in sens literar (7 inseamna 7) au ajuns s anu mai creada in ea. Dumnezeu e sub imperiul temporalitatii? Nu. Omul este? Da. De cine a fost scrisa Biblia ? De om (insuflata de Dumnezeu). Omul trebuia cumva sa delimiteze etapele creatiei. Vocabularul era saracacios, nu ca azi. Daca Dumnezeu nu cunoaste trecerea timpului, cum oare sa fi creat ceva dupa legile timpului? Cand zice zi, se refera la pas. Geneza reveleaza pasii creatiei, scoate in evidenta ca Dumnezeu nu a facut totul deodata.
Sa inteleg ca vreme de 2000 de ani Biserica s-a inselat?
Sfintii s-au inselat?
Nu, nu este adevarat.
Daca Dumnezeu a facut lumea, a facut-o asa cum scrie in Geneza.
A zis si s-a facut.
Nu a zis ... voi face Pamantul ... si a muncit la el vreo 4,5 miliarde de ani.
Sau la facut din prima si pe urma 4,5 miliarde de ani l-a admirat?
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 16:38:10
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar nu e evolutia darwinista. Nu e macroevolutia. Balena va fi tot balena. Mai mica, mai mare, mai hidrodinamica, dar tot din balena a luat nastere. Nu din caine.
Si omul se va schimba. Putem sa zicem ca evolueaza. Dar nu evolueaza in altceva...tot in om evolueaza. Si balena tot in balena evolueaza.
Si daca ajunge sa zboare tot balena e?
Hai ca le incurci rau de tot.
Sfatul meu este sa nu mai incerci sa combini cele doua teorii.
Studiaza, analizeaza si hotaraste-te in ce crezi.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 16:41:46
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa inteleg ca vreme de 2000 de ani Biserica s-a inselat?
Sfintii s-au inselat?
Nu, nu este adevarat.
Daca Dumnezeu a facut lumea, a facut-o asa cum scrie in Geneza.
A zis si s-a facut.
Nu a zis ... voi face Pamantul ... si a muncit la el vreo 4,5 miliarde de ani.
Sau la facut din prima si pe urma 4,5 miliarde de ani l-a admirat?
Dar de ce crezi ca a facut Pamantul cum ar face omul o casa? Crezi ca s-a dus cu lopata si a luat pamant din vreo debara si l-a aruncat peste fereastra? Cine a spus ca Pamantul nu a putut fi creat dupa pasii Big_Bangului? Dar ATENTIE! Nu cred ca materia a aparut din neant asa cum postuleaza aceasta teorie. Ci Dumnezeu a creat-o. A stabilit mai intai legile, apoi a creat lumina...(spatiul) apoi materia...si de la materia aceea, sub legile de care era guvernata, si dupa Pronia dumnezeiasca a luat nastere si Pamantul. Apoi apoi si viata..dar nu o celula (care nu e sustinuta decat de o supozitie a unui om influentat de reformele din acea epoca), ci tot Dumnezeu a facut si mielul, si vrabia, si dinozaurul...Ipoteza sustinuta si de explozia cambriana...atatea specii, fara sa aiba vreo legatura, fara vreun stramos, aparute din neant...
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 16:44:14
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar de ce crezi ca a facut Pamantul cum ar face omul o casa? Crezi ca s-a dus cu lopata si a luat pamant din vreo debara si l-a aruncat peste fereastra? Cine a spus ca Pamantul nu a putut fi creat dupa pasii Big_Bangului? Dar ATENTIE! Nu cred ca materia a aparut din neant asa cum postuleaza aceasta teorie. Ci Dumnezeu a creat-o. A stabilit mai intai legile, apoi a creat lumina...(spatiul) apoi materia...si de la materia aceea, sub legile de care era guvernata, si dupa Pronia dumnezeiasca a luat nastere si Pamantul. Apoi apoi si viata..dar nu o celula (care nu e sustinuta decat de o supozitie a unui om influentat de reformele din acea epoca), ci tot Dumnezeu a facut si mielul, si vrabia, si dinozaurul...Ipoteza sustinuta si de explozia cambriana...atatea specii, fara sa aiba vreo legatura, fara vreun stramos, aparute din neant...
Ceea ce spui tu este strain de invatatura Bisericii Ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 16:45:27
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Si daca ajunge sa zboare tot balena e?
Hai ca le incurci rau de tot.
Sfatul meu este sa nu mai incerci sa combini cele doua teorii.
Studiaza, analizeaza si hotaraste-te in ce crezi.
Da..nu se va mai numi balena, dar faptul ca toata specia a evoluat intr-o balenopasare nu tine de evolutia darwinista. Nu incurc nimic. Urmeaza acelasi si singurul fir de la "lup". Daca din balena ia nastere o balenopasare si din balena ia nastere si alt tip de balena..sau poate peste , ar fi evolutie. Dar daca toti..absolut toti indivizii speciei evolueaza..nu e darwinism. Si pana acum..tu numai cu astfel de exemple ai venit. De ce nu mai exista lupul azi? Ca o fi aceeasi balena cu alte adaptari? Dar parca evolutia nu era conditionata de adaptare..se intampla pur si simplu..si atunci lupul ar fi trebuit s atraiasca si azi alaturi de balena.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 16:46:27
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ceea ce spui tu este strain de invatatura Bisericii Ortodoxe.
Faptul ca zilele din Geneza nu sunt zilele ale saptamanii noastre nu e strain. Ori am avut niste profesori incompetenti, desi ma indoiesc.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 28.07.2020 23:49:47
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie colaps Generalitati 217 27.09.2010 14:37:40