Citat:
În prealabil postat de carmen trandafir
Referitor la desfrinarea in familie.Eu personal am fost la duhnicul meu unde ia-m spus multe.Si mi-a zis asa.Daca tu ii explici sotului ca e pacat sa te impreunezi in animite perioade ale anuli si ale unor zile, si el nu vrea sa inteleag a si te forteaza atunci nu e pacat poti sofaci si in vinerea mare.Daca el te sileste.Ptr. ca mai mare pacat faci refuzindu-l.Si stii de ce? ptr ca el se va duce automat la alta.Si atunci tu ai vina.Dumnezeu vede.Si mai ales ca sunteti cununati.Mare atentie.Sa nu intelegeti lucrurile pe dos.Daca aveti nelamuriri alergati la preotii vostri duhovnici.
|
Carmen, ca un sfat, nu critica: nu mai spune sfaturile pe care ti le-a dat tie duhovnicul, ca sunt doar pt tine si situatia ta. Sunt convinsa ca acelasi duhovnic da sfaturi diferite unor pers. diferite in functie de situatia fiecaruia.
Mai mult, am impresia ca fiecare primeste sfaturi pe masura dorintelor/ asteptarilor, nu stiu daca ma fac inteleasa (si din nou, nu o lua ca pe o crituca).
Ca sotie a unui om necredincios, cred ca cel mai bun sfat pe care-l pot da este acesta: rugati-va din toata inima sa treceti postul si Dumnezeu va va ajuta. Dar ajutorul este pe masura dorintei (adica daca cu o bucatica de inima vrei sa pacatuiesti, prilejul se va gasi). Tot ajutorul este la Dumnezeu si-l veti primi, daca cereti.