![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ca sa revenim la vraci, horoscopul si alte preziceri au efect mai ales in cazul personelor credule. Ce chestie! Cum incepi sa gandesti ce spun sarlatanii, cum nu mai ai impresia ca prezic ceva. Sunt mecanisme stiute prin care omul poate fi mintit foarte usor. Daca emit o afirmatie cu caracter general, cei care vor sa creada vor cauta date care sa confirme asteptarile. Pana acum nu am intalnit nicio persoana care sa creada in stele care sa-mi spuna: "dupa cum te comporti (sau orice altceva) esti in zodia cutare". Asta ar fi in indiciu ca respectivele metode functioneaza. In schimb, se emit afirmatii general valabile ceea ce inseamna ca de fapt nu se fac predictii asa cum te-ai astepta de la o teorie stiintifica. Astrologia si restul bazaconiilor pica teste simple. Ca o parere strict personala, respectivii de care zici nu cred ca erau prea inteligenti. Mesteri la vorba pe teme teologice da, dar sa intuiasca raul pe care-l fac nici vorba. Last edited by ai2; 09.12.2010 at 16:36:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am intalnit mai multe. E foarte simplu daca cunosti foarte bine trasaturile zodiilor.Dar probabil ca tu confunzi caracteristicile zodiilor cu horoscoapele CanCan. |
|
|||
|
|||
![]()
..."respectivii " parintele Cleopa,Arsenie Boca si Teofil Paraian???..pai acum pricep de ce nu intelegi ce spun....:-))) ..eu tot iti gaseam scuze...dar esti un caz pierdut...sorry..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pitagora, deși a avut unele realizări valabile, nu a reuit să depășească nivelul superstițiilor. Faptul că teorema lui e valabilă nu face ca numerologia să conțină ceva adevărat. E total falsă, ca orice fel de predicție pe baza elementelor din natură, e 100% imaginație. Pitagora a trăit cu cinci veacuri înainte de Hristos, când oamenii erau foarte primitivi chiar și în Grecia. Cum am zis, omul primitiv e înclinat să dea semnificații diverselor aspecte din natură și așa s-au format religiile*. Iar la început nu exista delimitare între știință și superstiție și de aceea multe dintre geniile antichității credeau în diverse ciudățenii. _______________ *Chiar și religia ebraică a evoluat poate din monoteismul solar al faraonului Akhenaten. Aceasta a fost poate calea prin care Dumnezeu a adus pe oameni la cunoștința Sa, i-a pregătit pentru Întrupare și Revelație, prin intermediul unor religii născute din superstiții care au evoluat apoi în monoteism. De fapt lumea a fost astfel concepută încât să permită apariția acestor religii, împreună cu celelalte condiții propice vieții raționale.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 09.12.2010 at 21:28:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Respectivii sunt doar pioni intr-un joc de sah in care eu n-am o parere prea buna nici despre piesele mai importante.
|
|
|||
|
|||
![]()
Uite ca habar n-am daca exista vreo diferenta intre horoscoapele din CanCan sau orice alta publicatie. As banui ca exista dar pentru mine toate sunt gunoaie asa incat diferentele sunt irelevante. Chiar crezi ca sunt unele mai bune si unele mai rele? Arata-mi orice horoscop (sau ce o fi) si-ti explic de ce continutul e gunoi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
astrologia asta e abureala curata... tre sa fii tare "ingust la minte" sa crezi ca "stelele" iti "dicteaza" ce faci maine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pina unde este adevar si de unde incepe speculatia, ratacirea(desi ni se IMPUNE sa credem tot ce este inclus in PACHET)! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multe inventii si realizari stiintifice majore au ponit din jocuri de copii , imaginatie, prosteli, prin manevrarea anumitor materiale, jocul cu anumite fenomene si stari ale materiei( focul, scintei, dizolvari, diluari, topiri, care initial din cauza neputintei noastre erau atribuite vrajitoriei..acel uaaaaau ce a facut vrajitorul grotei noastre!!!, mareeee minune!!!, Andrei, pe care-l strigau in cor bietii australopiteci si alte gorile umanoide si mai tirziu taranii analfabeti care nu stiau nimic in afara de munca bruta fizica. Totul era o vrajitorie. In scurt timp insa, acesti "vrajitori" si urmasii lor, au inceput sa-si puna problema anticiparii unor experimente, a unor concluzii, si rezultate, a masuratorilor, ...samd, asa s-a ajuns la stiinta precisa, verificabila! Astrologia din pacate s-a transformat intr-o industrie, infestata de inchipuiri si imaginatia diversilor prezicatori si povestitori care dau explicatii filtrate prin ei a unor fenomene cosmice. Pentru a gasi sursa intelepciunii astrologice antice pe care o practicau si cei trei Magi de la Rasarit( acolo se afla) si care a ramas in mica parte in impatita in diverse scoli de gindire( estice) superioara trebuie chiar ca sa fii ajutat de Duhul Sfint, deoarece este practic imposibil sa o gasim si cu atit mai mult sa o recunoastem. Ca ortodocsi suntem mult prea blocati intelectual din cauza indocrinarii aberante de genul "crede si nu cerceta". Daca Magii ar fi stiut ca religia care se va forma, crestinismul impune acest dicton, fii sigur ca ar fi facut stinga-nprejur si isi vedeau de treburile lor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Astrologia adevar sau minciuna? | Templier Knight | Generalitati | 5 | 15.01.2011 09:16:01 |
Astrologia, idolatrie, vrajitorie | Vladimir-Adrian | Vrajitoria | 0 | 24.04.2010 14:24:19 |
|