![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai bine sa recunoastem, ca discutiile de pe acest forum sunt purtate la un nivel relativ scazut, in nici un caz la nivel universitar. |
|
|||
|
|||
![]()
Aveti dreptate in toate. Atata doar ca pentru mine este prea greu sa inteleg. Iertati-ma si rugati-va si pentru mine, ca sa nu-mi treaca timpul vietii acesteia in zadar!
Iar referitor la Pedagogie, promit ca voi incerca sa aprofundez. Multumesc si Domnul sa va rasplateasca dragostea de a-mi descide ochii. Dumnezeu sa va aiba in grija Sa! Pr. Gheorghe |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=63&cap=17 Si intr-adevar "S-a intors lumea cu susul in jos", caci in mod normal un catolic nu ar trebui sa se bage intr-o discutie intre doi ortodocsi care au ceva de clarificat, ci ar trebui sa pastrez o oarecare si binevenita distanta; nu sa mai faca si pe moralistul... Sau e deformatie profesionala, domnule Erethorn?!? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iertati-ma! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Toate cele care există sunt sau create sau necreate; iar dacă sunt create, sunt negreșit și schimbătoare, căci existența acelora care a început prin schimbare va fi supusă cu siguranță schimbării, fie distrugându-se, fie schimbându-se în chip liber." . . . "Cele spirituale, adică îngerii, sufletele și demonii, se schimbă potrivit voinței libere, care crește sau se micșorează, fie în progresul în bine, fie în îndepărtarea de bine." (Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul editia de la Editura Patriarhiei,pagina 19,editia aparuta in anul 2005).
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu am considerat ca as fi luat "in suturi" un Preot. Niciodata nu am considerat ca unui "om a lui Dumnezeu", merita sa-mi bat joc de credinta sa, dimpotriva ! Eu doar am facut cateva remarci despre modul cum inteleg eu ca persoana (individ, ins, etc.). Deci este vorba de modul cum ar trebui sa se poarte un Preot cu cei din jur, indiferent ca sunt credinciosi sau nu. Si am facut referire la PEDAGOGIE, pentru ca asta mi s-a parut mai "accesibila" unui Preot ca sa ma inteleaga. Dar se pare ca am dat gres ! Se mai intampla, eu sa pun baza pe o idee si celalalt sa nu o inteleaga, din simplul motiv ca nu stie despre ce vorbesc. Si pentru ca de cand ma stiu, eu am adresat Preotilor (cunoscuti sau nu) intrebarile (sau am remarcat ce nu-mi placea sau nu le intelegeam) care imi veneau in minte, indiferent daca ii convinea sau nu asta acelui Preot (indiferent de "gradul bisericesc" pe care il avea) nu o sa-mi schimb acest fel de a fi pentru ca unora nu le convine aceasta. Cred ca ati observat ca am evitat sa spun cu ce "grade bisericesti" am stat de vorba, pentru daca v-as spune ar insemna ca am dat in pacatul "laudatului" si nu prea am acest pacat (mai ales cand imi dau seama). Dar in schimb recunosc : sunt un pacatos care, uneori, mai fac si lucruri bune (asa cred eu - ca este adevarat numai Dumnezeu va sti la Momentul Adevarului).
Deocamdata, aceasta este explicatia mea, despre discutia avuta cu domnul Preot Gheorghe pana acum. Deci, nu caut sa-i scad prestigiul in fata celor care au INCREDERE in ce ii invata dansul. Asa ca ii rog pe toti userii care intamplator sau nu, intra pe acest topic, sa ia din ce discut eu cu domnul Preot Gheorghe, doar "invatatura buna" - care sa le fie de folos in viitor si nu cele care ar fi "gresite", dupa convingerea unuia sau altuia care nu au stiinta de unde a plecat aceasta discutie initial. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am zis ca acei sufletele acelor copii au vointa libera (adica liber arbitru) si ei si nu stim cum vor progresa in bine sau se vor indeparta de bine in vesnicie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Subscriu la indemnul ce l-ati facut colegilor de forum, carora le cer iertare pentru ca am declansat o astfel de stare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
www.patriarhia.ro (textul fara adnotari) sau www.dervent.ro/biblia.php (text complet - dar totusi cu unele greseli pe care le-am semnalat). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pomenirea copiilor morti nebotezati. | georgeval | Generalitati | 27 | 16.02.2011 14:19:22 |
Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii? | manuela_m | Intrebari utilizatori | 4 | 21.08.2010 18:23:53 |
Copil nascut cu un verset scris pe picior | adelin | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 07.02.2010 10:14:31 |
Inmormantarea copiilor nebotezati | huchohucho | Slujba inmormantarii | 0 | 06.02.2010 18:26:31 |
semnul de egalitate | mirelat | Generalitati | 51 | 27.02.2009 12:16:16 |
|