Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2010, 21:21:21
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Cred ca vorbim limbi diferite. NIMIC nu ma afecteaza din ce spun unii sau altii. Mie omul asta nu mi-a facut nici cu rau. Si chiar de mi-ar fi facut, tot ar fi fost crestineste sa fac ceva prin el, pentru mine.
Cat despre Valeriu Gafencu si ceilalti... Vorbeam mai adineaori de lipsa de certitudini in privinta mantuirii, dar cei enumerati de tine... nu e nevoie de prea multe teorii... Au suferit atat de mult in viata incat si-au asigurat singuri locuri privilegiate in Rai... Cel putin asa imi place mie sa cred!
Da ,vorbim limbi diferite.Nici mie nu mi-a facut nici un rau in mod direct Paunescu,insa asta nu inseamna ca e valoare nationala!
Vechi 14.11.2010, 21:24:25
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Da ,vorbim limbi diferite.Nici mie nu mi-a facut nici un rau in mod direct Paunescu,insa asta nu inseamna ca e valoare nationala!
"Valoarea" ca si "frumosul" e ceea ce percepe fiecare. Unii considera valoarea, "arta de a asculta manele" altii de a asculta muzica clasica. Si unii si ceilalti au dreptul sa... respire!
Vechi 14.11.2010, 21:26:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
"Valoarea" ca si "frumosul" e ceea ce percepe fiecare. Unii considera valoarea, "arta de a asculta manele" altii de a asculta muzica clasica. Si unii si ceilalti au dreptul sa... respire!

Pai da,Paunescu era un cantaret de manele.
Vechi 14.11.2010, 21:27:44
Banned

Implicit

Nu cred ca exista cineva care sa nu vibreze la "Ruga pentru parinti", la "Totusi, iubirea" sau la vreo poezie inlacrimata despre Basarabia. Teme clasice cu efect garantat. Toate acestea l-au facut pe Adrian Paunescu un poet popular prin excelenta, dar nu ii asigura un loc alaturi de elita autentica a poeziei romanesti, acolo unde troneaza Mihai Eminescu, Lucian Blaga (singurul poet roman nominalizat la Nobel) si Nichita Stanescu.

Are priza la public, impresioneaza "naturelul", dar nu are nici inaltimile colosale si abisurile insondabile filosofice ale marii poezii romanesti. Se poate compara oare vreuna dintre poeziile sale cu capodopera eminesciana "Oda in metru antic" sau cu tulburatoarea marturisirea de credinta a lui Lucian Blaga: "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"?

Diferenta dintre Adrian Paunescu si marea poezie romaneasca ar fi cam ca intre muzica usoara de buna calitate si muzica simfonica de geniu. Asta daca luam in calcul doar poezia curata nu si gretoasele poeme si epistole.
Vechi 14.11.2010, 21:31:24
Banned

Implicit

@Marimira.

problema controverselor starnite pe acest thread,este ca atunci cand a murit,cei care il simpatizau nu s-au multumit sa spuna doar Dumnezeu sa il ierte,a fost un om si cu bune si cu rele,ci au declarat ca a murit marele poet national Paunescu,al doilea Eminescu etc De asta s-au ivit polemici
Vechi 14.11.2010, 21:35:34
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Implicit Parintele Serafim de Sarov -despre simplitatea credintei

“In ziua de azi, din pricina racelii noastre aproape universale fata de sfanta noastra credinta in Domnul nostru Iisus Hristos, si a lipsei noastre de atentie fata de lucrarile Proniei Sale Dumnezeiesti in noi si fata de partasia omului cu Dumnezeu, am ajuns atat de departe, incat se poate spune ca aproape am parasit adevarata viata crestina. Marturiile Sfintei Scripturi ni se par acum de neinteles (…) Aceasta neputinta de a intelege se datoreaza faptului ca ne-am indepartat de simplitatea cunoasterii crestine originale. Sub pretextul educatiei, am ajuns la o asemenea ignoranta, incat lucrurile pe care stramosii nostri le-au inteles asa de usor, noua ni se par aproape de neconceput.(…) Am devenit atat de neatenti la lucrarea mantuirii noastre, incat interpretam gresit si multe alte cuvinte din Sfanta Scriptura, si asta pentru ca nu cautam harul Domnului, si pentru ca, in mandria mintilor noastre, nu ii ingaduiam sa se salasluiasca in sufletele noastre. De aceea nu avem adevarata luminare de la Domnul, pe care El o trimite in inimile oamenilor care flamanzesc si inseteaza profund dupa dreptatea sau sfintenia Sa“.
Vechi 14.11.2010, 21:39:09
Banned

Implicit

E frumos textul ,l-am vazut si pe alt thread si l-am apreciat,dar din pacate nu are legatura cu cazul Paunescu .
Vechi 14.11.2010, 21:39:07
Marimira's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
@Marimira.

problema controverselor starnite pe acest thread,este ca atunci cand a murit,cei care il simpatizau nu s-au multumit sa spuna doar Dumnezeu sa il ierte,a fost un om si cu bune si cu rele,ci au declarat ca a murit marele poet national Paunescu,al doilea Eminescu etc De asta s-au ivit polemici
A fost sau nu poet national, sau al doilea Eminescu ii iesise sufletul de 2 ore! Intelegeti?! Sufletul lui era in mana lui Dzeu...cred ca este al lui Dzeu sa hoptarasca daca a fost sau nu..poet national si al 2 lea Eminescu.Daca vorbim de bine pe aproapele si gresim Dzeu ne iarta mai usor decat dc vorbim de rau pe cineva si suntem nemilosi fata de acela cand tocmai ii iesise sufletul din corp.
TOCMAI II IESISE SUFETU BUNI CRESTINI!!!
Vechi 14.11.2010, 21:42:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marimira Vezi mesajul
A fost sau nu poet national, sau al doilea Eminescu ii iesise sufletul de 2 ore! Intelegeti?! Sufletul lui era in mana lui Dzeu...cred ca este al lui Dzeu sa hoptarasca daca a fost sau nu..poet national si al 2 lea Eminescu.Daca vorbim de bine pe aproapele si gresim Dzeu ne iarta mai usor decat dc vorbim de rau pe cineva si suntem nemilosi fata de acela cand tocmai ii iesise sufletul din corp.
TOCMAI II IESISE SUFETU BUNI CRESTINI!!!
Nu l-am vorbit de rau,doar am spus ca nu e o valoare nationala,si ca avea si multe lipsuri.Una e sa vorbim de bine un om,si alt lucru e sa faci un model pentru altii.
Cand esti o personalitate,in primul rand asta se discuta despre ea,are valoare,poate constitui un model ?Nu se judeca ca un simplu om,pentru ca el a avut forta si o poate avea in continuare de a influenta oameni.si atunci o judecata a valorii sale se impune..
Vechi 14.11.2010, 21:41:39
Marimira's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai da,Paunescu era un cantaret de manele.
Aceasta afirmatie este o exagerare si este RAUTATE PURA!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teodora Păunescu Tucă Mihaela19 Muzica Bisericeasca 1 17.04.2012 23:29:02
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
Poetul din gara Sinaia Pelerinul Generalitati 102 21.02.2011 10:59:37
Adrian Fageteanu achimovjan Generalitati 33 15.10.2008 14:10:09
Adrian Adrian27 Generalitati 11 23.08.2007 14:46:07