![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate neoprotestantul sa citeasca Biblia cat vrea. Poate chiar sa o si implineasca. Poate sa-l iubeasca pe Dumnezeu cu toata inima lui. Poate sa traiasca o viata morala sa faca oricate fapte bune. Poate chiar sa mearga si-n rai, probabil... Diavolului nu-i mai pasa... Hmm...faina parere aveti despre diavol. Doar ca e una stramba. Dumnealui lupta cu toti crestinii sa-i duca la pierzare, nu va faceti iluzii. Mai toti neoprotestantii care isi traiesc viata crestina cu seriozitate lupta cu el zilnic. |
|
|||
|
|||
![]()
ereticii sunt dati diavolului prin anatemele parintilor..
|
|
|||
|
|||
![]()
la nimic nu foloseste credinta fara luminare , si fapta fara credinta sanatoasa;
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Observati ca unii sfinti din Vechiul Testament faceau mult ami multe decat ceea ce scrieti, dar nu s-au putut mantui pana ce Iisus nu s-a coborat la Iad sa-i scoata. |
|
|||
|
|||
![]()
De unde ai tras concluzia asta? Eu vad ca Moise si Ilie erau pe muntele schimbarii la fata, in trup de slava, inainte de jertfa Mantuitorului?Daca, dupa cum spui tu, erau in iad, cum puteau fi si pe munte in trup de slava?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta e invatatura Bisericii din primul mileniu si apoi si a BO si BC. De aceea Enoh si Sf. Ilie Tesviteanul au fost luati cu trup cu tot la cer, pentru ca altfel ajungeau in Iad. Odata cu caderea lui Adam nu mai avea nimeni acces la mantuire, de aceea a fost jertfa si lucrarea Mantuitorului. Sfantul Ilie fusese ridicat la cer cu trupul, iar despre Moise citim in Iuda, 9: "Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise". Vedem, de asemenea, ca in Vechiul Testament dreptii erau adaugati in cartea vietii dupa ce mureau. Acestia au fost luati de Iisus cand s-a pogorat la Iad in cele trei zile pana la inviere. Tot Iisus e cel ce a deschis portile Raiului. Asadar, vezi ca invatatura ortodoxa e cea dreapta, si nu gasim vreo contradictie in ea. Se bazeaza nu doar pe parerea unora, ci are confirmarea sfintilor, care faceau minuni. Altfel vine un hindus si zice ce intelege el din Biblie. Zice ca el intelege corect si ca are si har destul. Nu-l crezi pe cuvant, il pui sa demonstreze. Altfel ramane doar o parere, din multe altele. Prin minuni se dovedeste prezenta harului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Enoh si cu Sf Ilie au fost luati la cer dar nu pt ca ajungeau in iad ci pentru ca asa a vrut Dumnezeu. De unde ideea ca ar fi ajuns in iad? Dupa cum ti-am spus jertfa Mantuitorului nu e limitata de timp si cei din perioada VT erau mantuit tot prin credinta in El chiar daca El nu venise inca. Citat:
Cand Mihail si diavolul se luptau pt trupul lui Moise, el era deja mort. Unde era sufletul lui?Conform cu ceea ce afirmi tu era in iad, lucru care nu e adevarat. Avraam si saracul , cand Hristos a spus aceea pilda, ti se pare ca erau in iad? Dc ei erau in iad atunci bogatul unde era? Dreptii VT au fost mantuiti la fel cum au fost mantuti si dreptii NT. Citat:
Te-as ruga sa imi raspunzi la o intrebare, Hristos le spune evreilor in Luca 11:49-51 urmatoarele : "De aceea și înțelepciunea lui Dumnezeu a zis: "Voi trimite la ei prooroci și apostoli și dintre ei vor ucide și vor prigoni"; Ca să se ceară de la neamul acesta sângele tuturor proorocilor, care s-a vărsat de la facerea lumii, De la sângele lui Abel până la sângele lui Zaharia, care a pierit între altar și templu. Adevărat vă spun: Se va cere de la neamul acesta." Intrebarea e evidenta, de ce se faceau evreii vinovati de sangele lui Abel?Ca doar nici nu exista poporul evreu atunci si vinovat de moartea lui Abel era Cain. Intr |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bineinteles ca Enoh si sf. Ilie au fost ridicati la cer pentru ca asa a vrut Dumnezeu, pentru ca i-a iubit mult si nu a dorit sa ajunga in Iad. Eu v-am raspuns la intrebarea dvs., ca Moise si Sf. Ilie nu puteau fi impreuna cu Iisus la Schimbarea la fata. Citat:
Restul sunt pareri personale ale tale sau ale cultului, noi ne bazam pe parerea unor sfinti care faceau minuni, nu doar isi spuneau o oarecare parere personala gandita peste zi. Daca oamenii se mantuiau si in VT ce rost ar fi avut venirea Mantuitorului si lucrarea Sa? oricum se mantuiau. Si cand Iisus S-a coborat la Iad de ce S-a dus, in vizita? Normal ca pentru a lua sufletele dreptilor din VT. Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Te-am intrebat de Biserica primara pe un alt topic , era sau nu cea ortodoxa?Va place sa va considerati Biserica primara dar va disociati de cele 7 Biserici descrise in Apocalipsa. Cuvintele Mantuitorului se refera la faptul ca cei care sunt credinciosi nu vor fi afectati de moartea a doua, iazul de foc. Hristos prin moartea si invierea Lui a invins moartea astfel deschizandu-ne si noua drumul spre Cer. Citat:
Cum adica Moise si Ilie nu puteau fi impreuna cu Iisus la schimbarea la fata?Biblia spune clar ca erau si Moise si Ilie cu Domnul Iisus. Citat:
Citat:
Citat:
Mantuitorul nu s-a dus in iad sa ia sufletele dreptilor din VT ca ele nu erau acolo. S-a dus sa proclame victoria asupra mortii. Termenul din greaca e a proclama, cel folosit in Petru. Arata-mi tu insa unde spune ca i-a scos pe dreptii VT din iad. Asta cu "normal ca pentru..." e o supozitie de-a ta dar fara nici un fundament. Te-am rugat sa imi spui de ce ii considera Hristos vinovati pe evrei pt sangele lui Abel?Intrebarea are legatura cu ce discutam noi. n-are legatura cu ce te-am intrebat eu.M-am referit la vinovatia poporului evreu pt sangele lui Abel. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|