Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2011, 22:44:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
catolic e bine daca imi pun?
Se pare ca rasaritenii au acceptat invatatura apuseana ca nimeni nu s-a mantuit inainte de Iisus din cauza pacatului stramosesc, deci nu va primesc acolo.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 22:45:13
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Se pare ca rasaritenii au acceptat invatatura apuseana ca nimeni nu s-a mantuit inainte de Iisus din cauza pacatului stramosesc, deci nu va primesc acolo.
atunci imi pun protestant...
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 22:47:14
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

nu... nu-mi place.. sunt prea rasist ca sa pot fi protestant..
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 22:58:38
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Ar fi mai adecvat credinței dv. Catolicii cred în dogma păcatului originar. Din câte știu (sper să nu greșesc) și evreii cred în dogma păcatului originar. Dar, în timp ce unii protestanți cred la rândul lor, alții nu cred în ea. Dacă sunteți rasist, nu e nicio problemă: sunteți în buna companie a lui Martin Luther, un antisemit notoriu. Pe de altă parte, de regulă protestanții sunt oameni politicoși. Nu știu dacă vă puteți adapta noului dv statut.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 17:30:22
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ar fi mai adecvat credinței dv. Catolicii cred în dogma păcatului originar. Din câte știu (sper să nu greșesc) și evreii cred în dogma păcatului originar. Dar, în timp ce unii protestanți cred la rândul lor, alții nu cred în ea. Dacă sunteți rasist, nu e nicio problemă: sunteți în buna companie a lui Martin Luther, un antisemit notoriu. Pe de altă parte, de regulă protestanții sunt oameni politicoși. Nu știu dacă vă puteți adapta noului dv statut.
deocamdata apartin de religia ortodoxa... te inseli ignorantule... evreii nu cred in dogma pacatului originar.. sa-ti fie rusine ca esti un intelectual(doctor)..
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 17:36:05
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
te inseli ignorantule... evreii nu cred in dogma pacatului originar.. sa-ti fie rusine ca esti un intelectual(doctor)..
A spus ca nu stie exact,deci nu a facut o afirmatie de care sa fie sigur!

PS cel putin el are o facultate...
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 18:57:04
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Exclamation Danut7

Citeste te rog foarte frumos in Dictionarul enciclopedic de iudaism edit Hasefer-2000 Bucuresti la pagina 21-23 despre Adam si Hava(Eva)......
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 19:29:20
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
A spus ca nu stie exact,deci nu a facut o afirmatie de care sa fie sigur!

PS cel putin el are o facultate...
Si eu am.. si sunt aproape sa termin si masterul.. tu ce ai?
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 19:51:12
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
Si eu am.. si sunt aproape sa termin si masterul.. tu ce ai?
Mda,hai sa ne laudam... Eu am liceut,luat bacul cu 9,46 si acum sunt student la drept in anul 2. Am abia 21 de ani,ce te-ai astepta sa am?? Mai am si curs si permis de port-arma + o amarata calificare in paza,protectie si interventie obtinuta cu nota 10 (nu ma laud dar si cel cu care am facut cursul - fost cadru militar - a recunoscut ca sunt primul intalnit de el cu media zece in cap). Si examenul l-am dat cu cei de la politie iar de port-arma cu cei de la jandarmerie. Acolo iarasi am obtinut cel mai bun punctaj,respectiv 28 de puncte din 30,tragere aproape perfecta! Zic ca stau bine la varsta mea,la 19 ani am fost prima oara trimis pe interventie in discoteci. Nu orice "fraier" este dus acolo,iti spun eu. Asa ca nu mi-e rusine cu mine.

Dar hai sa revenim la subiectul topicului,mi se pare de prost gust sa incepem sa ne laudam...
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 17:41:53
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Danut,am citit cu atentie opiniile tale.Modul cum tu abordezi anumite probleme nu ti-ar fi de folos in protestantism.De calvinism nici nu mai vorbesc.Daca consideri ca vei gasi raspunsuri la noi,la modul cum tu incerci sa abordezi problema,trebuie sa iti spun ca vei fi surprins:s-ar putea sa fim mult mai stricti pe anumite aspecte decat iti imaginezi.

Intrucat in multe situatii despre noi si credinta noastra se discuta mai mult din surse indirecte si nu din propriul studiu trebuie sa precizez ca sunt putine sanse sa dai peste o abordare maleabila,sau o abordare care sa duca discutia spre un relativism religios.Vei da exact peste contrariul acestui fapt,cel putin in calvinism.Ba chiar as spune ca cei din ortodoxism s-ar putea sa fie mai ingaduitori si blanzi pe anumite aspecte.Credinta noastra,la calvinisti ma refer, este putin mai dura ca doctrina.Daca aici consideri ca ai probleme cu acest aspect imagineaza-ti cum vei reactiona cu privire la modul nostru de a intelege calea Credintei.

Eu cred ca ar fi mai bine,cel putin pentru moment,sa nu cauti alta credinta ci sa verifici foarte exact,fara graba,ce spune a ta.Cel de Sus sa fie alaturi de tine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bolile oare ne pricinuiesc mare folos si plata? pui Maslul 89 19.05.2014 16:55:34
Ispasirea pacatelor anna21 Pocainta 27 25.01.2013 16:51:32
Marturisirea pacatelor antoneta Intrebari utilizatori 0 28.05.2011 09:05:41
Mila este plata pentru răscumpărarea sufletelor noastre.(Ioan Gura de Aur) jenita Umanitare 5 17.10.2008 17:52:55
Rugaciune colectiva evika_evita Generalitati 20 05.01.2008 03:21:32