![]() |
![]() |
|
|
Vezi rezultatele sondajului: Doresc ca: | |||
neo-protestantii/musulmanii sa fie exclusi de pe forum! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 8,82% |
neo-protestantii/musulmanii sa ramina! |
28 | 41,18% |
doresc un forum pur ortodox! |
34 | 50,00% |
Votători: 68. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Rãspunzând, Iisus le-a zis: Vã rãtãciti nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Cãci la înviere..."(Matei 22:29,30) "Iar despre învierea mortilor, au n-ati citit ce vi s-a spus vouã de Dumnezeu, zicând: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul mortilor, ci al viilor."(Matei 22:31,32). In invierea mortilor nu credeau saducheii (nu in nemurire). La fel cum, si cei care cred in "nemurire", nu pot sa creada, cu adevarat, in inviere (cazul dumitale). Intrebare: cine este saducheul, in cazul nostru? Matale, care crezi in nemurire (facand inutila invierea) sau cei care cred ca omul moare (de adevaratelea) si va fi inviat la revenirea Mantuitorului? P.S. Este bine sa crezi si in nemurire, dar stiind ca aceasta ne va fi daruita dupa inviere."Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."(Ioan 6:40) Last edited by lastunul; 01.10.2010 at 18:30:09. |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Eu nu prezint părerea Bisericii AZȘ, ci poziția Scripturii. Or în această privință BAZȘ ca și toate bisericile inclusiv Biserica Ortodoxă au un crez comun: Hristos nu este creat, Lui nu i s-a "dat viață", El are viața în Sine - este Dumnezeu! Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
P.S. Mă iertați că v-am făcut varză reply-ul, dar era de-a dreptul... pur și simplu! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Stimate domn, fie-mi cu iertare intervenția, dar te rog las-o ușor cu învățăturile bisericii dumitale. Dacă vreun ortodox nu face referire exactă la persoana domniei tale, ci doar la vreo învățătură (fără a face trimitere exactă la o sectă - nu la un cult), te rog frumos las-o ușor cu demonstrațiile acestea de texte din Biblie și despre cum înțelege domnia ta Biblia. Nu vă fie cu supărare, dar trebuie să ținem cont că suntem pe un forum ortodox și să o lăsăm mai moale cu învățăturile non-ortodoxe. Dacă dumneavoastră aveți alte concepții religioase diferite de cele ortodoxe, păstrați-le pentru dvs. Nu vă impune nimeni să vă deziceți de ele în favoarea celor ortodoxe, dar nici să le trâmbițați vehement aici.
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! (rugăciunea Sfântului Efrem Sirul) Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi! |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Doamne ajută și numai bine! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2.1. Cel care are "curajul" să vă înjure, normal că va avea parte de oprobiul majorității forumiștilor, de un bann și de judecata bunului Dumnezeu. 2.2. A replica laconic, fără detalii; genul "nu sunt de acord cu cele de mai sus" și atât. Dacă oarecine întreabă "de ce?", răspunsul poate fi "pentru că nu este în învățăturile Bisericii din care fac parte". Replicând prin fel de fel de detalii, aveți destule șanse să smintiți pe unii mai slabi în credință, să fiți jignit de unii ortodocși grabnici la mânie. Asta doriți?!? 3. Biblia ortodoxă, Biblia romano-catolică, Biblia protestantă etc. Citind diferite citate din biblii ale diferitelor culte, diferă doar câteva cuvinte sau orânduirea cuvintelor în frază. Nu are asta prea mare importanță; ține de topica traducătorului, dar ideea e aceeași. Însă, noi, oamenii, păcătoși prin toată firea noastră, interpretăm diferit. 4. Chiar dacă ne aflăm pe un subforum destinat dialogului interconfesional, nu înseamnă că trebuie să susținem vehement învățăturile non-ortodoxe. Replicile laconice, la fel sunt indicate. Vrea cineva detalii, vă poate scrie pe privat. 5. Când sunteți întrebat, iarăși răspuns laconic. Vrea detalii - mesaj privat. Doamne ajută!!!
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! (rugăciunea Sfântului Efrem Sirul) Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu sminteala, trebuie să avem grijă și noi, cei care postăm aici. Dacă vreuna din postările mele duc la sminteală, vă rog frumos să mă iertați și vă rog frumos să mă atenționați!!! Valabil pentru toți forumiștii - aștept obiecțiuni la postările mele. Doamne ajută!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ignorati sectantii | Lucian008 | Secte si culte | 1845 | 04.03.2024 12:36:50 |
Ce rost are sa postim ? | gheorghe roger | Intrebari utilizatori | 8 | 18.08.2012 18:56:14 |
Daca tot vorbim de arta sa discutam si despre ACTORI | alinaR | Arta bisericeasca in general | 13 | 28.10.2010 13:06:23 |
Un mesaj crestin ortodox catre ecumenisti! | ortodox4life | Generalitati | 0 | 17.10.2008 09:02:44 |
Ce rost are o strada care nu duce la Biserica? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 8 | 25.07.2008 08:14:39 |
|