Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2010, 21:26:12
mesagerul mesagerul is offline
Banned

Data înregistrării: 03.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu trebuie să-i judecăm prea aspru pe (neo)protestanți fiindcă nu au cultul crucii. Ca și inexistența cultului sfinților și altele, cauza comună a tuturor acestor lipsuri este reducerea fundamentului credinței la Biblie. Aceasta este adevărata eroare protestantă,
Este foarte dificil, pentru cei care se bazează numai pe Biblie, să găsească fundament pentru cultul Crucii, al Sfinților, pentru pururea fecioria Maicii Domnului și altele.
Aveti dreptate, domnule doctor. Este foarte dificil (chiar imposibil) pentru cei care cred numai in invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Sai Apostoli (gasite numai in Biblie) sa dezvolte alt cult decat cel pentru Hristos. ""Cãci am judecat sã nu stiu între voi altceva, decât pe Iisus Hristos, si pe Acesta rãstignit" .- spune Sfantul Apostol Pavel (1 Corinteni 2:2).

P.S. Se observa la dvs. (si cei asemenea dvs.) o atitudine dusmanoasa fata de Sfanta Scriptura. Este normal sa va deranjeze invataturile Mantuitorului si ale Apostolilor. Va darama toata sandramaua construita din "invataturi si porunci omenesti"(vezi Marcu 7).
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 21:35:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul
Cit despre mine ORTODOXA am fost botezata ORTODOXA am sa mor.
La ce-ti va folosi o astfel de hotarare? Domnul nu ne va judeca in functie de confesiunea religioasa din care facem parte.

Cat despre schimbare.... toti Sfintii Apostoli s-au nascut intr-o credinta si au murit in alta. Principiul acesta "asa m-am nascut, asa mor" nu este crestin. Seamana mai mult a obtuzitate.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 22:07:33
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mesagerul Vezi mesajul
La ce-ti va folosi o astfel de hotarare? Domnul nu ne va judeca in functie de confesiunea religioasa din care facem parte.

Cat despre schimbare.... toti Sfintii Apostoli s-au nascut intr-o credinta si au murit in alta. Principiul acesta "asa m-am nascut, asa mor" nu este crestin. Seamana mai mult a obtuzitate.
atata timp cat este crestina,la ce iar folosi sa paraseasca Ortodoxia? sau cumva crezi ca ortodocsii nu sunt crestini?
p.s.: vasinec tot tu esti?
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 22:21:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
atata timp cat este crestina,la ce iar folosi sa paraseasca
Ortodoxia?
Nu este nevoie sa-ti parasesti confesiunea. Este necesar sa fii crestin cu adevarat (nu doar cu numele).

Citat:
sau cumva crezi ca ortodocsii nu sunt crestini?
La fel ca in orice confesiune religioasa, si in ortodoxie, unii sunt crestini adevarati iar altii doar cu numele (declarativ).

Citat:
p.s.: vasinec tot tu esti?
Tot eu.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 22:32:58
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Nu este nevoie sa-ti parasesti confesiunea. Este necesar sa fii crestin cu adevarat (nu doar cu numele).
pai atunci nu mai insista pe aceasta chestiune legata de schimbare (vezi un pic mai sus)
Citat:
În prealabil postat de mesagerul
La fel ca in orice confesiune religioasa, si in ortodoxie, unii sunt crestini adevarati iar altii doar cu numele (declarativ).
asta se intampla peste tot. dar nadajduim in mila lui Dumnezeu ca o sa ne ajute sa punem inceput bun. pentru ca fara Dumnezeu nimic nu putem face.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 22:49:40
Banned

Implicit

Citat:
pai atunci nu mai insista pe aceasta chestiune legata de schimbare (vezi un pic mai sus)
Nu insist pe schimbarea confesiunii. Vreau doar sa arat ca nu este nici o sfaraiala in a ramane, pentru totdeauna, partizanul unei grupari religioase. Important este sa-I ramai fidel, pana la moarte, lui Hristos. De asta am dat exemplul Sfintilor Apostoli.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 10:56:34
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nici Sfintii Apostoli nu si-au facut semnul crucii (nici vre-un alt semn). Suntem noi mai sfinti decat sfintii apostoli?

Crucea lui Hristos trebuie sa o avem in mintea si-n inima noastra. Taina dragostei lui Dumnezeu, dusa pana la umilinta (S-a smerit pe Sine, ascultãtor fãcându-Se pânã la moarte, si încã moarte pe cruce-Filipeni 2:8) trebuie sa ne marcheze modul nostru de vietuire, in fiecare zi. Semne, cruci atarnate la gat, pe ziduri sau pe acoperisuri sunt simpla spoiala.
tot mai multi pierzatori de suflete
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 20:53:23
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit doamne ajuta

Doamne, armă asupra diavolului Crucea Ta o ai dat nouă, că se îngrozește și se cutremură, nesuferind a căuta spre puterea ei, că morții a sculat și moartea o a surpat, pentru aceasta ne închinăm Îngropării Tale și Învierii.” (din slujba Sfântului Maslu)
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 15:31:18
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lung ioan marius Vezi mesajul
este normal pentru crestinul ortodox crescut sub umbra sfintei cruci sa nu isi puna o astfel de intrebare:este sau nu crucea aceea din lemn purtata de MANTUITORUL SFANTA?
Dar si va rog atentie si respect in acelasi timp pt SUBIECTUL discutat,si biciul roman a intrat in contact cuTrupul mantuitorului si nimeni nu spune ca acel bici a fost sfant.deasemenea Mantuitorul nu facut nici cea mai mica referire la ce se va intampla cu obiectul de tortura insine adica crucea.Scrierile Sfintelor Scripturi nu fac nici oreferire la obiectiul din lemn.Scrierile Bisericesti timpurii deasemenea nu amintesc absolut nimic despre crucea-obiectul de tortura-MANTUITORULUI ci despre CRUCEA despre care MANTUITORUL a spus s-o luam in fiecare zi si sa mergem dupa EL. Desigur este mai convenabil sa faci semnul crucii sa divinizezi un obiect din lemn decat sa faci exact ce a spus Mantuitorul.Este normal prin urmareca un neoprotestant sa spuna -pt mine mai important este sa-mi duc crucea in fiecare zi in felul in care a dus-o si DOMNULmeuincepand chiar din Gradina Ghetsimane.haideti sa gandim rational si fara partinire si mai ales in DUHUL DRAGOSTEI LUI HRISTOS Care ne strange nicidecum nu ne dezbina.Sa fim cu luareaminte.
ce diferenta, fizic vorbind, este intre crucea - obiectul de tortura a lui Iisus si crucea despre care mantuitorul spune sa o luam in fiecare zi si sa mergem dupa el? Nu imi servi chestia cu crucea din inima, cu soarta ce trebuie purtata demn, etc.
Cand zici cruce te gandesti la ce? la un obiect patrat sau rotund? crucea e cruce. Si stie fiecare cum arata. Nimeni nu divinizeaza un obiect din lemn, nu ai inteles nimic din sensul crucii. Crucea este obiectul pe care Hristos a fost rastignit pentru noi. Crucea este cea pe care mantuitorul a spus sa o luam (atentie sa o luam, nu sa ne gandim) sa o luam si sa urmam lui. pentru tine a lua inseamna a te gandi? a-ti inchipui?
Acum in urma cu vreo 15 ani am avut norocul, sau ghinionul sa vad cu ochii mei posedati de diavol la manastirea Secu. Pana atunci nu am crezut in posedati. un tanar de vreo 17 ani si o femeie la vreo 40 ani, erau. La amandoi am remarcat: aceeasi voce harsait metalica, neomeneasca, care cand vorbea cand striga infiorator, animalic, fapte inexplicabile de om, (de pilda femeia sarea de pe scaun cu totul in sus, in pozitia sezand la jumate de metru de scaun si cadea iarasi jos). la fiecare o calugarita facea semnul crucii cu o cruce pe spatele lor spunandu-le cu voce poruncitoare sa stea cuminti ca sperie oameni nevinovati. Replica diavolului din ei era: ma arde cruceeeaaaaa, ma arde cruceeeaaaaa, nu mai fa semnul crucii ca ma arde.
Asta am vazut cu ochii mei. Intrebare: de ce ii ardea crucea daca nu era sfanta? cum de avea putere asupra diavolului din posedat?
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 16:01:38
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
ce diferenta, fizic vorbind, este intre crucea - obiectul de tortura a lui Iisus si crucea despre care mantuitorul spune sa o luam in fiecare zi si sa mergem dupa el? Nu imi servi chestia cu crucea din inima, cu soarta ce trebuie purtata demn, etc.
Cand zici cruce te gandesti la ce? la un obiect patrat sau rotund? crucea e cruce. Si stie fiecare cum arata. Nimeni nu divinizeaza un obiect din lemn, nu ai inteles nimic din sensul crucii. Crucea este obiectul pe care Hristos a fost rastignit pentru noi. Crucea este cea pe care mantuitorul a spus sa o luam (atentie sa o luam, nu sa ne gandim) sa o luam si sa urmam lui. pentru tine a lua inseamna a te gandi? a-ti inchipui?
Acum in urma cu vreo 15 ani am avut norocul, sau ghinionul sa vad cu ochii mei posedati de diavol la manastirea Secu. Pana atunci nu am crezut in posedati. un tanar de vreo 17 ani si o femeie la vreo 40 ani, erau. La amandoi am remarcat: aceeasi voce harsait metalica, neomeneasca, care cand vorbea cand striga infiorator, animalic, fapte inexplicabile de om, (de pilda femeia sarea de pe scaun cu totul in sus, in pozitia sezand la jumate de metru de scaun si cadea iarasi jos). la fiecare o calugarita facea semnul crucii cu o cruce pe spatele lor spunandu-le cu voce poruncitoare sa stea cuminti ca sperie oameni nevinovati. Replica diavolului din ei era: ma arde cruceeeaaaaa, ma arde cruceeeaaaaa, nu mai fa semnul crucii ca ma arde.
Asta am vazut cu ochii mei. Intrebare: de ce ii ardea crucea daca nu era sfanta? cum de avea putere asupra diavolului din posedat?
O sancta simplicitas! Să crezi că diavolul este alungat de un simplu obiect din lemn! Acest soi de demoni iese afară doar prin puterea lui Dumnezeu cu post și rugăciune (Matei 17,21) nu prin semne făcute cu un lemn. Altfel diavolul rămâne, impresionează și amăgește încă după 15 ani...
Nu pot să uit cum explica un frate fost călugăr catolic în tinerețe ce este crucea (și arăta cu brațele semnul crucii), și credeți-mă: știa ce vorbește. Acolo unde se întâlnește verticala voiei lui Dumnezeu cu orizontala voinței omului, acolo apare suferința și crucea. Crucea aceasta ne îndeamnă Hristos s-o luăm zilnic.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biblia fara numele lui Iisus Hristos delia31 Despre Sfanta Scriptura 10 23.04.2012 13:06:25
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
Simbolul de Credinta in Bisericile Protestante georgeval Biserici Protestante 15 03.07.2010 17:49:34
Credeti ca exista mantuire fara Hristos? lacrimi Despre Sfanta Scriptura 57 22.02.2010 22:39:35
Cele 7 cuvinte rostite de Hristos pe cruce georgeval Generalitati 21 14.04.2009 23:07:36