Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 14:40:10
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
1. In unele traduceri ortodoxe, "in lege" este folosit cuvantul sambata. Este corect. Invataturile ortodoxe sunt de acord cu faptul ca, sabat = sambata = odihna.

"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău,." (Ieșirea 20,8-11 versiunea Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române 1914).

P.S. Trice a postat aceasta traducere, cu ceva pagini in urma. Se pare ca nu ati observato.

2. In schimb, cuvantul duminica nu-l gasim deloc in Sfanta Scriptura (doar in traducerile falsificate - neconforme cu originalul). Se vorbeste despre ziua intaia a saptamanii. Iar despre ziua intaia a saptamanii (duminica) nu se spune niciodata ca a fost sfintita si binecuvantata.
Asa de mult ma amuza expresia "originalele falsificate". Ca si cum dumneavoastra, protestantii, ati umbalt in arhivele Vaticanului sau ale patriarhiei Constantinopolului, sau ale Ierusalimului, sau pe unde s-or afla aceste originale, si le-ati pipait! Sau dupa 1850 ani in care catolicii au tinut duminica, a aparut profetesa dumneavoastra care a facut o tilcuire abracadabranta a bibliei, fara sa fi avut acces la originale, iar ulterior, teologii dumeavoastra au descoperit ca exact ceea ce e fantasmagoric in tilcuirea doamnei White, tocmai acele lucruri au fost falsificate! Scenariul asta e asa de tras de par, ca ma mir ca tine la unii oameni!

Nu stiu daca ati observat, dar adrianaamz a facut si dumneaei niste legaturi intre cuvintele simbata si odihna, asa cum sint scrise in exod, si nu a gasit nici o legatura. Si atunci pe cine as putea crede eu? Ma ghidez dupa cuvintele domnului nostru Isus Cristos:dupa cei care aduc roade. Iar in religia dumneavoastra nu se gaseste nici o persoana care sa fi facut ceea ce au facut apostolii: au lasat casa, masa, familie, lume de dragul Lui Isus, asa cum au facut si fac mii de calugari, calugarite si preoti. Nu mai spun despre minuni. Nimeni dintre cei care urmeaza invataturile dnei White nu face ceea ce au facut apostolii; si atunci cum pot crede eu ca invatatura ei e buna? N-am nici un argument. nici biblic, nici logic nici al roadelor.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11