Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2010, 10:42:58
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Doamna 52ZIZO asa cum am "ghicit" dumneavoastra nu mai sunteti ortodoxa de mult si aveti idei protestante si nu numai. Ganditi protestant!
52ZIZO: Biblia nu este si istorie? Raspuns : Este istorie dar imediat dupa ce s-a scris Nt crestinismul a degenerat??Scrierile ulterioare arata clar ca botezul copiilor era un lucru normal!
52ZIZO:am citit in Biblie cum poporul lui Dumnezeu s-a ratacit pt faptul ca nu a dat ascultare lui Dumnezeu.
raspuns: Chiar daca poporul lui Dumnezeu a mai ratacit sinagoga si preotii au fost pastrati de Dumnezeu! Ei se rataceau in sensul ca numai respectau poruncile ci nu ca jertfele incetau sau lucrarea preotilor! Apoi Iisus a spus ca va avea grija de noi in toate zilele! A mai spus ca cei care au fost din noi si au plecat sunt eretici! Dar tu vrei sa imbratisezi o biserica care a aparut dupa 1000 si ceva de ani...Tot in Nt spune ca Duhul adevarului ca conduce biserica! Deci nu Nt ci Duhul Adevarului .Nu oamenii inteleg biblia ci oamenii duhovnicesti! Protestantismul este o religie bazata pe gandirea omeneasca si acest lucru se vede clar cand spunem: Dupa faptele lor. Astazi sunt poate mii de biserici protestante care nu ezita sa se desparta formand acel cunoscut Babilon. Un exemplu ar fi adventii care vor sa introduca femeia in biserica ca predicator!Unii vor unii nu vor! Iar se va separa si aceasta biserica...
52ZIZO :Faptele Apostolilor capitolul 2 cum dupa ce se botezau la crestinism staruiau in invatatura apostolilor. De ce nu in cea a preotilor, unde erau preotii?
Ascultau si de preoti nu avea grija nu te mai lasa pacalita si citeste Nt. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau. (Fapt.20:28)pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine. (1Pet.5:2
Apoi apostolii au murit daca nu stiai!
52ZIZO: Cum ziceti ca a format Biserica Noul Testament?
Preotii si episcopii au selectat cartile canonice de cele necanonice! Citeste istoria. Citeste cum Luther a incercat sa arunce o parte din Nt ca fiind necanonic deoarece nu i se potriveau cu ideile sale! Citeste cum apocalipsa deabia prin secolul 3 a fost inclusa in Nt! Si de catre cine?De catre noi biserica apostolica!
52ZIZO:Bine ar fi sa nu fie dat afara pt ca este singurul care raspunde cu Scriptura si mie imi este de folos.
Poate ar fi mai bine sa ne explice din ce secta face parte sa vedem cum explica el alte lucruri cu biblia! Apoi nu Nt este adevarul ci biserica! Nu Nt a creat biserica ci invers! Nt se poate interpreta in mii de moduri si asta a si dus la mii de secte. Si in vremea Vt oamenii nejudecand duhovniceste pentru ca erau pacatosi interpretau Vt aiurea! Dar cei care judecau duhovniceste au stiut cand vine Mesia si l-au recunoscut! Biserica ortodoxa este mai mare ca Nt dar asta nu inseamna ca e in dezacord cu ideile sale! La sfarsit apar invatatorii falsi care cu cuvinte bine ales vor incerca sa-i pacaleasca si pe cei alesi. Dar tu ai fost ortodoxa vreodata sau doar asa cu numele? Daca erai adevarata Dumnezeu nu te-ar fi lasat sa fi amagita! Pot sa vin cu idei adventiste sa te pacalesc la fel cum pot veni cu idei baptiste! Crezi ca taranul din secolul 1 studia biblia cand nu stia sa citeasca? Dar el prin ascultare de mai marii biserici nu se aventura la sectanti! Daca tu crezi ca nu poti fi pacalita e treaba ta. Asa au crezut si altii si au ajuns in secte nimicitoare. Treaba ta.
52ZIZO:Deocamdata nu cunosc cartile Traditiei
Fie prin cuvant fie prin viu grai. Uneori traditia este scrisa uneori este transmisa oral. Apostolul spune sa pastram Cuvantul lui Dumnezeu fie prin traditie fie prin scris! De aici se vede iara ca biserica este mai mare ca Nt deoarece ea are si traditie! Si traditia arata ca copii se botezau icel putin din sec 2 la fel cum o arata defapt si istoria.Apoi biserica ar fi putut sa fie corupta imediat si in toata jona ei de raspandire? Imposibil!
52ZIZO: iar acum nu va mai place ce sta scris in N.T.??
Asta este iar o idee sectanta care ai preluat-o! Eu citind Nt dupa ce citisem carti mai mult eretice mi-am dat seama imediat cine sunt sectele! Aveam anumite idei bagate de la ei din cap dar Nt a fost mult prea puternic in Cuvant ca sa nu imi dau seama cine spune adevarul! Mii de intrebari li se pot pune. Cine i-a hirotonit pe ei? De unde vin? Cine le-a dat puterea sa intemeieze mii de secte? De ce nu au fost de la inceput? De ce nu s-au opus invataturilor asa zis gresite? Apoi de ce nu au episcopi s-au de ce acest lant al episcopilor s-a rupt?Nu inseamna ca biserica a fost biruita? Iisus spune ca in toate zilele va fi cu noi!Cu cine cu adventii care au aparut in 1800?Eu m-am plictist sa tot repet aceste lucruri si nu numai .Biblia in biserica ortodoxa nu a fost interzisa1 Iar la catolici a fost interzisa si pentru binele poporului! Deoarece poporul nu era educat si veneau sectantii cu daruri asa cum au venit si la noi dupa revolutie si acum s-au luat masuri sa nu mai faca acest lucru! Si ii arata bietului om textul(dau un exemplu) :iubiti-va unii pe altii! Si de aici aratau ei ca homosexualitate e buna sau poligamia! Dar ei uita aceste lucruri si si-au pus cruci pe biserici in ultimii maxim 15 ani ca sa ne amageasca!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestin sau Ortodox catehumen Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 109 20.01.2014 12:21:02
pomelnice pe crestin ortodox steliana-steli Generalitati 1 22.12.2011 18:49:45
Catehismul ortodox - audio strajeru Generalitati 0 03.08.2011 03:48:32
Reactia familiei adventiste la botezul ortodox al sotului elenavioletacocos Secte si culte 0 27.10.2009 09:24:06