Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2010, 15:10:24
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
vorbesti serios aici? faptul ca evreii au migrat e o legenda? atunci de ce a fost nevoie sa se infiinteze statul Israel?
Mă referam la venirea în pământul Canaanului a evreilor conduși de Avraam, nu la migrarea lor recentă din diaspora spre Israel.

Citat:
nu ma deranjaza denumirea.
am vrut sa arat pe de o parte ,ca la acea data Iudeea era parte a Imperiului Bizantin
pe de alta parte, ca majoritatea evreilor nu erau in Iudeea la acea data.
Imparatul Iustinian ii prigonea pe evrei..prin constantinopol.
Poate nu erau majoritatea în Iudeea, dar era concentrarea principală de evrei.

Citat:
asta-i buna..ca si cand m-ai intreba..
cum imi explic ca scrierile Sfintilor Parinti au fost compuse in perioada sau anul X
Talmudul a fost scris in decursul a catorva sute de ani.a fost definitivat la Ierusalim ..repet,nu neg continuarea prezentei lor acolo.
Întrebarea era: dacă erau alte comunități mai semnificative, de ce nu au realizat lucrări la fel de importante sau de ce acestea nu au fost realizate în diaspora?

Citat:
Daca ar fi sa arzi numai o carte ..ce ai alege intre Talmud si Coran?
Dacă ar trebui să ard una cu orice chip, aș alege curanul, pentru că el ordonă subjugarea și asuprirea nemusulmanilor și alte mârșăvii. Nu cunosc Talmudul, am auzit că ar conține hule la adresa Mântuitorului, dar nu văd ca evreii să asuprească creștinii pe baza textelor religioase așa cum fac musulmanii.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 01:43:36