![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre Valeriu Gafencu si ceilalti... Vorbeam mai adineaori de lipsa de certitudini in privinta mantuirii, dar cei enumerati de tine... nu e nevoie de prea multe teorii... Au suferit atat de mult in viata incat si-au asigurat singuri locuri privilegiate in Rai... Cel putin asa imi place mie sa cred! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Valoarea" ca si "frumosul" e ceea ce percepe fiecare. Unii considera valoarea, "arta de a asculta manele" altii de a asculta muzica clasica. Si unii si ceilalti au dreptul sa... respire!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca era mason si el. Iata-l comunicand cu simpatizantii din public prin semnul specific. ![]() Horned Hand [SIZE=2]T [COLOR=#ff0000]he sign of recognition between those in the Occult. When pointed at someone it is meant to place a curse.[/COLOR][/SIZE] Cornute [SIZE=2]T[/SIZE] Hand [COLOR=#ff0000][SIZE=2]el semn de recunoaștere între cei din oculte.. Când a subliniat la cineva este menit a plasa un blestem[/SIZE][/COLOR] [COLOR=#ff0000][SIZE=2]Note the thumb over the fingers and given by the left hand.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=#ff0000][SIZE=2]Notă degetul mare peste degete și administrat de către mâna stângă.[/SIZE][/COLOR]http://videonews.antena3.ro/action/v...extraordinara/ Post binecuvantat ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai da,Paunescu era un cantaret de manele. |
|
||||
|
||||
![]()
Istoria acestui thread pe scrut...
O mana de oameni care l-au cunoscut pe Adrian Paunescu, i-au admirat poeziile, Cenaclul Flacara i care au cunoscut ca acest om a facut anumite fapte bune...la un moment dat acest om pacatos(!)in mai multe momente ale existentei sale nu a trecut indiferent pe langa aproapele sau...a ajutat, cu cuvantul, a plans pt.altii, s-a rugat pt.altii sa-i scoate din puscarie, a scris poezii patriotice, despre tara, despre dragostea pt.parintii etc. Deci o mana de frati care au vazut in fratele nostru acesta Adrian Paunescu - spun frate pt. ca a fost roman (nu neamt!)si a fost ortodox, care a gresit mult dar a si iubit aproapele a facut si fapte bune.Deci vazandu-l pe acest frate al nostru pe patul de suferinta in clipa mortii, s-au induiosat de starea lui, au enumerat anumite fapte bune ale lui si s-au rugat pt el.Nicaieri nu s-a spus ca si l-au luat drept model sau ca era un sfant...doar ca nu au putut trece indiferenti pe langa faptul ca omul era in spital - pe patul de suferinta - in ceasul mortii si cei mai drepti dintre crestinii de pe forum il decimau! Cam asta e! Ca a fost s-au nu talentat..nu conteaza...multe din poeziile lui au ajuns la sufletul oamenilor..asta conteaza..i-a induiosat , i-a sensibilizat, i-a facut mai buni (vezi Ruga pt.parinti, repetabila povara, Romania ultimul bal, Capul lui Mihai Viteazul, etc!) Ca a fost pacatos, poate - nu e treaba mea - dar a avut si fapte bune, de ce cand omului ii iese sufletul ii numaram si cantarim pacatele? Nu are cine? De ce nu putem sa vedem binele pe care l-a facut(a scos oameni din puscarie!) si vedem doar pacatele ale? Pe mine m-a tulburat ca omului ii iesise sufletul de 2 ceasuri si au sarit unii drepti sa arunce cu pietroaie...Nu era sufletul lui in mana Domnului...cred ca era suficient sa spunem Dzeu sa-l ierte si atat!
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca exista cineva care sa nu vibreze la "Ruga pentru parinti", la "Totusi, iubirea" sau la vreo poezie inlacrimata despre Basarabia. Teme clasice cu efect garantat. Toate acestea l-au facut pe Adrian Paunescu un poet popular prin excelenta, dar nu ii asigura un loc alaturi de elita autentica a poeziei romanesti, acolo unde troneaza Mihai Eminescu, Lucian Blaga (singurul poet roman nominalizat la Nobel) si Nichita Stanescu.
Are priza la public, impresioneaza "naturelul", dar nu are nici inaltimile colosale si abisurile insondabile filosofice ale marii poezii romanesti. Se poate compara oare vreuna dintre poeziile sale cu capodopera eminesciana "Oda in metru antic" sau cu tulburatoarea marturisirea de credinta a lui Lucian Blaga: "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"? Diferenta dintre Adrian Paunescu si marea poezie romaneasca ar fi cam ca intre muzica usoara de buna calitate si muzica simfonica de geniu. Asta daca luam in calcul doar poezia curata nu si gretoasele poeme si epistole. |
|
|||
|
|||
![]()
@Marimira.
problema controverselor starnite pe acest thread,este ca atunci cand a murit,cei care il simpatizau nu s-au multumit sa spuna doar Dumnezeu sa il ierte,a fost un om si cu bune si cu rele,ci au declarat ca a murit marele poet national Paunescu,al doilea Eminescu etc De asta s-au ivit polemici |
|
|||
|
|||
![]()
Crezi? Si daca nu, cum te prezinti tu cand vei ajunge sa fii judecata?
Si daca da, dar prin milostenie si spovedanie, a fost iertat, cu ce drept indraznim noi sa trancanim despre asta? Si daca da, a fost tot ce vreti voi sa fie, cu ce va ajuta sa faceti atata valva si sa-i inversunati pe unii impotriva altora? Voi nu vedeti ca oricum am lua-o, tot rau este, si ca nu e cazul sa spunem lucruri ce nu ne este noua dat sa le spunem? |
|
||||
|
||||
![]()
“In ziua de azi, din pricina racelii noastre aproape universale fata de sfanta noastra credinta in Domnul nostru Iisus Hristos, si a lipsei noastre de atentie fata de lucrarile Proniei Sale Dumnezeiesti in noi si fata de partasia omului cu Dumnezeu, am ajuns atat de departe, incat se poate spune ca aproape am parasit adevarata viata crestina. Marturiile Sfintei Scripturi ni se par acum de neinteles (…) Aceasta neputinta de a intelege se datoreaza faptului ca ne-am indepartat de simplitatea cunoasterii crestine originale. Sub pretextul educatiei, am ajuns la o asemenea ignoranta, incat lucrurile pe care stramosii nostri le-au inteles asa de usor, noua ni se par aproape de neconceput.(…) Am devenit atat de neatenti la lucrarea mantuirii noastre, incat interpretam gresit si multe alte cuvinte din Sfanta Scriptura, si asta pentru ca nu cautam harul Domnului, si pentru ca, in mandria mintilor noastre, nu ii ingaduiam sa se salasluiasca in sufletele noastre. De aceea nu avem adevarata luminare de la Domnul, pe care El o trimite in inimile oamenilor care flamanzesc si inseteaza profund dupa dreptatea sau sfintenia Sa“.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|