![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te contrazici in aceeasi fraza. De ce este Duhul Sfint o PERSOANA, poate ca este energia cu care lucreaza Dumnezeu si doar Dumnezeu, deoarece Fiul sau Iisus nu a lucrat cu aceasta entitate ci ea a aparut pentru prima oara la 50-zecime, sau s-a manifestat in evanghelie. Hristos, vindeca cu puterea lui de la Tatal nu cu cea a Duhului Sfint, ca ne-ar fi spus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Creatul stim ce este, si este verificat si ras-verificat, ceea ce nu se poate spune despre NEcreat |
|
||||
|
||||
![]()
Cu alte cuvinte, imi recomanzi "fi prost ca asta este natura ta" - facandu-l implicit "prost" pe Dumnezeu. Nu, Multumesc. :)
|
||||
|
||||
![]()
Nu Andrei, Duhul este persoana, si nu uita ca atunci cand se vorbeste de creatie se spune "Si duhul se purta pe deasupra apelor". Asa ca El nu apare pentru prima data la Cincizecime.
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa, mai departe
![]() Explica te rog: Sodoma si Ghomora Potopul Invierea lui Lazar ( care a inceput sa putrezeasca, i s-a inchegat singele in vene, creierul a intrat in putrefactie si putea) cum explici rational reinvierea celulelor putrezite? Mersul pe apa Transformarea apei in vin Inmultirea pestilor si apiinilor Vindecarea leprosilor |
|
|||
|
|||
![]()
Da, asa este scris, insa de unde stim ca acel Duh nu era un intrument folosit de Dumnezeu pentru creatie si este asa cum spui o Persoana EGALA cu Dumnezeu....doar presupunem si asa ne-am format crezul, si este ok, asta este, insa alte religii au vazut altfel problema si uite ca Dumnezeu este si cu ei!...ca doar nu sunt morti si nu se tirasc pe jos de "pedepsiti ce sunt"
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu iti recomand prostia. Daca ai privi cum trebuie natura umana, ai vedea ca si ea iti graieste ceea ce eu ti-am spus - ex: trupul imbatraneste si moare, in vreme ce Dumnezeu nu. Sper sa vina o zi in care sa intelegi ca nu existi din vesnicie, pe cand Dumnezeu exista.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am reflectat un timp asupra unor definitii fundamentale, dar am ajuns la concluzia ca nu reusesc sa le inteleg profunzimea decat mergand de la banal, de la ceea ce am in fatza ochilor, la indemana, spre fundamental, pas cu pas. (lucru pe care de altfel Biblia ne sfatuieste sa il facem, spunand ceva de genul "lasa deoaparte ce este prea greu pentru tine si intelege in primul rand ce ai mai la indemana") Adica, pot exista niste concluzii logice simple, precum "existenta lui Dumnezeu nu poate fi nici negata si afirmata". In schimb daca ne limitam la simpla intelegere a acestei evidente logice fara sa cautam alte detalii, batem pasul pe loc. Iar daca pe de alta parte negam concluzia logica alegand sa spunem "Dumnezeu exista" sau "Dumnezeu nu exista", ne lasam prada propriei ignorante, cum fac atat ateii cat si credinciosii habotnici, cazand intr-o eroare aberanta la insasi baza ratiunii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Atunci, evident, nici tu nu intelegi ce spui. Cum ai vrea sa inteleaga altii?!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A filosofa sau a crede? | Seraphim7 | Generalitati | 38 | 18.07.2024 00:01:30 |
"Crede si nu cerceta!" ??? | moro.d | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 03.09.2013 12:29:18 |
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 19:17:52 |
Cine nu crede in Dumnezeu | ladyanda | Generalitati | 235 | 14.08.2011 14:08:26 |
Nevoia de a crede | dorinastoica14 | Pocainta | 15 | 21.07.2009 12:41:01 |
|