Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2010, 22:03:46
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Când o să îmi demonstreze cineva autorizat că dumneata ești mai credibilă decât Părinții Apostolici ai Bisericii lui Hristos, că ești deasupra lor și că ești o autoritate în Sfânta Biserică mai mare decât ei, atunci s-ar putea să îți dau voie să îmi explici propriile dumitale meditații personale cu privire la sfânta scriptură și la sfânta tradiție a sfintei biserici. Până atunci, autoritatea cuvântului dumitale înaintea Sfintei Scripturi, a Părinților Apostolici, a Sfinților Părinți, a Sfintelor Sinoade Ecumenice, a tuturor teologilor și sfinților adevărați ai Bisericii este egală cu zero absolut !!!
Am inteles, ati luat scaunul de Judecator si ca atare acum le stiti pe toate. Felicitari! :-)
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 22:05:45
Banned

Implicit

Citat:
Aceasta nu este doctrina bisericilor tradiționale, ci este doctrina și practica Bisericii lui Hristos, credință, doctrină și practică perfect evanghelică, bazată pe Revelația Dumnezeiască a Noului Testament, descoperită de Însuși Domnul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos sfinților apostoli și transmisă în mod direct de către aceștia Bisericii lui Hristos !!! La vremea respectivă, pe lângă vreo câțiva eretici iudaiști (despre care se și vorbește în Biblie, cei cu circumcizia etc...), nu exista nici o altă biserică tradițională sau netradițională decât Sfânta Biserică a lui Hristos întemeiată direct de Iisus Hristos. Nu exista nici o biserică "netradițională", pentru că exista exclusiv Biserica lui Hristos, Trupul lui Hristos.

Și pentru că ți-ai dorit atât de mult ca să vezi adevărul 100% absolut, iată și cuvintele Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos:

Eu sunt pâinea vieții. Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac." (Ioan 6:48-58)

Și uite un cuvânt de la sfântul Pavel, ca să fii 100% mulțumită (adică să ai o satisfacție maximă, iar dacă vrei spune-mi că mai am multe citate din Sfinții Părinți):

"Paharul binecuvântării, pe care-l binecuvântăm, nu este, oare, împărtășirea cu sângele lui Hristos? Pâinea pe care o frângem nu este, oare, împărtășirea cu trupul lui Hristos?" (1 Corinteni 10:16)
Ceea ce au zis Sfintii Apostoli se gaseste in Evanghelie, cu conditia sa fie traducerea corecta. Nu mi-ati demonstrat ce am zis gresit din Evanghelie. Veniti va rog cu exemple din Evanghelie, nu cu judecati la adresa altora. Si apoi aratati unde am zis ca Painea si Vinul nu ar fi Trupul si Sangele Domnului, pentru ca asa ceva nu o sa gasiti. Tare va mai place sa aduceti marturii mincinoase... Eu am zis mereu ca si cele citate mai sus din Evanghelie.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 22:14:09
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Ceea ce au zis Sfintii Apostoli se gaseste in Evanghelie, cu conditia sa fie traducerea corecta. Nu mi-ati demonstrat ce am zis gresit din Evanghelie. Veniti va rog cu exemple din Evanghelie, nu cu judecati la adresa altora. Si apoi aratati unde am zis ca Painea si Vinul nu ar fi Trupul si Sangele Domnului, pentru ca asa ceva nu o sa gasiti. Tare va mai place sa aduceti marturii mincinoase... Eu am zis mereu ca si cele citate mai sus din Evanghelie.
Dragă eu am spus foarte clar că toate dovezile incontestabile pe care le-am adus și pe acest topic și pe altele demonstrează fără putință de tăgadă că învățătura și practica neoprotestanților (baptiști, penticostali, și alții) cu privire la Euharistie sunt eretice, sunt false, împotriva Revelației Dumnezeiești. Părerile dumitale oricum sunt zero absolut în fața celor care cu adevărat au autoritate în Sfânta Biserică a lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 22:15:25
Banned

Implicit

Citat:
Eu în locul tău, în loc să fac panaramă, m-aș gândi serios la ce am scris, pentru că aceia care au conștientizat adevărata credință și au refuzat-o până la moarte, în ciuda faptului că le-a fost adusă la cunoștință și demonstrată ca adevărată, după canoanele Sfintei Biserici a lui Hristos se fac vinovați de păcat împotriva Duhului Sfânt !!! Așa că mare grijă de acum înainte pentru că voi care tăgăduiți adevărul care v-a fost adus la cunoștință nu veți mai avea nici cea mai mică scuză înaintea scaunului de judecată al Dreptului Judecător !!! Iar păcatul împotriva Duhului Sfânt are o pedeapsă pe măsură !!!
Pacatul impotriva Duhului Sfant este ceea ce a zis Iisus: El facea exorcizari si minuni de vindecare iar evreii il acuzau ca facea acelea cu puterea diavolului. Si astfel le-a zis Iisus ca fac pacat impotriva Duhului Sfant (pentru ca El cu puterea Duhului Sfant facea minunile si nicidecum cu cea a diavolului) si ca acel pacat nu va fi iertat in veac (logic, cine nu il are pe Duhul Sfant nu il poate recunoaste pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, asa ca stau departe de El, iar Iadul este exact aceasta departare de Dumnezeu). Asa ca fiti mai atent cand aduceti acuzatii ca inchinatorii la Iisus sunt inchinatori la diavol. Luati aminte la cuvintele Domnului...
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 22:17:37
Banned

Implicit

Citat:
Dragă eu am spus foarte clar că toate dovezile incontestabile pe care le-am adus și pe acest topic și pe altele demonstrează fără putință de tăgadă că învățătura și practica neoprotestanților (baptiști, penticostali, și alții) cu privire la Euharistie sunt eretice, sunt false, împotriva Revelației Dumnezeiești. Părerile dumitale oricum sunt zero absolut în fața celor care cu adevărat au autoritate în Sfânta Biserică a lui Hristos.
Daca parerea mea, cum ca Painea si Vinul sunt Trupul si Sangele Domnului, este zero, pai in cazul asta va acuzati singur. Fiti mai atent la ceea ce afirmati.

Last edited by adiandrea6; 17.09.2010 at 22:21:38.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 22:21:16
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
Daca parerea mea, cum ca Painea si Vinul sunt Trupul si Sangele Domnului, este zero, pai in cazul asta va acuzati singur. Fiti mai atenti la ceea ce afirmati.
Deja devii mai mult decât penibilă și obraznică !!! Eu am spus că vorbele ta el au autoritate zero în fața Sfintei Scripturi, a Părinților Apostolici, a Sfinților Părinți ai Bisericii, a Sfintelor Sinoade Ecumenice și a tuturor sfinților și teologilor adevărați ai Bisericii lui Hristos !!!
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 22:26:51
Banned

Implicit

Citat:
Deja devii mai mult decât penibilă și obraznică !!! Eu am spus că vorbele ta el au autoritate zero în fața Sfintei Scripturi, a Părinților Apostolici, a Sfinților Părinți ai Bisericii, a Sfintelor Sinoade Ecumenice și a tuturor sfinților și teologilor adevărați ai Bisericii lui Hristos !!!
Pai cuvintele mele nu faceau decat sa repete ceea ce scrie in Evanghelie si ati spus ca sunt zero. Si acum cica mai sunt si obraznica. Daca a spune ceea ce scrie in Evanghelie inseamna obraznicie, atunci Bravo dumneavoastra ca evitati sa fiti obraznic! Si felicitari pentru scaunul de Judecator pe care a binevoit sa vi-l acorde Iisus in locul Sau! Sunteti cu siguranta o persoana foarte importanta si cu autoritate in biserica daca v-a conferit aceasta favoare. Jos palaria!
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 00:41:18
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
In biserica anglicana... oricine vine, ramane ceea ce este pentru ca ei stiu, si acum il citez pe preotul femeie al bisericii: "sa traim in unitate diversitatea". Asa ca pot sa ma Impartasesc fara probleme la ei. Daca nu am facut-o pana acum este din simplul motiv ca Impartasania s-a dat numai dimineata si eu am fost numai la Slujba de seara. Dar acum o sa merg si dimineata si o sa ma Impartasesc la ei.
...
faceti cum credeti... in "diversitatea" lor anglicanii accepta si homosexualitatea (lesbianismul si toate devierile sexuale de la normalitate) considerand-o ceva normal si nicidecum ca o abatere de la firesc, cand Sfantul pavel spune clar: "Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, " I Corinteni 6,9 . Sa ascultam de Sfantul Pavel sau de popesele anglicane ?

Citat:
Rugaciunea epiclezei lipseste doar in imaginatia ortodocsilor despre catolici. Este prima minciuna pe care am descoperit-o si care mi-a pus un mare semn de intrebare asupra "adevarului" spus in Biserica Ortodoxa. ...
stiti cumva ce este rugaciunea Epiclezei? cui se adreseaza si ce rol are? stiti cuvintele ei?
eu nu va vorbesc doar din carti ci fost in multe Biserici Romano-catolice (atat in Europa si nu numai) fara sa ma ascund sau sa evit sa spun ca sunt ortodox si am vazut cu ochii mei si am auzit si va spun ca nu au rugaciunea Epiclezei (nu mai intru in amanute). La cultele protestante si neoprotestante nici nu poate fi vorba de rugaciunea Epiclezei (din moment ce nu au Sfanta Euharistie ca Taina).

Repet: Biserica Romano-catolica are Sfinte Taine, are Taina Preotiei prin succesiune apostolica, are Taina Sfintei Euharistii (folosesc painea nedospita si lipsete rugaciunea Epiclezei dar marturisesc Duhul Sfant este cel care trasforma painea si vinul in adevarat trupul si sangele Domnului...)

in concluzie ne-am dat seama ce credinta aveti... total straina de Doctrina Bisericii Ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 00:49:18
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Pai cuvintele mele nu faceau decat sa repete ceea ce scrie in Evanghelie si ati spus ca sunt zero. Si acum cica mai sunt si obraznica. Daca a spune ceea ce scrie in Evanghelie inseamna obraznicie, ...
deventi obraznica in momentul in care va considerati crestin ortodoxa desi credinta dumneavoastra personala este total diferita de doctrina Bisericii Ortodoxe. A repeta ce scrie in Evanghelie nu garanteaza ortodoxia intelegerii Sfintei Scripturi. Toate cultele crestine se bazeaza pe Sfanta Scriptura, insa intelesul Bibliei este doar unul "un Domn, o credinta, un botez" Efeseni 4,5

nimeni dintre ortodocsi nu are nimic cu dumneavoastra personal atata timp cat nu incercati sa va indetificati cu marturisirea de credinta crestin ortodoxa. crestin ortodox este doar acela care marturiseste doctrina Bisericii Ortodoxe si voieste sa traiasca (cu ajutorul lui Dumnezeu, evident) intocmai (fara nici o abatere) dupa aceasta invatatura.

Last edited by Eugen7; 18.09.2010 at 00:53:48.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 01:03:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
faceti cum credeti... in "diversitatea" lor anglicanii accepta si homosexualitatea (lesbianismul si toate devierile sexuale de la normalitate) considerand-o ceva normal si nicidecum ca o abatere de la firesc, cand Sfantul pavel spune clar: "Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, " I Corinteni 6,9 . Sa ascultam de Sfantul Pavel sau de popesele anglicane ?
Pai eu vreau sa ascult cuvantul Domnului care a zis ca vor ajunge mai degraba desfranatele in Ceruri decat fariseii. Petru ca in Cer ajung cei care au iubire, pentru multa lor iubire, multe pacate le va ierta Domnul, dupa cum a zis El Insusi, cititi in Evanghelie (Luca 7, 36-50)

Citat:
stiti cumva ce este rugaciunea Epiclezei? cui se adreseaza si ce rol are? stiti cuvintele ei?
Bine-nteles, nu vorbesc in necunostinta de cauza. In cultul divin public al Bisericii Ortodoxe, epicleza este rugaciunea de invocare a Sfantului Duh intalnita in cadrul Sfintei Liturghii, ca rugaciune tipica de solicitare a interventiei si lucrarii dumnezeiesti pentru prefacerea elementelor de paine si vin in Trupul si Sangele Domnului.
Aceasta rugaciune exista si in Biserica Catolica, si am auzit-o la fiecare slujba la care am fost la ei. Bine-nteles ca rugaciunile catolice nu sunt copie dupa rugaciunile ortodoxe ci ei au propriile rugaciuni prin care solicita interventia Duhului Sfant pentru transformarea darurilor.

Citat:
eu nu va vorbesc doar din carti ci fost in multe Biserici Romano-catolice (atat in Europa si nu numai) fara sa ma ascund sau sa evit sa spun ca sunt ortodox si am vazut cu ochii mei si am auzit si va spun ca nu au rugaciunea Epiclezei (nu mai intru in amanute).
Si eu am fost ani la rand, duminica de duminica asa ca stiu foarte bine ce vorbesc. Mai mergeti inca o data si fiti atent la ceea ce se spune acolo si o veti auzi.

Citat:
La cultele protestante si neoprotestante nici nu poate fi vorba de rugaciunea Epiclezei (din moment ce nu au Sfanta Euharistie ca Taina).
In aceasta privinta nu ma pot pronunta pentru ca inca nu am fost. O sa vad cum se procedeaza la anglicani cat de curand.

Citat:
Repet: Biserica Romano-catolica are Sfinte Taine, are Taina Preotiei prin succesiune apostolica, are Taina Sfintei Euharistii (folosesc painea nedospita si lipsete rugaciunea Epiclezei dar marturisesc Duhul Sfant este cel care trasforma painea si vinul in adevarat trupul si sangele Domnului...)
Adica doriti sa spuneti ca credinciosii catolici marturisesc ca Duhul Sfant este cel care transforma Painea si Vinul fara sa il roage nimeni sa faca aceasta transformare? In cazul asta, mare credinta mai au! Insa nu-i asa, ci asta este ceea ce dumneavoastra ati inteles, eu insa am auzit intai rugaciuni de invocare a Duhului Sfant, si abia apoi marturisirea de credinta ca s-a facut precum a zis Domnul. Mai ascultati cu atentie totul.

Citat:
in concluzie ne-am dat seama ce credinta aveti... total straina de Doctrina Bisericii Ortodoxe.
Bine ca nici dumneavoastra nu veti veni pe scaunul de Judecator la sfarsitul acestei lumi, ci veti fi in postura de judecat, si atunci o sa vedeti ce o sa mai apreciati daca Domnul va va arata mila si iubirea Sa, in acel moment veti intelege de ce iubirea este mantuitoare...

Last edited by adiandrea6; 18.09.2010 at 01:05:47.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Euharistia - Întîlnirea Cu Hristos iRoDiOn Impartasania (Taina Euharistiei) 3 05.12.2014 15:56:39
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
euharistia si demonizatii symbian01 Exorcismul 12 11.07.2011 16:51:59
Jertfa Euharistică sau Euharistia ca Jertfă doctor_faustus Impartasania (Taina Euharistiei) 0 10.10.2010 19:41:27
Euharistia alecsandru Impartasania (Taina Euharistiei) 42 21.05.2009 15:17:52