![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Nu judecați ca să nu fiți judecați."
|
|||
|
|||
![]()
Nu, dar simt că ai respect față de convingerile altora, că știi să respecți alte persoane. Convingerea mi-am făcut-o citind mesajele tale de mai multă vreme.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre Sfintii Inchisorilor nu am spus nici ca sint sfinti, dar nici ca nu ar fi. Am zis doar ca nu sint martiri marturisitori pentru credinta fiindca nici unul dintre ei nu a fost inchis si omorit de bolsevici pentru ca si-a declarat identitatea de crestin sau pentru marturisirea lui de credinta. Am gresit cu ceva? Citeste Vietile Sfintilor ca sa vezi cine sint martirii marturisitori. Lavrentie de Cernigov a tinut de Biserica lui Stalin, o facatura a Diavolului pentru a demonstra libertatea religioasa din URSS si pentru a-i tine sub control pe crestinii de Craciun si Pasti (mai citeste aici ce spune Sf. Filaret despre Patriarhia Moscovei). Bolsevicii au exterminat Biserica in Rusia, vezi cifrele care ar trebui sa te infioare. In timp ce milioane erau duse la abatoare, parintelul Lavrentie statea dupa fusta unei vaduve, iar dupa ce Tatucul a dat din nou aprobare la religie s-a dus sa se inregimenteze in Biserica lui. Citim in biografia acestui “sfint”: “In 1930, the Soviet government closed Holy Trinity Monastery… After the closure of the monastery, St Lavrenty lived with a pious widow.”, adica “sfintul” a luat o scurta pauza, de vreo 11 ani, dupa fusta unei vaduve, vreme in care poporul si clerul drept-credincios era martirizat. Citeste, te rog, Sfintii Ieromartiri Chiril si Iosif, si explica cum poate “sfintul” Lavrentie sa stea alaturi de ei! Mai departe, “In 1941, St Lavrenty gathered all of the nuns that belonged to the sisterhood of Holy Trinity Monastery. His kellion was on the convent grounds… He died in 1950 at Holy Trinity Convent. In the 90′s, after the canonisation of St Lavrenty, his tomb was opened, a sweet fragrance filled the air, and his relics were found to be incorrupt.” Asadar, moare impacat in “manastire” sovietica, ingropat “crestineste” de agentii KGBului, iar 40 de ani mai tirziu … moaste intregi, frumos mirositoare! Oare? A luat-o Dumnezeu razna de isi bate joc de noi si de toti Sfintii care si-au varsat singele pentru Credinta? Ma indoiesc, dar, dupa cum se vede, dupa altii mai degraba-i Dumnezeu nebun decit sa nu-l puna pe Lavrentie in virful Raiului! Toate prevestirile “sfintului” se intimplau chiar in vremea lui, n-avea decit sa deschida usa de la casa vaduvei si sa se uite afara, dar el le impingea in viitorul nebulos, acolo unde nu mai suparau pe nimeni si, mai ales, unde nu-ti stricau comfortul de mare “pravoslavnic”. Sa umblu in virful degetelor in fata sfintilor? O fac inaintea lui Chiril si Iosif si le pup miinile si picioarele, si tuturor celor care ca si martirii primelor veacuri au iesit in fata trimisilor Iadului zicind “Eu sint al lui Hristos”! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si da, pe unii ii sminteste acest gest. Insa de ce ierarhii ar trebui sa aiba grija mereu numai de ei, si nu de noi ceilalti care ne smintim la gesturi de tip opus, de ex: declaratii fanteziste despore pericolul lepadarii de Hristos daca folosim carduri cu cip, sau ca ne ia satana din cauza codului cu bare; declaratii ca 'ecumenismul este erezia ereziilor'; samd. Pe una astfel de gesturi ierarhice ma smintesc (in sensul ca imi fac rau la suflet; ma supara, ma enerbeaza) Ba, ia sa ii mai sminteasca si pe astia un pic. Au nevoie de putina adrenalina si ei in viata lor. ![]() ![]() Acum, serios vorbind, acest gest poate ajuta sa arate ca nu ar trebui sa fim antisemiti. In tarile ortodoxe actuale exista mult antisemitism latent. Este o rusine pentru noi. De aceea, gesul patriarhului sarb mi se pare mai degraba pozitiv. In viata, trebuie sa alegi pe cine risti sa sochezi.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 17.12.2010 at 12:33:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si da, poate ca ierarhii ar trebui sa se concentreze mai mult in a face ordine si a educa turma proprie, si apoi a face lucruri posibil smintitoare.
|
|||
|
|||
![]()
Aci nu e vorba de antisemitism ca si Sfantul Apostol Pavel a fost tot de neam evreu ci era vorba de a nu participa la serbarile care apartin religiei iudaice.
Nu zice nimeni sa fie anti-semit dar nici sa zici ca religia iudaica e buna,ca nu este. Asa si acum mai sunt evrei de religie crestina (unii chiar crestin ortodocsi) daca esti de neam evreu nu inseamna ca esti neaparat de religie iudaica.
|
||||
|
||||
![]()
Sa inteleg ca exista un alt canon sau o versiune actualizata a aceluiasi canon care abroga canonul apostolic despre care discutam aici? Spuneti-ne de ce acest canon nu mai e valabil azi si cine a decis acest lucru. Sau macar cine ia aceste decizii cu privire la canoane. Din cate stiu doar la consiliile ecumenice se intampla acest lucru, dar poate ma insel.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Canoanele in BO nu sunt legi, nu sunt nici dogme, ci sunt reguli; iar multe dintre ele trebuie aplicate in contextul istoric. La unele aceasta aplicare inseamna pur si simplu ca nu mai sunt valabile. Si in BO nu exista o instanta care sa declare acest lucru, ci pur si simplu este la latitudinea constiintei sobornicesti a Bisericii, pe care ar trebui sa o avem noi toti, in frnute cu episcopii (dar nu numai ei). Sigur, la sinodul care se va tine se va vorbi si despre aplicarea sau neaplicarea unor canoane, una nu o exclude pe alta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar uite, Biserica Greciei a spus exact contrariul de curand. Pe mine asta ma socheaza, ba chiar ma sminteste. ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lepadarea de sine si chipul Lui Dumnezeu in om. | MariS_ | Din Noul Testament | 36 | 24.08.2011 14:23:00 |
Patriarhul Pavle al Serbiei va fi înmormântat mâine , 19 noiembrie 2009 | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 18.11.2009 21:13:19 |
A murit Patriarhul Pavle al Serbiei | Hector | Stiri, actualitati, anunturi | 16 | 18.11.2009 14:22:32 |
moartea patriarhului Alexei | alexandrumelenteev | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 06.12.2008 15:17:41 |
|