Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2010, 23:20:14
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

As ruga un ortodox si un NP,sa ia o pilda oarecare din scriptura ,si sa o interpreteze fiecare in felul sau . Oare vor fi asa mari diferentele ? Oare Cuvantul nu este unul singur ,chiar daca cei care il asculta sunt diversi ? Eu nu prea inteleg cum de nu este evident pentru toti,ca Scriptura este comuna tuturor : ortodocsi,catolici ,NP,hindusi ,oameni .Si ingeri.
Imi vine in minte pilda bunului samaritean.Se fac oare acolo diferente intre diversele categorii de oameni?Sau dimpotriva,acee pilda are aceiasi rezonanta pentru orice om o asculta?
Care sunt enormele diferente intre interpretarea ortodoxa si NP asupra pildei bunului samaritean?
Sunt altele diferentele,si le stim cu toti,a fost plin acest thread de ele.Dar lasati lui Hristos puterea de-a uni toti oamenii,oricat de dezbinati ar parea.
Vechi 23.07.2010, 13:02:22
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
As ruga un ortodox si un NP,sa ia o pilda oarecare din scriptura ,si sa o interpreteze fiecare in felul sau . Oare vor fi asa mari diferentele ? Oare Cuvantul nu este unul singur ,chiar daca cei care il asculta sunt diversi ? Eu nu prea inteleg cum de nu este evident pentru toti,ca Scriptura este comuna tuturor : ortodocsi,catolici ,NP,hindusi ,oameni .Si ingeri.
Imi vine in minte pilda bunului samaritean.Se fac oare acolo diferente intre diversele categorii de oameni?Sau dimpotriva,acee pilda are aceiasi rezonanta pentru orice om o asculta?
Care sunt enormele diferente intre interpretarea ortodoxa si NP asupra pildei bunului samaritean?
Sunt altele diferentele,si le stim cu toti,a fost plin acest thread de ele.Dar lasati lui Hristos puterea de-a uni toti oamenii,oricat de dezbinati ar parea.
O postare cat se poate de echilibrata si rationala. Bravo.
Asta ar trebui sa ne uneasca, dar din pacate toti ne uitam la diferente facand imposibila uneori o discutie civilizata.
Pilda samariteanului milostiv cred ca are acelasi inteles pentru toti, si anume sa ne iubim aproapele. In acest context a lasat Domnului Iisus pilda respectiva.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42