![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Valoarea" ca si "frumosul" e ceea ce percepe fiecare. Unii considera valoarea, "arta de a asculta manele" altii de a asculta muzica clasica. Si unii si ceilalti au dreptul sa... respire!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai da,Paunescu era un cantaret de manele. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca exista cineva care sa nu vibreze la "Ruga pentru parinti", la "Totusi, iubirea" sau la vreo poezie inlacrimata despre Basarabia. Teme clasice cu efect garantat. Toate acestea l-au facut pe Adrian Paunescu un poet popular prin excelenta, dar nu ii asigura un loc alaturi de elita autentica a poeziei romanesti, acolo unde troneaza Mihai Eminescu, Lucian Blaga (singurul poet roman nominalizat la Nobel) si Nichita Stanescu.
Are priza la public, impresioneaza "naturelul", dar nu are nici inaltimile colosale si abisurile insondabile filosofice ale marii poezii romanesti. Se poate compara oare vreuna dintre poeziile sale cu capodopera eminesciana "Oda in metru antic" sau cu tulburatoarea marturisirea de credinta a lui Lucian Blaga: "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"? Diferenta dintre Adrian Paunescu si marea poezie romaneasca ar fi cam ca intre muzica usoara de buna calitate si muzica simfonica de geniu. Asta daca luam in calcul doar poezia curata nu si gretoasele poeme si epistole. |
|
|||
|
|||
![]()
@Marimira.
problema controverselor starnite pe acest thread,este ca atunci cand a murit,cei care il simpatizau nu s-au multumit sa spuna doar Dumnezeu sa il ierte,a fost un om si cu bune si cu rele,ci au declarat ca a murit marele poet national Paunescu,al doilea Eminescu etc De asta s-au ivit polemici |
|
||||
|
||||
![]()
“In ziua de azi, din pricina racelii noastre aproape universale fata de sfanta noastra credinta in Domnul nostru Iisus Hristos, si a lipsei noastre de atentie fata de lucrarile Proniei Sale Dumnezeiesti in noi si fata de partasia omului cu Dumnezeu, am ajuns atat de departe, incat se poate spune ca aproape am parasit adevarata viata crestina. Marturiile Sfintei Scripturi ni se par acum de neinteles (…) Aceasta neputinta de a intelege se datoreaza faptului ca ne-am indepartat de simplitatea cunoasterii crestine originale. Sub pretextul educatiei, am ajuns la o asemenea ignoranta, incat lucrurile pe care stramosii nostri le-au inteles asa de usor, noua ni se par aproape de neconceput.(…) Am devenit atat de neatenti la lucrarea mantuirii noastre, incat interpretam gresit si multe alte cuvinte din Sfanta Scriptura, si asta pentru ca nu cautam harul Domnului, si pentru ca, in mandria mintilor noastre, nu ii ingaduiam sa se salasluiasca in sufletele noastre. De aceea nu avem adevarata luminare de la Domnul, pe care El o trimite in inimile oamenilor care flamanzesc si inseteaza profund dupa dreptatea sau sfintenia Sa“.
|
|||
|
|||
![]()
E frumos textul ,l-am vazut si pe alt thread si l-am apreciat,dar din pacate nu are legatura cu cazul Paunescu .
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
TOCMAI II IESISE SUFETU BUNI CRESTINI!!!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand esti o personalitate,in primul rand asta se discuta despre ea,are valoare,poate constitui un model ?Nu se judeca ca un simplu om,pentru ca el a avut forta si o poate avea in continuare de a influenta oameni.si atunci o judecata a valorii sale se impune.. |
|
||||
|
||||
![]()
Aceasta afirmatie este o exagerare si este RAUTATE PURA!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|