Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2010, 18:44:46
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calandrin Vezi mesajul
La nota 9 zice asa: "Famen (eunuc) in intelesul de "mare dregator", "demnitar de mana'ntai". Curtea regala egipteana nu cunostea eunucii, nici chiar pentru harem, dar termenul a fost imprumutat din Mesopotamia. Vezi si nota de la FA 8, 27."
M-am dus la FA si vad ca acolo nu sunt decat 21 de versete. Ce inseamna FA 8, 27 ?

Calandrin>watch this>intra pe Biblia ortodoxa,varianta Anania Dervent.Uite linkul:http://www.dervent.ro/biblia.php Du-te la Facerea 37:36.Cand vezi cuvantul ,,famen"apare o litera scrisa cu rosu.Click pe ea.In dreapta va aparea o explicatie care te va trimite la FA 8,27.Da click pe FA 8,27 si va aparea scris : ,,Și ridicându-se el, a mers. Și iată, un bărbat din Etiopia, famen , mare dregător al Candachiei k, regina Etiopienilor, care era peste toată vistieria ei și care venise la Ierusalim să se închine,".Si in acel text ai alte indicative scrise cu rosu.Ai sa vezi ca FA=Faptele Apostolilor.Tu probabil cautati la ,,Facerea" unde, intradevar, nu sunt decat 22 versete.

Last edited by Scotianul; 11.07.2010 at 18:47:40.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 18:48:08
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
La nota 9 zice asa: "Famen (eunuc) in intelesul de "mare dregator", "demnitar de mana'ntai". Curtea regala egipteana nu cunostea eunucii, nici chiar pentru harem, dar termenul a fost imprumutat din Mesopotamia. Vezi si nota de la FA 8, 27."
M-am dus la FA si vad ca acolo nu sunt decat 21 de versete. Ce inseamna FA 8, 27 ?
ce verset ca in cap 8 se vorbeste despre incetarea potopului.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 18:58:49
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
nu e ca si in celalalte civilizatii,faraonul putea face ce vrea,asta fiindca era un general acel om de soldati care era doar o patrula,dar faraonul era capul acestei civilizatie.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 19:04:21
calandrin calandrin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
ce verset ca in cap 8 se vorbeste despre incetarea potopului.
Multumesc. Ai dreptate, eu cautam la Facerea si ma miram ca dau peste Noe si nicidecum peste niscaiva fameni.
Dar in concluzie: Iosif a fost vandut la Heliopolis marelui camaras Putifar si apoi a luat de sotie pe Asineta - fata marelui preot Putifar. De unde stim ca e vorba despre acelasi Putifar?
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 19:11:24
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc. Ai dreptate, eu cautam la Facerea si ma miram ca dau peste Noe si nicidecum peste niscaiva fameni.
Dar in concluzie: Iosif a fost vandut la Heliopolis marelui camaras Putifar si apoi a luat de sotie pe Asineta - fata marelui preot Putifar. De unde stim ca e vorba despre acelasi Putifar?
este acelasi care avea si visuri urate despre vaci si spicele de grau,fiindca cu Moise e un alt faraon care nu cunostea prea bine istoria stramosului sau.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 19:19:51
Junior Member

Implicit

Citat:
este acelasi care avea si visuri urate despre vaci si spicele de grau,fiindca cu Moise e un alt faraon care nu cunostea prea bine istoria stramosului sau.
Numai putin. Eu nu te intreb in legatura cu faraonul, ci cu Putifar. Mai precis: cand Iosif ajunge in Egipt vandut de fratii sai unor negustori ismaeliti, este revandut de ei lui Putifar - "famen al lui Faraon și mare cămăraș". Mai tarziu, dupa ce iese din temnita si talmaceste visul faraonului cu vacile, primeste de sotie pe Asineta - "fata lui Poti-Fera, preotul din Iliopolis".
Intrebarea mea este: de unde stim ca Putifar si Poti-Fera sunt una si aceeasi persoana?
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 19:27:53
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Numai putin. Eu nu te intreb in legatura cu faraonul, ci cu Putifar. Mai precis: cand Iosif ajunge in Egipt vandut de fratii sai unor negustori ismaeliti, este revandut de ei lui Putifar - "famen al lui Faraon și mare cămăraș". Mai tarziu, dupa ce iese din temnita si talmaceste visul faraonului cu vacile, primeste de sotie pe Asineta - "fata lui Poti-Fera, preotul din Iliopolis".
Intrebarea mea este: de unde stim ca Putifar si Poti-Fera sunt una si aceeasi persoana?
e ca si cum ar avea diferite limbi de ex:Andrei-Andrew,cred ca a doilea nume pare sa fie in ebraica si una in egipteana care sa aiba acelasi nume,presupun.

Last edited by vidoveczandrei; 11.07.2010 at 19:30:59.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 19:32:47
Junior Member

Implicit

Citat:
e ca si cum ar avea diferite limbi de ex:Andrei-Andrew,cred ca a doilea nume pare sa fie in ebraica si una in egipteana care sa aiba acelasi nume,presupun.
Eu am inteles si asta. Insa vezi tu, daca intr-o relatare (indiferent ca e text sacru sau profan) ti se vorbeste despre Andrei si Andrew, nu tragi automat concluzia ca e vorba despre una si aceeasi persoana. In cazul nostru, chiar sunt anumite lucruri care starnesc nedumeriri: Putifar era un fel de "mirean": camaras, dregator, etc. Poti-Fera era insa un preot. Pe ce ne bizuim cand afirmam ca e vorba despre aceeasi persoana? Nu cred ca doar pe o asemanare, sa-i zicem, fonetica intre numele lor cum e cea dintre Andrei si Andrew.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 19:36:51
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu am inteles si asta. Insa vezi tu, daca intr-o relatare (indiferent ca e text sacru sau profan) ti se vorbeste despre Andrei si Andrew, nu tragi automat concluzia ca e vorba despre una si aceeasi persoana. In cazul nostru, chiar sunt anumite lucruri care starnesc nedumeriri: Putifar era un fel de "mirean": camaras, dregator, etc. Poti-Fera era insa un preot. Pe ce ne bizuim cand afirmam ca e vorba despre aceeasi persoana? Nu cred ca doar pe o asemanare, sa-i zicem, fonetica intre numele lor cum e cea dintre Andrei si Andrew.
ideea este ca trebuie sa vad in aceea carte care o sa cumpar.Nu stiu,dar stiu ca acest preot sa fi murit de batranete.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 19:38:42
Junior Member

Implicit

Citat:
ideea este ca trebuie sa vad in aceea carte care o sa cumpar.Nu stiu,dar stiu ca acest preot sa fi murit de batranete.
OK, te rog sa-mi spui si mie daca gasesti vreo confirmare. Multumesc.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
de unde sa ma rog icer82 Intrebari utilizatori 1 24.02.2010 14:18:37
De unde venim Danut7 Generalitati 2 13.02.2010 21:10:38
unde gasesc? iulyaan Generalitati 4 29.10.2008 09:16:03