![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ase dragilor.....incontrati-va ! Cui bono?!
Last edited by calator prin ploaie; 25.01.2011 at 23:46:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar daca nu gasesti asemenea verset, te rog sa ne spui cam de cand exista ideea DE "vicar al lui Hristos" in Biserica de la Roma. Cine a emis primul pretentia de a fi vicar al lui Hristos, si cand? Dealtel Petru nu deriva perfect din piatra, caci se zice Petru, nu Piatra. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In ebraica piatra este Chefa si Petru este tot Chefa. In limba romana s-a facut transformarea fiindca piatra este substantiv feminin.
|
|||
|
|||
![]()
Daca Petru este piatra, iar Iisus este piatra din colt, nebagata in seama, atunci avem doua pietre; adica una prea mult. Singura piatra, pe care e ridicata Biserica este Iisus Hristos.
Sf. Apostol Petru, in marea sa smerenie, nu a vrut sa aiba nici aceeasi moarte ca Mantuitorul, preferand moartea pe cruce cu capul in jos. Cum sa se numeasca el cap al intregii Biserici, printul apostolilor si adevaratul loctiitor al lui Hristos, asa cum scrie Papa Leon in Satis Cognitum? Intreb si eu... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omului i-a fost dat sa se indumnezeiasca, dar nu sa devina Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am spus ca a avut cineva pretentie sa fie Dumnezeu; ci am spus ca exista o diferenta intre om si Dumnezeu. Omul se poate indumnezei doar, fara a deveni Dumnezeu. Si atunci cum sa devina vicarul lui Dumnezeu? Eu una, nu inteleg. Apostol si episcop, da. Ideea unui vicar al lui Dumnezeu imi este straiana, nefiind ortodoxa. Cine accepta asa o idee, nu are decat. |
|
||||
|
||||
![]()
Dar vicar al lui Hristos nu inseamna Hristos!
Sincer, nu prea am inteles ce vrea sa spuns Sf. Augustin, poate traducerea nu prea e buna.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In privinta traducerii, imi pare rau dar nu te pot ajuta. Poti insa merge direct la textul "Retractarilor" lui Fer. Augustin. Noapte buna! |
|
|||
|
|||
![]()
Explica-mi te rog ce inseamna vicar al lui Hristos.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Apostol Andrei | cristiboss56 | Diverse Sarbatori | 19 | 29.11.2016 20:22:53 |
pe ce baza afirma catolicii ca Petru a fost primul papa? | ludovic | Secte si culte | 52 | 05.10.2011 11:31:55 |
Crucea Sf. Apostol Petru vs. crucea satanica | camy_d | Sfintii Apostoli Petru si Pavel | 19 | 14.04.2011 04:23:25 |
Intrebare: Sfantul Petru era un apostol al Domnului Hristos? | 52ZIZO | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 25.08.2010 23:57:21 |
Sfantul Petru a fost episcop al Romei? | delia95 | Intrebari utilizatori | 0 | 26.03.2010 13:03:28 |
|