Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2010, 01:37:33
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eugenb Vezi mesajul
Eu nu am considerat ca as fi luat "in suturi" un Preot. Niciodata nu am considerat ca unui "om a lui Dumnezeu", merita sa-mi bat joc de credinta sa, dimpotriva ! Eu doar am facut cateva remarci despre modul cum inteleg eu ca persoana (individ, ins, etc.). Deci este vorba de modul cum ar trebui sa se poarte un Preot cu cei din jur, indiferent ca sunt credinciosi sau nu. Si am facut referire la PEDAGOGIE, pentru ca asta mi s-a parut mai "accesibila" unui Preot ca sa ma inteleaga. Dar se pare ca am dat gres ! Se mai intampla, eu sa pun baza pe o idee si celalalt sa nu o inteleaga, din simplul motiv ca nu stie despre ce vorbesc. Si pentru ca de cand ma stiu, eu am adresat Preotilor (cunoscuti sau nu) intrebarile (sau am remarcat ce nu-mi placea sau nu le intelegeam) care imi veneau in minte, indiferent daca ii convinea sau nu asta acelui Preot (indiferent de "gradul bisericesc" pe care il avea) nu o sa-mi schimb acest fel de a fi pentru ca unora nu le convine aceasta. Cred ca ati observat ca am evitat sa spun cu ce "grade bisericesti" am stat de vorba, pentru daca v-as spune ar insemna ca am dat in pacatul "laudatului" si nu prea am acest pacat (mai ales cand imi dau seama). Dar in schimb recunosc : sunt un pacatos care, uneori, mai fac si lucruri bune (asa cred eu - ca este adevarat numai Dumnezeu va sti la Momentul Adevarului).

Deocamdata, aceasta este explicatia mea, despre discutia avuta cu domnul Preot Gheorghe pana acum. Deci, nu caut sa-i scad prestigiul in fata celor care au INCREDERE in ce ii invata dansul. Asa ca ii rog pe toti userii care intamplator sau nu, intra pe acest topic, sa ia din ce discut eu cu domnul Preot Gheorghe, doar "invatatura buna" - care sa le fie de folos in viitor si nu cele care ar fi "gresite", dupa convingerea unuia sau altuia care nu au stiinta de unde a plecat aceasta discutie initial.
Toate insusirile pe care le-ati enumerat ca apartinandu-va sunt proprii unei persoane pe care si dumneavoastra si eu o cunoastem bine. Are si grade si "de cand se stie" are "un cui" impotriva altora, mai ales a preotilor. Nu m-am putut abtine vazand ca postul dumneavoastra miroase, un pic a teama din cauza atitudinii mele de "reconciliere" si mai mult a "jubileu" din cauza... prea putin conteaza.

Subscriu la indemnul ce l-ati facut colegilor de forum, carora le cer iertare pentru ca am declansat o astfel de stare.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 01:56:15
eugenb's Avatar
eugenb eugenb is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru eugenb Trimite un mesaj prin Yahoo pentru eugenb
Implicit Domnului Preot Gheorghe

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Toate insusirile pe care le-ati enumerat ca apartinandu-va sunt proprii unei persoane pe care si dumneavoastra si eu o cunoastem bine. Are si grade si "de cand se stie" are "un cui" impotriva altora, mai ales a preotilor. Nu m-am putut abtine vazand ca postul dumneavoastra miroase, un pic a teama din cauza atitudinii mele de "reconciliere" si mai mult a "jubileu" din cauza... prea putin conteaza.

Subscriu la indemnul ce l-ati facut colegilor de forum, carora le cer iertare pentru ca am declansat o astfel de stare.
GRESITI, daca insinuati ca eu as fi acea persoana la care faceti referire. Ma bucur daca macar o data am fost de aceeasi parere. Folosul este de ambele parti, dupa cum consider eu, binenteles.

P.S. Pentru ca ati declarat ca activati in Techirghiol inseamna ca nu v-ar fi atat de greu ca sa faceti o plimbare la Manastirea Dervent (este in judetul in care locuiti) si puteti cere explicatii in legatura cu textul "Sfintei Scripturi" de care va tot spun eu (www.dervent.ro/biblia.php).
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 10:44:34
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
GRESITI, daca insinuati ca eu as fi acea persoana la care faceti referire. Ma bucur daca macar o data am fost de aceeasi parere. Folosul este de ambele parti, dupa cum consider eu, binenteles.

P.S. Pentru ca ati declarat ca activati in Techirghiol inseamna ca nu v-ar fi atat de greu ca sa faceti o plimbare la Manastirea Dervent (este in judetul in care locuiti) si puteti cere explicatii in legatura cu textul "Sfintei Scripturi" de care va tot spun eu (www.dervent.ro/biblia.php).
Recitind, mi-am dat seama ca am numit persoana, pe cineva care nu este si astfel se poate intelege cu totul altceva in contextul istoriei noastre. Nu ma refeream, nicicum la vreo persoana in sensul strict al cuvantului ci in sensul larg de individ (nu neaparat dintre oameni, pentru ca nu mi-a venit in minte un sinonim la persoana, care sa poata exprima corect pe cel la care ma refeream). Nu ma intereseaza deloc de acei "baieti" cu ochi albastri si grade argintii pe umar ce-ti bateau in usa (de la dormitor, nu de la intrare) daca vecina daduse un telefon ca parca din apartamentul tau se aude muzica "straina". Ma refeream la duhul razvratirii (pe care l-au simtit si alti colegi de pe forum), care este fiul al duhului mandriei, frate cu duhul slavei desarte si tata incestuos al duhului maniei. Dumneavoastra nu puteti fi acea "persoana", sunt sigur de asta, si nici nu este aici locul de a face "dizertatii" pe teme de ispitire sau posedare. Ma intriga doar faptul ca, o un om ca dumneavoastra, cu un grad de inteligenta, as spune deosebit, si cu o traire in Biserica (din ce marturisiti ca ati experientat de-a lungul vietii) nu simtiti "duhoarea" si nu auziti in urechea duhovniceasca chicoteala acestui duh!
Nu sunt dogmatist "universitar"?... stiu; nu sunt la inaltimea avvei Antonie?... si asta o simt zi de zi; dar va rog sa nu mai indrazniti sa-mi dati lectii despre cum trebuie sa ridic mainile la Sfanta Liturghie pentru a invoca Duhul Sfant (asta este preotia ce Hristos mi-a daruit), decat daca sunteti episcop. Daca sunteti episcop, va rog sa-mi trimite-ti un mesaj privat pentru ca sa-mi fac pocainta si canonul spre a nu ramane in starea de a fi vorbit de rau pe alesul Domnului. Daca nu sunteti, temperati-va si spovediti-va cat mai repede, caci pentru astfel de atitudini (chiar pe forum, asa pe nevazute) multi s-au indracit si asta nu pentru ca as fi eu vreun sfant in viata, vai mine cate pacate mai am inca!, ci pentru preotie.

Domnul sa ne lumineze pe toti cu lumina Invierii Sale!
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 11:03:53
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mai mult ca eu nici nu vad pe www.basilica.ro unde s-ar fi publicat vreo informatie conform careia nu se poate oficia slujba de inmormantare pentru acei copii.
Singura stire care o vad pe Basilica referitoare la acei copii este aceasta:
http://www.basilica.ro/ro/stiri/unul...tazi_4928.html
Vechi 23.08.2010, 11:20:41
eugenb's Avatar
eugenb eugenb is offline
Member

Trimite un mesaj prin MSN pentru eugenb Trimite un mesaj prin Yahoo pentru eugenb
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai mult ca eu nici nu vad pe www.basilica.ro unde s-ar fi publicat vreo informatie conform careia nu se poate oficia slujba de inmormantare pentru acei copii.
Singura stire care o vad pe Basilica referitoare la acei copii este aceasta:
http://www.basilica.ro/ro/stiri/unul...tazi_4928.html
Este vorba de cel care a murit dupa accident si fusese adus la celalalt Spital. Va reamintesc ca atunci cand au fost adusi copiii la Spitalul "Gr.Alexandrescu", din initiativa Preotului din Spital si cu aprobarea parintilor, toti acei copiii au fost BOTEZATI. Deci, si acet copil va avea parte de o "Slujba de inmormantare" ca orice crestin ortodox care a fost botezat in aceasta credinta.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 12:07:18
eugenb's Avatar
eugenb eugenb is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
va rog sa nu mai indrazniti sa-mi dati lectii despre cum trebuie sa ridic mainile la Sfanta Liturghie pentru a invoca Duhul Sfant (asta este preotia ce Hristos mi-a daruit), decat daca sunteti episcop. Daca sunteti episcop, va rog sa-mi trimite-ti un mesaj privat pentru ca sa-mi fac pocainta si canonul spre a nu ramane in starea de a fi vorbit de rau pe alesul Domnului. Daca nu sunteti, temperati-va si spovediti-va cat mai repede, caci pentru astfel de atitudini (chiar pe forum, asa pe nevazute) multi s-au indracit si asta nu pentru ca as fi eu vreun sfant in viata, vai mine cate pacate mai am inca!, ci pentru preotie.

Domnul sa ne lumineze pe toti cu lumina Invierii Sale!
De ce ocoliti intrebarile pe care vi le-am adresat ? Si tacerea este un raspuns ! V-am rugat sa-mi dati exemple concrete la intrebarile sau la afirmatiile dumneavoastra pe care eu le-am comentat (criticat), dar nu ati raspuns nici ca nu as avea dreptate. Sa inteleg ca ... am dreptate ! Vad ca ati ajuns si dumneavoastra la concluzia mea ... ca ati pacatuit prin perpetuarea in GRESEALA si ca sfatul pe care vi l-am dat cu mersul la Duhovnic v-a ajutat. Macar atata si tot este un semn ca s-ar putea sa "reveniti" intre "oile" din Biserica Ortodoxa Romana. Dar ar trebui ca pentru inceput, sa respectati mai intai Sfantul Sinod si PF Parinte Daniel - Patriarh al Romaniei. In ce priveste solicitarea de Canoane se poate rezolva foarte usor, dar nu asta s-a dorit. Mai degraba se arata GRESEALA facuta, decat sa dai pedepse. Sper ca ati inteles la ce m-am referit si va veti respecta Biserica pe care ati "promis" sa o Slujiti (incepand cu Sfantul Sinod si Patriarh). Daca o sa faceti asa, veti avea cu siguranta un prieten in mine. Daca v-ati gandit ca v-as "dusmanii" cu ceva, ati gresi din nou. Nu ! Nu pot sa "dusmanesc" pe cineva din cauza ca ma calauzesc dupa Cuvantul lui Dumnezeu ... "a gresi este omeneste" (dar a "perpetua in greseala" este un pacat foarte grav - sper ca si dumneavoastra sa tineti minte acest lucru). Pentru ca ati hotarat sa nu raspundeti la ce va propuisesem voi inchide aici discutia dintre noi doi (sper ca nu o sa incercati sa trageti "spuza pe turta" dumneavoastra , in loc sa o "lasati cum a cazut" - nu ca m-ar "supara" prea tare, dar asta nu va arata decat ca nu ati inteles intr-adevar nimic din aceasta discutie).

<<< Biblia sau Sfânta Scriptură este Cartea despre care Dumnezeu spune, prin gura Sfântului Său Prooroc Moise: „ea nu-i pentru voi doar o vorbă goală, ci e însăși viața voastră, și prin cuvântul acesta vă veți îndelunga zilele...“ (Dt 32, 47). Același adevăr ni-l descoperă apoi Însuși Fiul lui Dumnezeu întrupat pentru noi, Domnul nostru Iisus Hristos, când le spune ucenicilor Săi: „Cuvintele pe care Eu vi le-am grăit, ele duh sunt și viață sunt“ (In 6, 63). Așa a înțeles Biserica încă de la întemeierea ei, în ziua Cincizecimii, locul și rolul Sfintei Scripturi în viața ei, cinstind-o ca pe Cuvântul cel viu și spre mântuirea noastră lucrător al lui Dumnezeu. Cultul, teologia, viața duhovnicească, iconografia, într-un cuvânt întreaga viață bisericească ortodoxă este o dumnezeiască rodire a Sfintei Scripturi, așa cum ne-a fost ea încredințată de Sfinții Apostoli și tălmăcită de către cei mai adânci cunoscători și râvnitori plinitori ai învățăturilor ei: Sfinții Părinți. >>>
(http://www.crestinortodox.ro/biblia-online/ - "Precuvantare" ( + Teoctist) la "Biblia sau Sfanta Scriptura" editie jubiliara, Ed.IBM a BOR, Bucuresti, 2001).
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 12:23:47
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
De ce ocoliti intrebarile pe care vi le-am adresat ? Si tacerea este un raspuns ! V-am rugat sa-mi dati exemple concrete la intrebarile sau la afirmatiile dumneavoastra pe care eu le-am comentat (criticat), dar nu ati raspuns nici ca nu as avea dreptate. Sa inteleg ca ... am dreptate ! Vad ca ati ajuns si dumneavoastra la concluzia mea ... ca ati pacatuit prin perpetuarea in GRESEALA si ca sfatul pe care vi l-am dat cu mersul la Duhovnic v-a ajutat. Macar atata si tot este un semn ca s-ar putea sa "reveniti" intre "oile" din Biserica Ortodoxa Romana. Dar ar trebui ca pentru inceput, sa respectati mai intai Sfantul Sinod si PF Parinte Daniel - Patriarh al Romaniei. In ce priveste solicitarea de Canoane se poate rezolva foarte usor, dar nu asta s-a dorit. Mai degraba se arata GRESEALA facuta, decat sa dai pedepse. Sper ca ati inteles la ce m-am referit si va veti respecta Biserica pe care ati "promis" sa o Slujiti (incepand cu Sfantul Sinod si Patriarh). Daca o sa faceti asa, veti avea cu siguranta un prieten in mine. Daca v-ati gandit ca v-as "dusmanii" cu ceva, ati gresi din nou. Nu ! Nu pot sa "dusmanesc" pe cineva din cauza ca ma calauzesc dupa Cuvantul lui Dumnezeu ... "a gresi este omeneste" (dar a "perpetua in greseala" este un pacat foarte grav - sper ca si dumneavoastra sa tineti minte acest lucru). Pentru ca ati hotarat sa nu raspundeti la ce va propuisesem voi inchide aici discutia dintre noi doi (sper ca nu o sa incercati sa trageti "spuza pe turta" dumneavoastra , in loc sa o "lasati cum a cazut" - nu ca m-ar "supara" prea tare, dar asta nu va arata decat ca nu ati inteles intr-adevar nimic din aceasta discutie).

<<< Biblia sau Sfânta Scriptură este Cartea despre care Dumnezeu spune, prin gura Sfântului Său Prooroc Moise: „ea nu-i pentru voi doar o vorbă goală, ci e însăși viața voastră, și prin cuvântul acesta vă veți îndelunga zilele...“ (Dt 32, 47). Același adevăr ni-l descoperă apoi Însuși Fiul lui Dumnezeu întrupat pentru noi, Domnul nostru Iisus Hristos, când le spune ucenicilor Săi: „Cuvintele pe care Eu vi le-am grăit, ele duh sunt și viață sunt“ (In 6, 63). Așa a înțeles Biserica încă de la întemeierea ei, în ziua Cincizecimii, locul și rolul Sfintei Scripturi în viața ei, cinstind-o ca pe Cuvântul cel viu și spre mântuirea noastră lucrător al lui Dumnezeu. Cultul, teologia, viața duhovnicească, iconografia, într-un cuvânt întreaga viață bisericească ortodoxă este o dumnezeiască rodire a Sfintei Scripturi, așa cum ne-a fost ea încredințată de Sfinții Apostoli și tălmăcită de către cei mai adânci cunoscători și râvnitori plinitori ai învățăturilor ei: Sfinții Părinți. >>>
(http://www.crestinortodox.ro/biblia-online/ - "Precuvantare" ( + Teoctist) la "Biblia sau Sfanta Scriptura" editie jubiliara, Ed.IBM a BOR, Bucuresti, 2001).
Uff...! Multumesc Domnului ca am scapat!

P.S. Va rog sa intelegeti ca acest post este o gluma si nu o rautate! Sper ca stiti de gluma. Daca in aceasta viata caut un prieten, acesta este Iisus Hristos, este mai sigur asa. Nu desconsider prieteniile din lume, dar tinand cont de firea mea, am descoperit ca-mi sunt daunatoare duhovniceste.
Sa fiti incredintat ca exista Domnul!

Last edit:

Tacerea de care ma acuzati.... Ma gandeam la Solomon si de aceea tac.

Last edited by Pr.Gheorghe; 23.08.2010 at 12:26:29.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 13:09:58
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

............
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pomenirea copiilor morti nebotezati. georgeval Generalitati 27 16.02.2011 14:19:22
Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii? manuela_m Intrebari utilizatori 4 21.08.2010 18:23:53
Copil nascut cu un verset scris pe picior adelin Stiri, actualitati, anunturi 22 07.02.2010 10:14:31
Inmormantarea copiilor nebotezati huchohucho Slujba inmormantarii 0 06.02.2010 18:26:31
semnul de egalitate mirelat Generalitati 51 27.02.2009 12:16:16