Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2010, 21:34:41
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de yawbaj Vezi mesajul
Deci nici vorba de credinta oarba.
Dar de unde ideea ca credinta ar fi oarba? Credinta se bazeaza pe cunoastere. Cred in Dumnezeu pentru ca Il cunosc si stiu ce poate.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 21:48:36
yawbaj yawbaj is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.06.2010
Implicit

Prin ce aparat ai vorbit cu el? Telefon, calculator? Daca nu-i de fata persoana si nu folosesti nici un aparat sa-i sesizezi prezenta e iluzie si mergi la medic.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 21:54:20
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de yawbaj Vezi mesajul
Prin ce aparat ai vorbit cu el? Telefon, calculator? Daca nu-i de fata persoana si nu folosesti nici un aparat sa-i sesizezi prezenta e iluzie si mergi la medic.
Pai Dumnezeu e mereu de fatza. Vorbesti cu El pur si simplu, sau chiar in gand. Iar El iti raspunde uneori. Se numeste rugaciune.
Sa relationezi cu Dumnezeu e simplu; necredinta complica lucrurile pentru ca nu pricepe.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 11:36:28
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pai Dumnezeu e mereu de fatza. Vorbesti cu El pur si simplu, sau chiar in gand. Iar El iti raspunde uneori. Se numeste rugaciune.
Sa relationezi cu Dumnezeu e simplu; necredinta complica lucrurile pentru ca nu pricepe.
Cum iti raspunde?

Poate ma lamuresti tu daca tot vorbesti cu D-zeu atat de des, care e diferenta intre revelatie si halucinatie. Am mai intrebat undeva dar nu mi-a raspuns nimeni. Asadar, cum iti dai seama ca nu halucinezi?
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 11:49:54
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
care e diferenta intre revelatie si halucinatie. Am mai intrebat undeva dar nu mi-a raspuns nimeni. Asadar, cum iti dai seama ca nu halucinezi?
Diferenta ar fi ca halucinatia vine de la cel rau iar revelatia de la Dumnezeu. Vocea lui Dumnezeu o pot deosebi numai cei ce sunt ai lui Dumnezeu [Oile Mele cunosc glasul Meu]. Daca vei intra vreodata in familia lui Dumnezeu vei intelege.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 16:58:33
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Diferenta ar fi ca halucinatia vine de la cel rau iar revelatia de la Dumnezeu. Vocea lui Dumnezeu o pot deosebi numai cei ce sunt ai lui Dumnezeu [Oile Mele cunosc glasul Meu]. Daca vei intra vreodata in familia lui Dumnezeu vei intelege.
Practic tu recunosti ca halucinezi dar introduci un mecanism de aparare, ca doar n-o sa fii linistita cu gandul asta. Spui ca Daca e de la D-zeu nu e halucinatie. Pentru mine e, din moment ce cred ca nu exista D-zeu sau diavol iar dovezile tale sunt de fapt confesiuni ale unor intamplari bizare explicate de medicina. Asta confirma faptul ca fiecare isi are D-zeul lui si acel D-zeu gandeste exact ce gandeste persoana in cauza.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 17:14:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Spui ca Daca e de la D-zeu nu e halucinatie. Pentru mine e, din moment ce cred ca nu exista D-zeu sau diavol iar dovezile tale sunt de fapt confesiuni ale unor intamplari bizare explicate de medicina. Asta confirma faptul ca fiecare isi are D-zeul lui si acel D-zeu gandeste exact ce gandeste persoana in cauza.
Pentru tine poate fi si gaina barza, asta nu demonstreaza decat ca e parerea ta...
O vorba spune: 'Cand ai in mana un ciocan, toate in jur ti se par cuie." Asa si cu halucinatiile: cand tot ce ai e vocea celui rau e normal sa ai pe lista doar halucinatii. Dar lumea e ceva mai mare de atat.

Apropo de medicina, nu prea dau doi bani pe parerea ei in materie de spiritualitate...Lucrurile spirituale pot fi analizate numai de oameni spirituali. Un roman a stat trei zile la morga, apoi a inviat si a povestit ce era dincolo. Raspunsul doctorului: "Stiu, am mai auzit de la alti pacienti, dar nu vrem sa credem". Na, poftim inteligenta...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
fizicianul hawking iar se baga-n seama singur ! Radu32 Teologie si Stiinta 38 23.10.2010 18:53:08
Stephen Hawking - Nu Dumnezeu a creat Universul pisi Generalitati 263 30.09.2010 18:04:58
Ce puteti spune? Darkanian Generalitati 19 04.07.2010 23:14:35
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 1 23.06.2010 15:35:14
spune nu homosexualitatii sososoreeena Homosexualitatea 36 13.05.2009 11:29:02