![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() Păi judecați și dumneavoastră dacă e corect să fie mântuiți cei ce au făcut alegerea greșită în cunoștință de cauză... Citat:
Dar cine a spus că nu o iubesc? Mentalitatea aceasta ortodoxă e deosebit de păguboasă: dacă cineva nu se închină Sf. Maria înseamnă că o "hulește"! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nici nu e nevoie, mai ales ca inca din Vechiul Testament se vorbea despre cea care "va zdrobi capul sarpelui ademenitor". Dovada inchinarii sta in faptul ca prin ea a venit mantuirea pe pamant. Nu mai are rost sa dau citatele din care reiese clar ca ea este Nascatoare de Dumnezeu. Maica Domnului este mama " Imparatului Imparatilor si a Domnului Domnilor", care sade de-a dreapta tronului ceresc a Fiului Ei. " Sezut-a Imparateasa de-a dreapta Ta, imbracata in haina aurita si prea infrumusetata" " Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu ? Ca iata, cum veni la urechile mele glasul salutarii tale, pruncul a saltat de bucurie in pantecele meu. Si fericita este aceea care a crezut ca se vor implini cele spuse de la Domnul". Iar Maria inspirata rosteste imn de slavirea lui Dumnezeu: " Mareste sufletul meu pe Domnul, si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu, Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile." (Luca 1, 41-48). De atunci au fericit-o toate neamurile spunand lui Iisus: " Fericit este pantecele care te-a purtat si sanii pe care i-ai supt" (11, 27). Sfantul Ioan Apostolul "Si s-a aratat din cer un semn mare: o femeie (Fecioara) invesmantata cu soarele, si luna era sub picioarele ei, pe cap purta cununa din douasprezece stele.." (Apoc. 12, 1). Arhanghelul Gabriel, salutand-o si inchinandu-i-se, zice: " Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti intre femei". Iar Ea tulburandu-se de vederea si inchinarea ingerului: " cugeta in sine: Ce fel de inchinaciune poate sa fie aceasta ?" Luca (1: 28-29) Pai nu cunosc exact in ce credeti voi, daca o considerati sau nu Pururea Fecioara.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
AOLEU !! Dar dupa ce sunteti crestin ?? dupa Coran ??
|
|
|||
|
|||
![]()
edit1234567890
Last edited by anatolie; 04.02.2011 at 00:22:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt după o zi plină. Mulțumesc, asemenea!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce conteaza intr-un cuvant sunt FAPTELE DE CREDINTA. Spune Apostolul Iacob ( 2:19) "ca si demonii cred si se cutremura". Dar la ce le foloseste diavolilor credinta, daca ei nu fac voia lui Dumnezeu? Citat:
As dori, va rog, si un raspuns la cele legate de inchinarea la Maica Domnului!
AMIN! Intru Imparatia Ta cand vei veni, pomeneste-ne pe noi Doamne, cand vei veni intru Imparatia Ta! Last edited by dianagroza; 04.02.2011 at 12:40:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Închinarea la maica Domnului nu este cerută nici de Hristos, nici de sfinții apostoli, nici măcar de Maria însăși. Și nici nu este reflectată în practica Bisericii Primare descrisă în Faptele Apostolilor, ori Epistole. Aceata este o inovație a "Bisericii Secundare" ca să mă exprim așa. Există chiar inovații de dată mai recentă precum "ridicarea la cer a maicii Domnului". În consecință, noi neoprotestanții (nu doar adventiștii) o considerăm pe Maria o sfântă, însă conform Scripturii, nu ne permitem să ne închinăm ei, ci doar lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Să nu confundăm un salut (chiar cu scoaterea pălăriei ori înclinarea capului) cu închinare. Ar fi destul de înjositor să-l acuzăm pe un înger sfânt (apropos, unde scrie că e "Arhanghel"?) de idolatrie!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|