Citat:
În prealabil postat de lung ioan marius
este normal pentru crestinul ortodox crescut sub umbra sfintei cruci sa nu isi puna o astfel de intrebare:este sau nu crucea aceea din lemn purtata de MANTUITORUL SFANTA?
Dar si va rog atentie si respect in acelasi timp pt SUBIECTUL discutat,si biciul roman a intrat in contact cuTrupul mantuitorului si nimeni nu spune ca acel bici a fost sfant.deasemenea Mantuitorul nu facut nici cea mai mica referire la ce se va intampla cu obiectul de tortura insine adica crucea.Scrierile Sfintelor Scripturi nu fac nici oreferire la obiectiul din lemn.Scrierile Bisericesti timpurii deasemenea nu amintesc absolut nimic despre crucea-obiectul de tortura-MANTUITORULUI ci despre CRUCEA despre care MANTUITORUL a spus s-o luam in fiecare zi si sa mergem dupa EL. Desigur este mai convenabil sa faci semnul crucii sa divinizezi un obiect din lemn decat sa faci exact ce a spus Mantuitorul.Este normal prin urmareca un neoprotestant sa spuna -pt mine mai important este sa-mi duc crucea in fiecare zi in felul in care a dus-o si DOMNULmeuincepand chiar din Gradina Ghetsimane.haideti sa gandim rational si fara partinire si mai ales in DUHUL DRAGOSTEI LUI HRISTOS Care ne strange nicidecum nu ne dezbina.Sa fim cu luareaminte.
|
ce diferenta, fizic vorbind, este intre crucea - obiectul de tortura a lui Iisus si crucea despre care mantuitorul spune sa o luam in fiecare zi si sa mergem dupa el? Nu imi servi chestia cu crucea din inima, cu soarta ce trebuie purtata demn, etc.
Cand zici cruce te gandesti la ce? la un obiect patrat sau rotund? crucea e cruce. Si stie fiecare cum arata. Nimeni nu divinizeaza un obiect din lemn, nu ai inteles nimic din sensul crucii. Crucea este obiectul pe care Hristos a fost rastignit pentru noi. Crucea este cea pe care mantuitorul a spus sa o luam (atentie sa o luam, nu sa ne gandim) sa o luam si sa urmam lui. pentru tine a lua inseamna a te gandi? a-ti inchipui?
Acum in urma cu vreo 15 ani am avut norocul, sau ghinionul sa vad cu ochii mei posedati de diavol la manastirea Secu. Pana atunci nu am crezut in posedati. un tanar de vreo 17 ani si o femeie la vreo 40 ani, erau. La amandoi am remarcat: aceeasi voce harsait metalica, neomeneasca, care cand vorbea cand striga infiorator, animalic, fapte inexplicabile de om, (de pilda femeia sarea de pe scaun cu totul in sus, in pozitia sezand la jumate de metru de scaun si cadea iarasi jos). la fiecare o calugarita facea semnul crucii cu o cruce pe spatele lor spunandu-le cu voce poruncitoare sa stea cuminti ca sperie oameni nevinovati. Replica diavolului din ei era: ma arde cruceeeaaaaa, ma arde cruceeeaaaaa, nu mai fa semnul crucii ca ma arde.
Asta am vazut cu ochii mei. Intrebare: de ce ii ardea crucea daca nu era sfanta? cum de avea putere asupra diavolului din posedat?