Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2011, 23:11:58
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Pai nu sunt impotriva faptului ca toti avem posibilitatea de a fi mantuiti, doar ca este nevoie si de noi in aceasta ecuatie, in a demonstra prin fapte de credinta ca meritam aceasta nemarginita fericire.

Dar nu inchide cine vrea "usa Raiului". Legat de acest subiect iti recomant pentru inceput: http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/
Eu pun in discutie doar cazul simplu al oamenilor care habar nu au de crestinism. Pentru ca, fara doar si poate, sunt destui. Si au fost nenumarati oameni la care nu a ajuns credinta ortodoxa, singura adevarata.

Sfantul Ignatie Briancianinov vorbeste in textul de mai sus despre eretici si pagani la modul general. De cei ce Il refuza pe Hristos. Da, aici situatia este infinit mai complicata decat in cazul indienilor sau africanilor care se inchina la Marele Spirit fara sa stie ca de fapt Acesta este Iisus Hristos. De aceea admitem ca numai El cunoaste toate detaliile problemei si ca El este singurul Judecator in masura de a judeca, in sensul de a condamna sau nu pe cineva la intuneric.

Insa putem in continuare sa ne punem problema de mai sus: este botezul o conditie de mantuire fara de care nu se poate mantui cineva? Mentionez inca o data ca vorbim numai despre oamenii nascuti dupa intemeierea Bisericii.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oare caut Imparatia cerurilor? AGabriela Generalitati 9 31.08.2012 17:04:27
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! sergiub Preotul 6 11.05.2008 23:50:11