Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.09.2010, 21:49:47
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lastunul Vezi mesajul
De fantezie. Pe biserica mea nu este nici o cruce. Cine vrea isi pune cine nu vrea nu-si pune. Ai deschis o dicutie de umplutura (fara nici o importanta).

Mihai, preoblema ta (si a altora) este faptul ca nu ati inteles ce inseamna Crucea lui Hristos. Aceasta Cruce nu este nicicum un obiect sau un semn.
si cu toate aceste considerente ale tale, "biserica adventista" afiseaza pe foarte multe cladiri cruci.
intre adventisti exista cumva percepte diferite legate de aceasta problema?
p.s. de data asta raspunde punctual la intrebari, fara ale ocolisuri

Last edited by mihai07; 25.09.2010 at 21:53:41.
Vechi 25.09.2010, 21:55:00
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Acest subiect nu reprezinta un punct de doctrina ci de credinta personala. In ceea ce ma priveste, ti-am raspuns destul de clar. Mihail are urmatoarele caracteristici:
- este singurul arhanghel;
- apare 3 trei ori in Sfanta Scriptura (Daniel, Iuda si Apocalipsa) in confruntari directe cu cel rau;
- numele Mihail inseamna "cine este ca Dumnezeu";

Avand in vedere acestea, eu (personal) cred ca arhanghelul Mihail il semnifica pe Domnul Iisus Hristos (care este numit si miel si leu si imparat, etc).

Acelasi ca in Biblia ta. Este un inger (si atat).

Ingerul Gavril (vezi Luca 1:26).

Acum, astept si eu niste raspunsuri la scornelile tale (cele cu arhanghelul Gavril sau cei sapte arhangheli).

Cum o dai cum o sucesti, o-nvartesti cum o doresti! nu te-am intrebat ce crezi TU PERSONAL ci ceea ce propavaduieste BAZS. Repet Iisus Hristos=arhanghelul Mihail? da sau nu, ce e asa de greu?
Vechi 25.09.2010, 22:01:17
Senior Member

Implicit

[quote=lastunul;291729]Va priveste cu ce va inarmati (semne, cruciulite, iconite, talismane, etc.).Dar nu-i mai acuzati pe altii ca nu fac la fel.

Poate ca unii vor sa se "inarmeze" cu ceea ce ne sfatuieste Sfantul Apostol Pavel:
"Pentru aceea, luati toate armele lui Dumnezeu, ca sã puteti împotrivã în ziua cea rea, si, toate biruindu-le, sã rãmâneti în picioare. Stati deci tari, având mijlocul vostru încins cu adevãrul si îmbrãcându-vã cu platosa dreptãtii, si încãltati picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia pãcii. În toate luati pavãza credintei, cu care veti putea sã stingeti toate sãgetile cele arzãtoare ale vicleanului. Luati si coiful mântuirii si sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu."(Efeseni 6:13-17; Biblia Sinodala Ortodoxa).

Corect. In BASZ, care sunt TOATE ARMELE LUI DUMNEZEU?
Vechi 25.09.2010, 22:11:06
lastunul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
si cu toate aceste considerente ale tale, "biserica adventista" afiseaza pe foarte multe cladiri cruci.
intre adventisti exista cumva percepte diferite legate de aceasta problema?
p.s. de data asta raspunde punctual la intrebari, fara ale ocolisuri
Mihai, deschide un topic in care sa palavragim despre adventisti si parerea lor despre obiecte de cult, semne, etc. Oricum, cred ca ai inteles destul din ceea ce ti-am explicat.

Subiectul acestui topic este altul. Sa revenim.
Vechi 25.09.2010, 22:15:04
Senior Member

Implicit

[quote=floricica;291726]Asta seamana a reclama (neloiala); 'hai la oala cu furnici"....
Nu ne mira nimic, doar stim ca la sfarsitul veacurilor, multi se vor lepada de credinta iar "amagitorul" va incerca sa-i pacaleasca de va fi cu putinta si pe cei alesi....

Iata ce spune Sfantul apostol Pavel:"luati aminte de voi insiva si de toata turma intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu Insusi Sangele sau; caci eu stiu ca dupa plecarea mea, vor intra intre voi lupi ingrozitori, care nu vor cruta turma si vor cauta sa-i atraga pe ucenici de partea lor".

De aceea Sf. apostol Pavel ii indemna pe credinciosii de atunci , dar si pe noi cu cuvintele acestea:"Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti sta impotriva uneltirilor diavolului, impotriva duhurilor rautatii, ca sa puteti sta impotriva in ziua cea rea si toate biruindu-le, sa ramaneti in picioare! Stati deci tari, avand mijlocul vostru incins cu adevarul si imbracandu-va cu platosa dreptatii si incaltati picioarele voastre gata fiind pentru Evanghelia pacii! IOn toate luati pavaza credintei, cu care veti putea sa invingeti toate sagetile cele arzatoare ale vicleanului! luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu"
Vechi 25.09.2010, 22:17:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Mihai, deschide un topic in care sa palavragim despre adventisti si parerea lor despre obiecte de cult, semne, etc. Oricum, cred ca ai inteles destul din ceea ce ti-am explicat.

Subiectul acestui topic este altul. Sa revenim.

Ti se pare ca ai raspuns punctual, fara ocolisuri?
Vechi 25.09.2010, 22:21:43
lastunul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de floricica Vezi mesajul
Cum o dai cum o sucesti, o-nvartesti cum o doresti! nu te-am intrebat ce crezi TU PERSONAL ci ceea ce propavaduieste BAZS.
Din cate stiu, in cele 28 puncte de doctrina, gasite in "Manualul doctrinelor biblice AZS", nu se gaseste problema arhanghelului Mihail. Ti-am spus care este punctul de vedere al meu (personal). Poate ca alti adventisti nu cred la fel ca mine.

Citat:
Repet Iisus Hristos=arhanghelul Mihail? da sau nu, ce e asa de greu?
Pui intrebarea in mod incorect. Daca raspund cu "da", vei zice ca L-am redus pe Domnul Iisus Hristos la categoria de arhanghel (iar Domnul Iisus Hristos intruneste mai multe caracteristici si calitati).

Reformulez intrebarea ta: arhanghelul Mihail= Domnul Iisus Hristos? Raspuns: "da".

P.S. Anticipez urmatoarea ta postare: vei "repeta" aceeasi intrebare, numai ca sa eviti sa aduci explicatii la scornelile tale (cea cu arhanghelul Gabriel si cei sapte arhangheli).
Vechi 25.09.2010, 22:23:42
lastunul
Guest

Implicit

Citat:
Ti se pare ca ai raspuns punctual, fara ocolisuri?
Da. Nu umblu cu ocolisuri.

Tu, de ce umbli cu ocolisuri si eviti argumentezi inventile pe care le-ai postat?
Vechi 25.09.2010, 22:28:37
lastunul
Guest

Implicit

[quote=floricica;291753]
Citat:

De aceea Sf. apostol Pavel ii indemna pe credinciosii de atunci , dar si pe noi cu cuvintele acestea:"Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti sta impotriva uneltirilor diavolului, impotriva duhurilor rautatii, ca sa puteti sta impotriva in ziua cea rea si toate biruindu-le, sa ramaneti in picioare! Stati deci tari, avand mijlocul vostru incins cu adevarul si imbracandu-va cu platosa dreptatii si incaltati picioarele voastre gata fiind pentru Evanghelia pacii! IOn toate luati pavaza credintei, cu care veti putea sa invingeti toate sagetile cele arzatoare ale vicleanului! luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu"
De ce nu ii indemna sa se "inarmeze" cu cruci, cruciulite si alte obiecte de cult? Sau, de ce nu ii indemna sa-si faca niste semne ale crucii, cat mai mari si pana in pamant?
Vechi 26.09.2010, 00:39:31
octavian_cde octavian_cde is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.09.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
vasinec, atunci de ce puneti cruci pe cladirile voastre unde va adunati?
Crucea, a ajuns sa fie simbolul crestinismului. Cand vezi o cruce pe o carte sau cladire, sti ca acestea au ceva in comun cu Domnul Iisus. De asta se mai pune semnul asta pe bisericile noastre si pe Biblie. E un simbol.
Numai ca noi nu ne inchinam la un obiect sau simbol. Si mai ales la cruce, deoarece pe ea a fost torturat Mantuitorul. Noi ne inchinam Lui, in duh si in adevar.
Nu sunt deacord cu teoria care sustine ca Mantuitorul a sfintit crucea pentru ca trupul sau a atins-o. Daca stam si ne gandim, Domnul Iisus a atins si pamantul si multe alte obiecte. Am putea astfel sa ne inchinam si la pamant, la farfurie, la paine etc...

Last edited by octavian_cde; 26.09.2010 at 00:43:59.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
A mai trecut un suflet la Domnul mela me Slujba inmormantarii 76 26.03.2016 19:24:54
Acestea au trecut sau inca nu? Mihai36 Din Vechiul Testament 1 26.06.2011 15:05:21
mesaje din trecut Jamaica Generalitati 4 28.11.2010 01:13:55
A mai trecut o zi... laurschepsis Generalitati 8 19.09.2009 00:28:33