Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2010, 21:10:32
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Iertare ca insist pe acest aspect, dar unde e respectul in sens invers, adica intelegerea ta pentru sot, care nu posteste; unde e dovada de iubire pentru modul de viata - ateu - ales de catre el?

Doamne ajuta!
Nu prea inteleg.. la atei relatiile trupesti sunt obligatorii?
Si evident ii respect alegerea.. la modul ca nu incerc sa-l conving ca nu este bine sau trebuie sa fie ca mine. El nu posteste, fumeaza si altele.. si ii gatesc zilnic cu carne (mancare pe care eu nu o mananc, deci un efort doar pt el).

Mai demult gandeam si eu ca tine.

Dar in timp am invatat ca nu pot avea pretentia sa-mi ia altii in serios credinta daca eu insami nu o iau in serios!

Crestin nu este un om care crede in anumite lucruri. Ci este un om care vietuieste in anumit fel: in acord cu invatatura lasata de Hristos (uneori prin sfintii Lui).

Am cunostinte care beau, fumeaza, traiesc in curvie.. dar cica ei se numesc crestini si uneori tin post de carne, merg la biserica de sarbatori si ocazional se impartasesc! Credeti ca le este de vreun folos? Sau spre mai mare osanda?

Last edited by anna21; 14.09.2010 at 21:15:11.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2010, 23:17:14
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Anna, fireste ca nu sunt obligatorii relatiile trupesti la atei, insa daca ei nu postesc, inseamna ca raporturile lor sexuale nu sunt reglementate de nimic, ceea ce intra in mod evident in conflict cu ceea ce practici tu, cea care tine post - la asta m-am referit.
Nu e chiar asa de simplu precum spui: tu iti iei in serios credinta (nimic rau in asta!) iar ceilalti se conformeaza... Stiu ca Hristos (Adevarul) nu e negociabil, insa "tinand-o pe-a ta" pana in panzele albe creeaza situatii de genul celor prezentate in topicul despre femeia habotnica de care s-au instrainat toti.

Iertare si Doamne ajuta!
Vechi 15.09.2010, 00:58:07
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Anna, fireste ca nu sunt obligatorii relatiile trupesti la atei, insa daca ei nu postesc, inseamna ca raporturile lor sexuale nu sunt reglementate de nimic, ceea ce intra in mod evident in conflict cu ceea ce practici tu, cea care tine post - la asta m-am referit.
Nu e chiar asa de simplu precum spui: tu iti iei in serios credinta (nimic rau in asta!) iar ceilalti se conformeaza... Stiu ca Hristos (Adevarul) nu e negociabil, insa "tinand-o pe-a ta" pana in panzele albe creeaza situatii de genul celor prezentate in topicul despre femeia habotnica de care s-au instrainat toti.

Iertare si Doamne ajuta!
1. cum adica nu sunt reglementate de nimic?
Intotdeauna relatiile sexuale sunt reglementate, altfel violatorii nu ar ajunge la inchisoare.

In afara de normele morale care reglementeaza viata sexuala, mai sunt multi alti factori: oboseala, boala, stress, probleme familiale etc..
Deci nu este chiar asa de "la liber", dimpotriva.
Daca viata sexuala ar fi atat de importanta, poate ar fi dreptul nevestei sa pretinda ca sotul sa nu aiba munca stresanta, sa zicem, sa nu plece in deplasari, sa nu faca garzi daca e medic etc.. Ca sa fie disponibil, nu?
Nu ti se pare un pic absurda ideea de relatii sexuale nereglementate de nimic, chiar in cadrul casatoriei? Nu exista asa ceva.

2. In alta ordine de idei, Dumnezeu a randuit astfel lucrurile sa intelegem ca infranarea este o regula!
Femeia are ciclu menstrual uneori destul de lung, care este un impediment. Apoi sarcina si macar lauzia opresc sotii de la impreunare pe perioade mai lungi.. Acestea fiind lucruri naturale, valabile pt atei si credinciosi.

3. Reglementarea relatiilor dintre soti prin sfintele canoane este importanta. Ca altfel nu cred ca se straduia nimeni sa comunice reguli pentru lucruri lipsite de importanta.
Eu nu cred ca am spus ceva in plus, decat am citat canoanele.. deci de unde pana unde vorbim de habotnicie?!
Ca aici nu e vb. e sotul meu, acel exemplu l-am dat doar ca sa intelegeti ca problema este una de atitudine. Adica sunt crestini care stiu canonul, dar nu-l respecta.. si atei care nu inteleg canonul, dar totusi il respecta (intr-un fel).

Postul si infranarea sunt extraordinar de importante in viata unui crestin.
Daca nu vrei sa cresti duhovniceste, nu vrei sa te nevoiesti.. atunci de ce insisti sa te numesti crestin? (intrebare generala, nu ma refer la tine). Ca nu este obligatoriu sa fii crestin, este doar o alegere.. dar daca alegi, atunci chiar trebuie sa faci ce face un crestin.. ca pe Dumnezeu nu-L poti pacali.
Eu sunt convinsa ca ceea ce se cere unui mirean (post, rugaciune, milostenie..) este minimum minimorum. Este foarte putin. Nu este masura sfintilor, ci doar putinul absolut necesar.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunile de seara haitchi Intrebari utilizatori 2 27.06.2010 20:40:33
buna seara ! tanty12 Stiri, actualitati, anunturi 6 08.12.2009 16:51:44
buna seara! georgiana_master Rugaciuni 4 31.10.2006 13:32:43