Citat:
În prealabil postat de Eugen7
faceti cum credeti... in "diversitatea" lor anglicanii accepta si homosexualitatea (lesbianismul si toate devierile sexuale de la normalitate) considerand-o ceva normal si nicidecum ca o abatere de la firesc, cand Sfantul pavel spune clar: "Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, " I Corinteni 6,9 . Sa ascultam de Sfantul Pavel sau de popesele anglicane ?
|
Pai eu vreau sa ascult cuvantul Domnului care a zis ca vor ajunge mai degraba desfranatele in Ceruri decat fariseii. Petru ca in Cer ajung cei care au iubire, pentru multa lor iubire, multe pacate le va ierta Domnul, dupa cum a zis El Insusi, cititi in Evanghelie (Luca 7, 36-50)
Citat:
stiti cumva ce este rugaciunea Epiclezei? cui se adreseaza si ce rol are? stiti cuvintele ei?
|
Bine-nteles, nu vorbesc in necunostinta de cauza. In cultul divin public al Bisericii Ortodoxe, epicleza este rugaciunea de invocare a Sfantului Duh intalnita in cadrul Sfintei Liturghii, ca rugaciune tipica de solicitare a interventiei si lucrarii dumnezeiesti pentru prefacerea elementelor de paine si vin in Trupul si Sangele Domnului.
Aceasta rugaciune exista si in Biserica Catolica, si am auzit-o la fiecare slujba la care am fost la ei. Bine-nteles ca rugaciunile catolice nu sunt copie dupa rugaciunile ortodoxe ci ei au propriile rugaciuni prin care solicita interventia Duhului Sfant pentru transformarea darurilor.
Citat:
eu nu va vorbesc doar din carti ci fost in multe Biserici Romano-catolice (atat in Europa si nu numai) fara sa ma ascund sau sa evit sa spun ca sunt ortodox si am vazut cu ochii mei si am auzit si va spun ca nu au rugaciunea Epiclezei (nu mai intru in amanute).
|
Si eu am fost ani la rand, duminica de duminica asa ca stiu foarte bine ce vorbesc. Mai mergeti inca o data si fiti atent la ceea ce se spune acolo si o veti auzi.
Citat:
La cultele protestante si neoprotestante nici nu poate fi vorba de rugaciunea Epiclezei (din moment ce nu au Sfanta Euharistie ca Taina).
|
In aceasta privinta nu ma pot pronunta pentru ca inca nu am fost. O sa vad cum se procedeaza la anglicani cat de curand.
Citat:
Repet: Biserica Romano-catolica are Sfinte Taine, are Taina Preotiei prin succesiune apostolica, are Taina Sfintei Euharistii (folosesc painea nedospita si lipsete rugaciunea Epiclezei dar marturisesc Duhul Sfant este cel care trasforma painea si vinul in adevarat trupul si sangele Domnului...)
|
Adica doriti sa spuneti ca credinciosii catolici marturisesc ca Duhul Sfant este cel care transforma Painea si Vinul fara sa il roage nimeni sa faca aceasta transformare? In cazul asta, mare credinta mai au! Insa nu-i asa, ci asta este ceea ce dumneavoastra ati inteles, eu insa am auzit intai rugaciuni de invocare a Duhului Sfant, si abia apoi marturisirea de credinta ca s-a facut precum a zis Domnul. Mai ascultati cu atentie totul.
Citat:
in concluzie ne-am dat seama ce credinta aveti... total straina de Doctrina Bisericii Ortodoxe.
|
Bine ca nici dumneavoastra nu veti veni pe scaunul de Judecator la sfarsitul acestei lumi, ci veti fi in postura de judecat, si atunci o sa vedeti ce o sa mai apreciati daca Domnul va va arata mila si iubirea Sa, in acel moment veti intelege de ce iubirea este mantuitoare...