Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2011, 16:29:42
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fr.Guillaume de Ruszka Vezi mesajul
.Iar dupa cum am demonstrat deja ca Natura Divina este pura-Fiinta,rezulta ca este in mod absolut infinita,deci prin urmare indivizibila,deci desi Persoanele sunt Trei,si sunt diferite,Dumnezeu este Unul.
Pai sau este una si infinita deci indivizibila sau sunt trei?
Te contrazici in aceeasi fraza.
De ce este Duhul Sfint o PERSOANA, poate ca este energia cu care lucreaza Dumnezeu si doar Dumnezeu, deoarece Fiul sau Iisus nu a lucrat cu aceasta entitate ci ea a aparut pentru prima oara la 50-zecime, sau s-a manifestat in evanghelie.
Hristos, vindeca cu puterea lui de la Tatal nu cu cea a Duhului Sfint, ca ne-ar fi spus.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2011, 16:33:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Indiferent cat de mult te-ai cunoaste, iti spun un lucru care nu mai trebuie verficat: nu esti identic cu Dumnezeu. Asa ca pastreaza distinctia intre creat si necreat.
Pipoo, NECREAT-UL este fantezie sau imaginatie?
Creatul stim ce este, si este verificat si ras-verificat, ceea ce nu se poate spune despre NEcreat
Reply With Quote
Vechi 28.01.2011, 16:34:51
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
Indiferent cat de mult te-ai cunoaste, iti spun un lucru care nu mai trebuie verficat: nu esti identic cu Dumnezeu. Asa ca pastreaza distinctia intre creat si necreat.
Cu alte cuvinte, imi recomanzi "fi prost ca asta este natura ta" - facandu-l implicit "prost" pe Dumnezeu. Nu, Multumesc. :)
Vechi 28.01.2011, 16:36:39
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
ea a aparut pentru prima oara la 50-zecime
Nu Andrei, Duhul este persoana, si nu uita ca atunci cand se vorbeste de creatie se spune "Si duhul se purta pe deasupra apelor". Asa ca El nu apare pentru prima data la Cincizecime.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2011, 16:39:31
Banned

Implicit Pipoo, mai departe cu explicatia RATIONALA

Asa, mai departe ca mai intrebai tu mai sus ce vreau sa spun prin intrebarea pusa)
Explica te rog:
Sodoma si Ghomora
Potopul
Invierea lui Lazar ( care a inceput sa putrezeasca, i s-a inchegat singele in vene, creierul a intrat in putrefactie si putea) cum explici rational reinvierea celulelor putrezite?
Mersul pe apa
Transformarea apei in vin
Inmultirea pestilor si apiinilor
Vindecarea leprosilor
Reply With Quote
Vechi 28.01.2011, 16:44:16
Banned

Implicit

Citat:
Nu Andrei, Duhul este persoana, si nu uita ca atunci cand se vorbeste de creatie se spune "Si duhul se purta pe deasupra apelor". Asa ca El nu apare pentru prima data la Cincizecime.
Da, asa este scris, insa de unde stim ca acel Duh nu era un intrument folosit de Dumnezeu pentru creatie si este asa cum spui o Persoana EGALA cu Dumnezeu....doar presupunem si asa ne-am format crezul, si este ok, asta este, insa alte religii au vazut altfel problema si uite ca Dumnezeu este si cu ei!...ca doar nu sunt morti si nu se tirasc pe jos de "pedepsiti ce sunt"
Reply With Quote
Vechi 28.01.2011, 16:45:00
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Cu alte cuvinte, imi recomanzi "fi prost ca asta este natura ta" - facandu-l implicit "prost" pe Dumnezeu. Nu, Multumesc. :)
Eu nu iti recomand prostia. Daca ai privi cum trebuie natura umana, ai vedea ca si ea iti graieste ceea ce eu ti-am spus - ex: trupul imbatraneste si moare, in vreme ce Dumnezeu nu. Sper sa vina o zi in care sa intelegi ca nu existi din vesnicie, pe cand Dumnezeu exista.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2011, 16:45:33
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pipoo, NECREAT-UL este fantezie sau imaginatie?
Creatul stim ce este, si este verificat si ras-verificat, ceea ce nu se poate spune despre NEcreat
Eu privesc dintr-o perspectiva putin diferita fatza de Fr.Guillaume de Ruszka, incercand sa ajung spre fundamental dinspre exterior, si nu invers. Deci practic, unele lucruri fundamentale ma depasesc, nu le pot imagina corect, complet. Si deci tinand totusi cont de idei, deoarece ar fi nebunie sa le negam, incerc sa patrund pas cu pas dinspre usor inspre greu cu imaginatia, astfel incat sa nu pierd pe drum aspectele cate-mi lipsesc pentru a completa intreg tabloul.

Am reflectat un timp asupra unor definitii fundamentale, dar am ajuns la concluzia ca nu reusesc sa le inteleg profunzimea decat mergand de la banal, de la ceea ce am in fatza ochilor, la indemana, spre fundamental, pas cu pas. (lucru pe care de altfel Biblia ne sfatuieste sa il facem, spunand ceva de genul "lasa deoaparte ce este prea greu pentru tine si intelege in primul rand ce ai mai la indemana")

Adica, pot exista niste concluzii logice simple, precum "existenta lui Dumnezeu nu poate fi nici negata si afirmata". In schimb daca ne limitam la simpla intelegere a acestei evidente logice fara sa cautam alte detalii, batem pasul pe loc. Iar daca pe de alta parte negam concluzia logica alegand sa spunem "Dumnezeu exista" sau "Dumnezeu nu exista", ne lasam prada propriei ignorante, cum fac atat ateii cat si credinciosii habotnici, cazand intr-o eroare aberanta la insasi baza ratiunii.
Vechi 28.01.2011, 16:48:12
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, asa este scris, insa de unde stim ca acel Duh nu era un intrument folosit de Dumnezeu pentru creatie si este asa cum spui o Persoana EGALA cu Dumnezeu....doar presupunem si asa ne-am format crezul, si este ok, asta este, insa alte religii au vazut altfel problema si uite ca Dumnezeu este si cu ei!...ca doar nu sunt morti si nu se tirasc pe jos de "pedepsiti ce sunt"
Andrei, eu nu vorbesc despre Sfantul Duh, asa cum vorbesc alte religii. NU am acest drept pentru ca nu impartasesc credinta lor. Dar din moment ce impartasesc credinta ortodoxa, am tot dreptul sa spun cum este Duhul Sfant aici. Si atat timp cat prin acest Duh, oamenii au devenit sfinti si au vorbit despre El ca fiind o Persoana si nu o putere, asa Il voi vesti si eu.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2011, 16:48:27
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu iti recomand prostia.
Atunci, evident, nici tu nu intelegi ce spui. Cum ai vrea sa inteleaga altii?!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A filosofa sau a crede? Seraphim7 Generalitati 38 18.07.2024 00:01:30
"Crede si nu cerceta!" ??? moro.d Despre Biserica Ortodoxa in general 20 03.09.2013 12:29:18
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii Man Teo Generalitati 15 15.08.2011 19:17:52
Cine nu crede in Dumnezeu ladyanda Generalitati 235 14.08.2011 14:08:26
Nevoia de a crede dorinastoica14 Pocainta 15 21.07.2009 12:41:01