Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 00:44:52
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Japonia
Religia: Ortodox
Implicit sunteti foarte clar in exprimare si educat in a raspunde acestui bairstow

Citat:
În prealabil postat de vasinec77 Vezi mesajul
Teoria dvs. este otravitoare, nu vine de la Hristos.
sunt in totul de acord!! bairstow doar agresiune verbala e capabil sa dea afara din el.

Citat:
Corect. Botezul crestin nu este conditionat de varsta. Conditiile, conform Sfintei Scripturi, sunt urmatoarele: ascultarea propovaduirii Evanghelei, credinta si marturisirea credintei. Daca un bebelus indeplineste aceste conditii, poate fi botezat. Dar, daca nu le indeplineste, inseamna ca a facut o baita, insotita de un spectacol coregrafic (cu tot felu de personaje, incantatii, efecte speciale, etc).

e dura afirmatia dumneavoastra dar desi imi vine greu sa spun.... cred ca e adevarata!!!

Citat:
Puteti fi putin mai explicit.
multe explicatii i-am cerut si eu dar nu a fost capabil sa-mi dea. Doar m-a acuzat ca nu-s ortodoxa si atat.
Vechi 24.08.2010, 01:51:15
Miha-anca
Guest

Implicit

Bebelusul lui Vasinec, poate primi botezul, caci el este lipsit de pacate. Are doar unul singur: pe cel adamic, cu care sa nascut, caci acest pacat tine de specie si tocmai pe acesta il va indeparta prin Taina botezului. Fara pacate fiind, copilasul va primi Duhul Sfant, precum si inger pazitor, de care oricine are nevoie, cu atat mai mult un copilas.

Mi se pare incredibil, ca un crestin isi va lipsi copilul de inger pazitor pe motiv de varsta si intelegere. Dar ce stim noi despre cat intelege copilul mic? Intelege mai mult decat ne imaginam, mai ales ca nici nu se naste tabula rassa.

Fac o mica paranteza: nepotelul meu de 2 ani, cand vine in vizita ia toate icoanele din casa, care sunt la nivelul lui si le poate ajunge, si le saruta. Dupa ce a facut in mai multe randuri asa, am inceput sa-l invat sa faca si cruce. Acum mai intai face cruce, evident, asa cum poate el, si apoi saruta icoanele. Nu i-a aratat nimeni ca trebuie sarutate icoanele. Cum de i-a venit ideea?!? Este botezat.

Constiinta ce este? legea lui Dumnezeu. Putem oare spune despre un copil ca este om fara constiinta? Nu. Stim doar ca pentru a invata anumite lucruri e nevoie de timp; dar constiinta nu se invata, ci o are.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestin sau Ortodox catehumen Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 109 20.01.2014 12:21:02
pomelnice pe crestin ortodox steliana-steli Generalitati 1 22.12.2011 18:49:45
Catehismul ortodox - audio strajeru Generalitati 0 03.08.2011 03:48:32
Reactia familiei adventiste la botezul ortodox al sotului elenavioletacocos Secte si culte 0 27.10.2009 09:24:06