Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2010, 00:36:47
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Frumoase texte. Este o lucrare de o viata..
Mi-e insa teama ca suflete mai simpliste sa nu inteleaga tocmai ce nu trebuie (si ce nu zic aceste texte), ca trebuie sa faci dragoste tinand metaniile in mana si sa refuzi sa simti ceva, cum cica sfatuiau duhovnicii catolici din sec al 19lea femeile pioase.

Problema este totusi: de ce se crede din start ('se', adica cei care spun asta) ca voia lui Dumnezeu este sa avem cati mai multi copii? Numai din cauza ca in mod natural i-am avea, daca nu ne=am feri in verun fel? Totusi natura nu este un criteriu pentru voia lui Dumnezeu, nu?
Acum extrapoland (iar o sa se supere Zaharia, da, imi place sa folosesc acest mijloc stilistic ;-)): daca un om se naste handicapat, inseamna ca a fost voia lui Dumnzeu sa se nasca asa acel copil? Sau ca natura umana cazuta l=a facut sa fie asa? In cazul nostru: daca un cuplu care nu are puterea necesara de a creste cum trebuie multi copii face acesti copii; inseamna ca a urmat voia lui Dumnezeu?
De altfel 'unde Dumnezeu vrea, sunt biruite legile firii' (se canta parca despre nasterea din fecioara). Daca este voia lui Dumnezeu sa (mai) ai copii, poti sa iei cate anticonceptionale vrei sau sa te feresti in orice alt fel si tot ai.
Ar trebui poate sa incercam sa aflam care este voia lui Dumnezeu pentru noi si sa o urmam. Este bineinteles foarte greu. Dar daca ne rugam Dumnezeu ne va arata calea a noastra a fiecaruia.

Last edited by Fani71; 27.08.2010 at 00:50:22.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre desfranarea intre sot si sotie ionut12 Generalitati 136 14.05.2011 13:04:54
Yoghinii sustin ca Hristos lauda desfranarea costel Generalitati 78 17.03.2011 10:50:13
Intrebare: Desfranarea gmariusg Generalitati 58 02.12.2010 21:44:18
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
Desfranarea kindly Generalitati 31 09.11.2010 13:53:39