Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.07.2010, 14:50:23
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Am observat,in anumite medii intelectuale din vest,o tendinta de a da noi intelesuri rationalismului,de a-l apropia de teologie.Ateismul este deja complet desuet.Rationalismul unor expresii precum ceea a lui Keynes(,,„Pe termen foarte lung suntem toți morți”)fiind in prezent in cautarea unei noi identitati.Am remarcat o previzibila apropiere de ,,natural teology" si spun previzibila pt ca la universitati gen St Andrews se studiaza ,,natural teology" de mai bine de 100 de ani iar cursurile sunt scrise de oameni cu o pregatire intelectuala si academica impecabila.Nici macar nu am adus in discutie dezbaterile teologice pt ca unii atei din prezent ar avea mari surprize daca ar studia materiale ale unor personalitati stiintifice care s-au ocupat de aceste aspecte si care sunt predate sub forma de curs la diverse facultati prestigioase.Mai devreme sau mai tarziu se vor confirma vorbele unor mari oameni de stiinta.As putea sa las o lunga lista(20 de nume la prima strigare) cu ce au spus ei dar ma rezum sa-l citez pe un celebru om de stiinta>Henry "Fritz" Schaefer (Graham Perdue Professor of Chemistry and director of the Center for Computational Quantum Chemistry at the University of Georgia):

"The significance and joy in my science comes in those occasional moments of discovering something new and saying to myself, 'So that's how God did it.' My goal is to understand a little corner of God's plan."

PS>Henry "Fritz" Schaefer a semnat(alaturi de alti oameni de stiinta) in 2001,ca membru al think-tank-ului ,,Discovery Institute" scrisoarea anti-evolutionism numita ,,A Scientific Dissent from Darwinism". http://www.dissentfromdarwin.org/index.php
Exista acolo o sectiune ,,Download the list".Verificati cine sunt cei care au semnat si vei vedea cam cine figureaza acolo.
Exact asta am vrut sa subliniez! Pe masura ce realitatea se dezvaluie in uluitoarea ei complexitate si conexare, oamenii de stiinta(si nu aceia de pseudo-stiinta) exclud ipoteza hazardului creator al vietii; desigur, aceasta nu implica si necesitatea unui mantuitor si a intruparii sale. Asta deja ramane sub semnul libertatii fiecaruia, a actului de credinta.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 15:03:30
Scotianul
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Exact asta am vrut sa subliniez! Pe masura ce realitatea se dezvaluie in uluitoarea ei complexitate si conexare, oamenii de stiinta(si nu aceia de pseudo-stiinta) exclud ipoteza hazardului creator al vietii; desigur, aceasta nu implica si necesitatea unui mantuitor si a intruparii sale. Asta deja ramane sub semnul libertatii fiecaruia, a actului de credinta.
Ei bine uita-te la asta ref la Schafer>,,However, he has described himself as "sympathetic" to Intelligent Design, but primarily a "proponent of Jesus." Deci se considera in primul rand(subliniez asta) ,,proponent of Jesus"....

Arthur L. Schawlow (Professor of Physics at Stanford University,Premiul Nobel in 1981 ) a spus: "It seems to me that when confronted with the marvels of life and the universe, one must ask why and not just how. The only possible answers are religious. . . . I find a need for God in the universe and in my own life."

,,The only possible answers are religious"....spune asta un laureat al Premiului Nobel in fizica? Interesant :)

Ca sa vezi cum toate drumurile duc in acelasi loc.Este doar o problema de timp.Parerea mea.

Last edited by Scotianul; 16.07.2010 at 15:07:12.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 15:16:17
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Ei bine uita-te la asta ref la Schafer>,,However, he has described himself as "sympathetic" to Intelligent Design, but primarily a "proponent of Jesus." Deci se considera in primul rand(subliniez asta) ,,proponent of Jesus"....

Arthur L. Schawlow (Professor of Physics at Stanford University,Premiul Nobel in 1981 ) a spus: "It seems to me that when confronted with the marvels of life and the universe, one must ask why and not just how. The only possible answers are religious. . . . I find a need for God in the universe and in my own life."

,,The only possible answers are religious"....spune asta un laureat al Premiului Nobel in fizica? Interesant :)

Ca sa vezi cum toate drumurile duc in acelasi loc.Este doar o problema de timp.Parerea mea.
Asa este!:) Einstein pe patul de moarte: "si totusi...exista!"
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 15:26:03
Scotianul
Guest

Smile

Citat:
Teologia si stiinta nu sunt in conflict.Asta este o nebunie a nostra de a crede ca Cel de Sus poate fi eradicat cu ajutorul stiintei. In opinia mea stiinta este un mijloc pe care Cel de Sus ni l-a lasat ca sa vedem,sa studiem,sa intelegem ceea ce EL a facut.Acesti oameni demonstreaza ca stiinta nu este o piedica ci un sprijin pt Cel de Sus.

John Locke, in cartea ,,Of our Knowledge of the Existence of a God"spunea clar: ,, We are capable of knowing certainly that there is a God.To show, therefore, that we are capable of knowing, i.e. being certain that there is a God, and how we may come by this certainty, I think we need go no further than ourselves, and that undoubted knowledge we have of our own existence."

In concluzie>m-am bucurat sa vad o opinie precum a ta, sustinuta si de Eugen7(el a postat mai multe opinii pe teme stiintifice pe care le-am citit mereu).Cel de Sus sa fie mereu alaturi de noi toti.

Last edited by Scotianul; 16.07.2010 at 15:28:25.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 21:49:36
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Daca cibernetica studiaza cauze, atunci in mod evident poate sa confirme sau sa infirme o teorie. Tu te cam amuzi cand nu trebuie.
Eu am zis că nu studiază cauzele, tu ai înțeles invers și ai tras și o concluzie. Și mai îmi zici să nu mă amuz.

Citat:
Cand ai sa scoti capul dintre betoane, ai sa pricepi ca si animalele au un comportament moral. Afirmatiile pe care le faci sunt mult mai potrivite unei perioade de maxima ignoranta numita evul mediu. Aroganta cu care va autoproclamati superiori animalelor ar trebui sa va dea de gandit. Faptul ca noi exprimam comportamentul moral prin notiuni si concepte nu inseamna ca animalele nu au morala. Inseamna ca voi cautati cu disperare si aroganta sa aratati ca sunteti superiori animalelor la capitolul morala.
Frumoasă gargară dar bați câmpii. Morala este altceva decât comportamentul pozitiv. Animalele nu pot avea comportament moral sau imoral fiindcă nu au o raportare conștientă la niște valori. E vorba de utilizarea greșită a termenului de moral, termen care se aplică numai ființelor auto-conștiente, oamenii.

Animalul nu e auto-conștient, de fapt nu e nici măcar conștient. Dacă ar fi conștient ar fi o persoană și ar fi o crimă omorârea lui.

De fapt toată strădania ta pleacă de la ideea fixă că oamenii se trag din animale, ceea ce dovedește că tu stai cu capul între betoane. Lărgește-ți orizontul, ia în calcul că se poate ca Dumnezeu să existe și evoluționismul să fie o prostie, nu mai fi atât de obtuz.

Citat:
VT, NT acelasi zeu!
Faci pe prostul? Îți repet că poruncile NT sunt opuse celor VT. Nu mai intru în detalii, dar remarc lipsa te de caracter de a nu recunoaște când ai greșit.
Vechi 18.07.2010, 11:16:28
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Eu am zis că nu studiază cauzele, tu ai înțeles invers și ai tras și o concluzie. Și mai îmi zici să nu mă amuz.
Scuze. Am scrie cauze in loc de efecte. Daca se studiaza efectele se poate da un verdict asupra teoriei. Ori din moment ce in cibernetica se folosesc algoritmi bazati pe evolutionism si se obtin rezultate, evolutionismul nu este nicidecum compromis.
Deci te cam grabesti cu amuzatul.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2010, 11:18:34
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Faci pe prostul? Îți repet că poruncile NT sunt opuse celor VT. Nu mai intru în detalii, dar remarc lipsa te de caracter de a nu recunoaște când ai greșit.
Pana nu jignesti nu te simti bine! Eu am spus ca e acelasi zeu. Unde am gresit? Am zis eu ceva de porunci? M-am limitat la actiunile zeului vostru care s-a mai civilizat intre timp.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2010, 11:20:28
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Legendele crestinismului!
Reply With Quote
Vechi 18.07.2010, 11:26:18
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Cibernetica a dovedit ceea ce progresul neincetat al stiintelor dezvaluia cu incetul:implicata, absoluta necesitate a unu Mare Programator. Biologia admite ca analizatorii(cum ar fi cei ai vazului) intra in actiune dupa un program dinainte stabilit si ca transmit numai selectiv(exista neuroni specializati numai pentru viziunea liniilor drepte); realitatea este analizata in fiecare situatie dupa criterii preexistente.
Codul genetic e fixat si programat. Atomul este constituit numai dupa anumite modele arhetipale, programate. Invarianta speciilor-dovada unor limite prevazute.
Astea sunt viziuni cibernetice ale lumii, adica tot atatea recunoasteri ale unor modele; e imposibil ca toate sa fi fost spontane si intamplatoare.
Deci, cibernetica este dovada rational-stiintifica a creatiei; notiunea universala de programare scoate din ecuatie evolutionismul si implica un Creator.
Poti sa arati o sursa NECRESTINA care sa-ti confirme spusele. Daca nu, ai comis un banal apel la ignoranta. Nicaieri in stiinta nnu se presupune necesitatea existentei vreunei divinitati/programator/cum-vrei-sa-i-spui. Daca lumea asta ar fi fost creata de un programator, atunci vorbim de unul extrem de prost. Exista o groaza de greseli pe care o fiinta superioara n-ar fi trebuit sa le comita. Asta iti poate confirma si un inginer sub-mediocru. Simpla existenta a unor algoritmi nu presupune existenta unui programator. Mai mult, algoritm inseamna lipsa inteligentei. Se repeta niste pasi. Deci, vin-o cu ceva dovezi, nu cu pledoarii de tipul "e imposibil sa.....". Nu pentru toti e imposibil ce spui tu.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2010, 14:32:35
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
Scuze. Am scrie cauze in loc de efecte. Daca se studiaza efectele se poate da un verdict asupra teoriei. Ori din moment ce in cibernetica se folosesc algoritmi bazati pe evolutionism si se obtin rezultate, evolutionismul nu este nicidecum compromis.
Deci te cam grabesti cu amuzatul.
Lasă că ai tu grijă să mă amuz. O faci din nou și în acest mesaj. Cibernetica nu se ocupă cu originea formelor de viață, deci nu poate da verdicte. Asta e treaba altor științe. Cibernetica studiază strict funcționalitatea unor sisteme.

Argumentul cu algoritmii inspirați din teoria evoluționistă e dovada unei naivități crase. Orice sistem implementat în cibernetică produce rezultate, asta nu înseamnă că în viața reală el are șanse să se manifeste de la sine. Este un argument circular iar ateii care îl folosesc dovedesc infantilism.

Problema evoluționismului nu e că ce susține el nu e posibil să funcționeze oricum ci că nu e posibil să se întâmple în lipsa unui Creator inteligent.
Presupunând prin absurd că viața ar fi apărut până la nivelul de celulă, direcția în care ea ar fi evoluat în lipsa unui Creator ar fi fost alta, cu forme mult mai puțin evoluate. Asta dacă viața nu ar fi dispărut, ceea ce mi se pare mai de bun-simț să se fi întâmplat decât ca ea să se perpetueze pe baza unor mecanisme complicate și a unor condiții propice menținute în mod misterios și să ajungă la sisteme ultracomplexe. Dar mă rog, fiecare crede ce bazaconii vrea.

Însă ce te faci cu apariția vieții, cu numărul ăla simpatic cu 130 de zerouri care e probabilitatea ei și care dacă nu ai înțeles, nu înseamnă că în universul ăsta mare trebuie neapărat ca undeva să apară viața ci că la scara lui luat în întregime sunt doar atâtea șanse, deci practic nu sunt.

Și numărul ăsta astronomic se referă doar la aparția proteinelor și ADN-ului din moleculele organice de bază, dacă luăm în calcul și șansele apariției unui mediu primordial favorabil, ale apariției celulei etc mai adăugăm câteva zeci de zerouri, iar cu matematica te poți juca, dar doar în imaginația ta.

Citat:
Legendele crestinismului!
Einstein nu era ateu și avea o părere proastă despre ateii militanți.
Iată câteva citate autentice din el:

"I'm not an atheist.I don't think I can call myself a pantheist.The problem involved is too vast for our limited minds..."

"In view of such harmony in the cosmos which I, with my limited human mind, am able to recognise, there are yet people who say there is no God. But what makes me really angry is that they quote me for support of such views."

"The fanatical atheists, are like slaves who are still feeling the weight of their chains which they have thrown off after hard struggle. They are creatures who--in their grudge against traditional religion as the 'opium of the masses'-- cannot hear the music of the spheres."

"Science without religion is lame. Religion without science is blind."

http://www.conservapedia.com/Albert_Einstein
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 28.07.2020 23:49:47
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie colaps Generalitati 217 27.09.2010 14:37:40